سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

روشی‌ برای‌ زنده‌ ماندن‌


روشی‌ برای‌ زنده‌ ماندن‌
● محتوای‌ میوه‌ها
مردم‌ روز به‌ روز نسبت‌ به‌ آنچه‌ می‌خورند، آگاهی‌ بیشتری‌ پیدا می‌كنند، اما ما هنوز در مورد میوه‌ها و ذرات‌ تشكیل‌ دهنده‌ آنها چیز زیادی‌ نمی‌دانیم‌. تنها می‌دانیم‌ كه‌ میوه‌ برای‌ سلامت‌ ما لازم‌ است‌ و افراد بیمار می‌توانند توسط‌ یك‌ رژیم‌ از میوه‌های‌ خام‌ و سبزیجات‌، بهبودی‌ خود را به‌ دست‌ آورند. حتی‌ گاهی‌ اوقات‌ سرطان‌ نیز با این‌ نوع‌ رژیم‌ بهبود می‌یابد، اما محتوای‌ ذرات‌ درون‌ میوه‌ها به‌ صورت‌ یك‌ راز است‌. اینكه‌ انسان‌ می‌تواند فقط‌ با خوردن‌ میوه‌ها زنده‌ بماند و زندگی‌ كند، توسط‌ میوه‌خوارها ثابت‌ شده‌ است‌.
● آب‌ موجود در میوه‌ها
۷۰ درصد گیاهان‌ زمینی‌، از آب‌ تشكیل‌ شده‌، بدن‌ انسان‌ شامل‌ ۸۰ درصد آب‌ است‌، خب‌ انسان‌ها چه‌ چیزهایی‌ باید بخورند، چه‌ غذاهایی‌ كه‌ این‌ ۹۰ درصد آب‌ را تامین‌ كند.
اگر تا به‌ حال‌ به‌ این‌ مساله‌ فكر كرده‌ باشید، منطقی‌ است‌ كه‌ غذاهایی‌ را انتخاب‌ كنید كه‌ شامل‌ آب‌ بیشتری‌ شود، بله‌ درست‌ است‌ كه‌ شما می‌گویید كه‌ من‌ ۸ تا ۱۲ لیوان‌ آب‌ در هر روز می‌نوشم‌ و می‌توانم‌ هر غذایی‌ را كه‌ می‌خواهم‌ بخورم‌ بدون‌ توجه‌ به‌ میزان‌ آب‌ موجود در آن‌. چه‌ بد، این‌ عمل‌ بی‌نتیجه‌ است‌.
شما نمی‌توانید بدنتان‌ را با غرق‌ كردن‌ در مقدار زیادی‌ آب‌، پاكسازی‌ كنید. به‌ جای‌ غرق‌ كردن‌ بدنتان‌ در این‌ مقدار آب‌ نوشیدنی‌، شما فقط‌ باید غذاهایی‌ را میل‌ كنید كه‌ مقدار آب‌ زیادی‌ داشته‌ باشد. میوه‌ها، آب‌میوه‌ها و سبزیجات‌ مواد غذایی‌ هستند كه‌ متناسب‌ با این‌ تعاریف‌اند.
● چرا بهتر است‌ غذاهایی‌ را مصرف‌ كنیم‌ كه‌ شامل‌ مقادیر زیادی‌ آب‌ باشند؟
تمام‌ ذرات‌ موجود در غذاهایی‌ كه‌ شما مصرف‌ می‌كنید باید هضم‌ شوند، برای‌ مثال‌ یك‌ تكه‌ گوشت‌ می‌تواند ۸ تا ۱۰ ساعت‌ طول‌ بكشد تا هضم‌ شود. در حالی‌ كه‌ یك‌ سالاد میوه‌ تنها ۳۰ دقیقه‌ زمان‌ می‌برد. اگر شما بتوانید خودتان‌ به‌ صورت‌ طبیعی‌ آب‌میوه‌ها را بگیرید و بنوشید، از این‌ طریق‌ می‌توانید مواد مغذی‌ اصلی‌ را به‌ بدنتان‌ سریع‌تر برسانید و بدن‌ شما می‌تواند انرژی‌اش‌ را صرف‌ هدف‌های‌ دیگری‌ نسبت‌ به‌ هضم‌ كردن‌ كند مثل‌ فكر كردن‌، دفع‌ سموم‌ بدن‌ و... كند.
حالا نگاه‌ بهتری‌ می‌اندازیم‌ به‌ چگونگی‌ استخراج‌ انرژی‌ از غذاها در بدن‌ شما.
● مراحل‌ سوختن‌ قند در میوه‌ها
▪ هر چیزی‌ كه‌ شما می‌خورید یا می‌نوشید باید هضم‌ شود تا انرژی‌ لازم‌ از آن‌ استخراج‌ گردد.
▪ بدن‌ شما می‌تواند انرژی‌ را به‌ ۲ روش‌ از غذاها استخراج‌ كند.
▪ سوختن‌ با اكسیژن‌، برای‌ قند و چربی‌ (میوه‌)
▪ سوختن‌ بدون‌ اكسیژن‌، برای‌ پروتئین‌ها (گوشت‌ و لبنیات‌)
▪ سوختن‌ با اكسیژن‌ برای‌ قند و چربی‌ (میوه‌)
▪ محتوای‌ انرژی‌ درون‌ میوه‌ها از قند موجود در آنها تامین‌ می‌شود (گلوكز).
بدن‌ شما براحتی‌ با استفاده‌ از اكسیژن‌ می‌تواند این‌ گلوكز را به‌ انرژی‌ تبدیل‌ كند.
هنگامی‌ كه‌ بدن‌ این‌ قند را با كمك‌ اكسیژن‌ می‌سوزاند، محصولات‌ بی‌مصرفی‌ نیز در این‌ میان‌ تولید می‌شود.تولیدات‌ بدون‌ مصرف‌ این‌ واكنش‌ شیمیایی‌ آب‌ و دی‌اكسید كربن‌ است‌.
بدن‌ شما می‌تواند از آب‌ و دی‌اكسید كربن‌ به‌ واسطه‌ ریه‌ها در تنفس‌ كردن‌ استفاده‌ كند. این‌ عمل‌ بسیار سریع‌ انجام‌ می‌شود و راه‌حلی‌ راحت‌ و واضح‌ برای‌ استخراج‌ انرژی‌ است‌. بدن‌ شما یك‌ كار فوق‌العاده‌ انجام‌ می‌دهد و آن‌ ۵۰ درصد از انرژی‌ را استخراج‌ می‌كند.
آب‌ میوه‌ها فقط‌ ۱۵ دقیقه‌ و میوه‌های‌ خام‌ ۳۰ دقیقه‌ طول‌ می‌كشد تا هضم‌ شوند.
● سوختن‌ بدون‌ اكسیژن‌، برای‌ پروتئین‌ها (گوشت‌ و لبنیات‌)
پروتئین‌ها به‌ روش‌ متفاوتی‌ سوخته‌ می‌شوند. برای‌ نمونه‌، محتوای‌ گوشت‌، شیر و لبنیات‌، شامل‌ پروتئین‌ و چربی‌ حیوانی‌ است‌.
بزرگترین‌ بخش‌ شامل‌ پروتئین‌هاست‌ و تبدیل‌ پروتئین‌ها به‌ انرژی‌ بسیار دشوار است‌ و انرژی‌ بیشتری‌ نسبت‌ به‌ تبدیل‌ شكر و چربی‌ به‌ انرژی‌ مصرف‌ می‌كند.یك‌ تكه‌ گوشت‌ می‌تواند ۸ تا ۱۰ ساعت‌ زمان‌ ببرد تا هضم‌ شود، بویژه‌ هنگامی‌ كه‌ با سیب‌زمینی‌ مصرف‌ شود. درمقایسه‌ با میوه‌ها (۳۰ دقیقه‌) مقدار زیادی‌ انرژی‌ صرف‌ می‌شود تا این‌ پروتئین‌ها هضم‌ شود و این‌ بدان‌ معنی‌ است‌ كه‌ شما نمی‌توانید این‌ انرژی‌ را صرف‌ چیزهای‌ دیگر كنید.
● پروتئین‌ها:
همه‌ ما می‌دانیم‌ كه‌ نیاز به‌ پروتئین‌ داریم‌، چون‌ پروتئین‌ها مواد مهمی‌ برای‌ ساختمان‌ سلول‌های‌ بدن‌ است‌. همچنین‌ می‌دانیم‌ كه‌ گوشت‌، لبنیات‌ و تخم‌مرغ‌ شامل‌ مقادیر زیادی‌ پروتئین‌ می‌شود پس‌ باید این‌ مواد را مصرف‌ كنیم‌ تا سلام‌ بمانیم‌.
ما سه‌ دلیل‌ برای‌ اؤبات‌ این‌ مساله‌ داریم‌ كه‌ بدن‌ انسان‌ به‌ این‌ مقدار پروتئین‌ نیاز ندارد.
● گیاهخواران‌
كسانی‌ كه‌ به‌ هیچ‌ وجه‌ از محصولات‌ حیوانی‌ استفاده‌ نمی‌كنند و میوه‌خوارها (فقط‌ میوه‌ مصرف‌ می‌كنند) غذاهایی‌ را كه‌ شامل‌ مواد پروتئینی‌ باشد، استفاده‌ نمی‌كنند. آنها زندگی‌ سالم‌ خود را بدون‌ استفاده‌ از مقادیر زیادی‌ پروتئین‌ ادامه‌ می‌دهند و جوان‌تر نیز به‌ نظر می‌رسند.
بهترین‌ منبع‌ پروتئین‌ از میوه‌های‌ خام‌ و سبزیجات‌ است‌ كه‌ تمام‌ مواد مغذی‌ را تهیه‌ می‌كند مثل‌ ویتامین‌ها، موادمعدنی‌، آنزیم‌ها و كربوهیدراتها.اگرچه‌ میوه‌ها و سبزیجات‌ ۱۵ تا ۲۰ برابر كمتر از موادغذایی‌ دیگر مثل‌ گوشت‌، پروتئین‌ دارند. برای‌ به‌ دست‌ آوردن‌ تمام‌ مواد مغذی‌ شامل‌ پروتئین‌، باید انواع‌ مختلفی‌ از میوه‌های‌ خام‌ و تازه‌ و سبزیجات‌ مصرف‌ شود.
● كودكان‌:
وقتی‌ كه‌ یك‌ كودك‌ بتواند ازسینه‌ مادرش‌ بین‌ ۳ تا ۱۲ ماه‌ تغذیه‌ كند كودك‌ خوش‌شانسی‌ است‌ كه‌ توانسته‌ بیشترین‌ غذای‌ طبیعی‌ را دریافت‌ كند.
شیر مادر تنها شامل‌ مواد مغذی‌ ضروری‌ برای‌ كودك‌ نیست‌، بلكه‌ از كودك‌ در برابر آلرژی‌ها و عفونت‌ها حفاظت‌ می‌كند.
این‌ فقط‌ شامل‌ یك‌ درصد پروتئینی‌ كه‌ برای‌ ساختمان‌ سلول‌های‌ بدن‌ لازم‌ است‌، می‌شود.
میوه‌ها نیز فقط‌ شامل‌ یك‌ درصد پروتئین‌ می‌شوند و این‌ برای‌ یك‌ انسان‌ كافی‌ است‌ تا آمینو اسیدهای‌ لازم‌ برای‌ ساختمان‌ سلول‌های‌ بدنش‌ را به‌ دست‌ آورد.میوه‌ها پروتئین‌ زیادی‌ ندارند، اما در همان‌ مقدار كم‌ هم‌، پر از مواد سازنده‌ و مفید برای‌ رشد كودكان‌ است‌.
● آمینو اسیدها:
پروتئین‌ها از آمینواسیدها تشكیل‌ شده‌اند و بدن‌ ما از ۲۰ آمینواسید مختلف‌ استفاده‌ می‌كند. ۸ تا از این‌ آمینو اسیدها را بدن‌ ما نمی‌تواند خود بسازد. این‌ آمینو اسیدها بسیار ضروری‌ و از مهمترین‌ آمینواسیدهای‌ بدن‌ هستند كه‌ باید از طریق‌ تغذیه‌ مناسب‌ به‌ بدن‌ برسد.این‌ ۸ آمینو اسید را می‌توان‌ براحتی‌ در میوه‌ها و سبزیجات‌ پیدا كرد.
این‌ بدان‌ معنی‌ است‌ كه‌ حتما مجبور نیستیم‌ از محصولات‌ حیوانی‌ برای‌ تامین‌ كردن‌ پروتئین‌ لازم‌، كه‌ این‌ پروتئین‌ها شامل‌ آمینو اسید مورد نیاز بدن‌ باشد، استفاده‌ كنیم‌.میوه‌ها و سبزیجات‌ ذكر شده‌ در زیر شامل‌ ۸ آمینواسید موردنیاز بدن‌ است‌.
▪ میوه‌ها: موز، گوجه‌فرنگی‌ خیار
▪ سبزیجات‌: سیب‌زمینی‌، هویج‌ (برای‌ حافظه)، ذرت‌، كلم‌، گل‌كلم‌، كلم‌دلمه‌یی‌، كدو، كلم‌پیچ‌ و...


همچنین مشاهده کنید