جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

برای مقابله با حمله آمریکا به ایران


برای مقابله با حمله آمریکا به ایران
با نگاهی گذرا به روزنامه ها و نشریات جهان درمی یابیم که رجزخوانی های دولت بوش علیه ایران و آماده سازی افکار عمومی مردم آمریکا برای حمله به ایران شتاب گرفته است. در این راستا جورج بوش در یک کنفرانس خبری اخیر اعلام کرد: "همانطور که به مردم گفته ام، اگر شما علاقه مندید که از جنگ جهانی سوم بپرهیزید، به نظر می آید که باید (ایران) را از داشتن دانش لازم برای ساختن بمب اتم بازدارید." و نیز می دانیم که دولت بوش در روز ۲۵ اکتبر تحریم های بیشتری را بر علیه ایران اعمال نمود و سپاه پاسداران را تکثیر کنندۀ سلاحهای کشتار جمعی نامید و سپاه قدس را به عنوان "تروریست ویژه جهانی" خواند.
به گفتۀ دنیس کوسینیچ، عضو کنگرۀ آمریکا "طی چند هفتۀ گذشته دولت آمریکا به طرز چشمگیری به میزان کوشش های خود برای حمله به ایران افزوده است و شیرین کاری اخیر او هم صرفا تلاشی است برای فریفتن مردم آمریکا و سوق دادن آنها به سوی جنگی دیگر- البته این بار با ایران."
از طرف دیگر، کاندولیزا رایس به هنگام اعلام تحریم های تازه آمریکا علیه ایران گفت: "متاسفانه دولت ایران همچنان به پیشنهادات ما درباره مذاکرات آزاد پشت پا می زند و با تعقیب تکنولوژی های هسته ای که می تواند به بمب اتمی بیانجامد، و همچنین با ساختن موشک های خطرناک، حمایت از شبه نظامیان و تروریست های عراق، افغانستان، لبنان و مناطق فلسطین، و با انکار موجودیت یکی از اعضای سازمان ملل، تهدید به محو کردن اسرائیل از نقشۀ جهان، صلح و امنیت را به خطر می اندازد."
و دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود برای انستیتوی مطالعات خاور نزدیک واشینگتن اعلام کرد که اگر ایران به شرایط کنونی خود ادامه دهد، آمریکا و ملل دیگر "آماده اند تا عواقب خطرناکی برای آنها تعیین کنند. کشور ما و کل جامعۀ بین الملل نمی تواند در برابر دولت حامی تروریسم ساکت بماند و اجازه بدهد که به آرزوهای تجاوزکارانه خود دست یابد."
اگرچه لحن گفتار دیک چنی نسبت به گذشته تغییر اساسی نکرده، اما این بار با نامیدن ایران به عنوان "فعالترین دولت حامی تروریسم" از تحکم بیشتری برخوردار است، "آمریکا به همراه کشورهای دیگر این پیام روشن خود را به ایران اعلام می کند: ما به ایران اجازه نخواهیم داد که بمب اتمی داشته باشد."
روز دوشنبه هفته گذشته نانسی پلوسی، سخنگوی کنگره آمریکا روشن ساخت که رئیس جمهور برای شروع یک حمله باید ابتدا موافقت کنگره را بدست آورد. از سوی دیگر، مت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست گفته است که وی برای تصمیم گیری دربارۀ اینکه رئیس جمهور نیازی به تائیدیۀ کنگره دارد یا نه، با دادستانهای خود به شور و گفتگو خواهد نشست. جان مک کین، کهنه سرباز جنگ ویتنام اظهار کرد که جنگ با ایران "ممکن است به واقعیت نزدیکتر از آن باشد که امشب ما بر سر آن بحث می کنیم."
این شرایط با استعفای لاریجانی، دبیر شورای امنیت ملی در شب پر اهمیت مذاکرۀ حیاتی با اروپا بیش از پیش پیچیده تر می شود.
به گزارش رویتر روز چهارشنبه ۲۴ اکتبر، بعد از تقاضای جدید دولت بوش برای اختصاص ۸۸ میلیون دلار به بمب های بانکر باستر، به منظور گنجاندن آنها در بمب افکن های مخفی B-۲، برخی از قانونگذاران دموکرات برایشان این سوال مطرح شد که آیا این بخشی از تمهیدات آمریکا برای حمله به ایران است؟
قابل ذکر است که این طرح جزئی از تقاضای ۲۰۰ بیلیون دلاری جورج بوش برای جنگ های عراق و افغانستان می باشد که دولت وی در روز دوشنبه ۲۱ اکتبر به کنگره فرستاد. ۷/۸۷ میلیون دلار از کل این مبلغ به منظور توسعه مهماتی چون MOP یا بمب عظیم نافذ، از بمبهایی که برای تخریب اهداف سخت یا عمیقا دفن شده طراحی شده اند، می باشد. گفته می شود که بیشتر تجهیزات اتمی ایران در زیر زمین قرار دارد.
اگرچه دولت بوش مدعی است که توسعه این بمبها برای نیازهای فوری در جنگ های کنونی است، اما جیم موران، نمایده مردم ویرجینیا از حزب دموکرات ضمن مخالفت با این تقاضا گفته است که "به گمان من هدف، ایران است، زیرا این بمبها در عراق کارایی ندارند و نمی توانم جایی از افغانستان را تصور کنم که این بمبها قابل استفاده باشند. افغانستان کشوری است که هیچ گونه مهمات زیرزمینی ندارد و همه ما بر این موضوغ واقفیم. لابد می خواهند غارهای افغانستان را بمباران کنند، اما این مثال آنست که با پتک بخواهیم پونزی را به جایی بکوبیم. کمی گزافه است."
نگران کننده ترین موضوعی که مردم ما باید به آن توجه کنند، نتایج نظرسنجی های اخیر از مردم آمریکاست. بر اساس آخرین نظرسنجی سی ان ان از مردم آمریکا در نیمۀ ماه اکتبر امسال، ۶۸ درصد از مردم این کشور با هرگونه راه حل نظامی آمریکا علیه ایران مخالف بودند، اگرچه ۷۷ درصد از مردم معتقد بودند که ایران قصد دارد سلاح هسته ای تولید کند. در ضمن ۸۲ درصد بر این باور بودند که دولت ایران برای شورشیانی که در عراق علیه ارتش آمریکا می جنگند، اسلحه تهیه می کند و از آنها به گونه های دیگر نیز حمایت می نماید.
در یک نظر سنجی دیگر از طرف بخش خبری تلویزیون فاکس در اواخر ماه سپتامبر سال جاری، ۸۰ درصد از مردم آمریکا معتقد بودند که برنامۀ هسته ای ایران به منظور اهداف نظامی پیگیری می شود نه اهداف صلح آمیز. در ضمن ۳۱ درصد از مردم بر این ایده بودند که دولت آمریکا باید از راه حل دیپلماسی بهره ببرد و ۵۰ درصد به برخوردی جدی تر اعتقاد داشتند. بدین ترتیب به نظر می آید که دولت بوش و دیک چنی با لفاظی های خود و تغییر دستاویزهایشان برای حمله به ایران بر نقطه نظرات مردم آمریکا تاثیراتی داشته اند.
به گزارش مجلۀ The Nation تقاضای جدیدی از سوی دنیل الزبرگ، سیندی شیهن، ان رایت و بسیاری از رهبران جنبش های دیگر ضد جنگ در آمریکا امضا شده و طی آن از مردم خواسته اند که: "به گروه مخالف از درجه داران و سربازان ارتش آمریکا بپیوندند و از حمله به ایران جلوگیری کنند."
مجله مذکور می افزاید که اسکات هورون، از وکلای بین المللی در اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک به دیپلماتهای اروپایی گفت: "باور کنید که آمریکا حملات هوایی خود را به ایران شروع خواهد کرد و این حادثه طی شش تا هشت ماه آینده اتفاق خواهد افتاد." وی احتمال این حمله را ۷۰ درصد اعلام نمود. این بدین معناست که مردم ما نباید احتمال حمله را نادیده بگیرند، بلکه همه ما باید برای مقابلۀ جدی در برابر هرگونه تجاوز آمادگی کامل داشته باشیم تا از نابودی و پاره پاره شدن کشور و وارد آمدن آسیبهای جبران ناپذیر بر تاریخ کشور و مردم مان جلوگیری کنیم.
تجربه کشورهای همسایه از دموکراسی وارداتی امپریالیسم آمریکا و متحدانش درس بزرگی برای ملت ما بوده است و سخن گزافۀ "جهان بدون صدام جهان امن تری است" (تونی بلر) دیگر طنزی تاریخی بیش نیست. بمباران طالبان بدست نیروهای ناتو در افغانستان باعث پیوستن مردم بیشتر به صفوف طالبان و افزایش تعداد آنها شده است....
از طرف دیگر دولت با پیشه کردن سانسور و اطلاع رسانی کم یا غلط مانع آگاهی و آمادگی مردم می شود که این یادآور ایام قبل از جنگ عراق است، زمانی که مردم اکثر کشورهای جهان به منظور مخالفت با حمله آمریکا به عراق به خیابانها ریختند، در عراق تقریبا هیچ گونه تظاهراتی انجام نگرفت و امپریالیسم جنگ طلب را به غلط به این تصور کشاند که با ورود چکمه پوشانش به عراق با دسته گل مورد استقبال قرار خواهند گرفت.
بدین ترتیب امروز نوبت ماست که قدرت مان را به نمایش بگذاریم و به دوستداران وطن از قبیل دکتر ناصر زرافشان که فعالیت های مردم دوستانه او از قبل و بعد از انقلاب بر همه مبرهن است، بپیوندیم و در برابر هرگونه تجاوز به کشورمان بایستیم. از کشته شدن انسانها، از تخریب بناهای تاریخی و از نابودی فرهنگ ایران جلوگیری کنیم. به یاد داشته باشیم که اصفهان زیبا به دلیل مجاورتش با شهر نطنز اولین نقطه ای است که در معرض ویرانی است.
دکتر ناصر زرافشان روز پنج شنبه گذشته طی مصاحبه ای رادیویی با برنامه آقای محمد حسیبی گفتند که "دشمن در خانه ما را زده است." از این روی ایشان درصددند که با همکاری دیگر دوستان از مردم داخل کشور برای دفاع از این مرز و بوم جبهه ای تشکیل دهند و در این مصاف از تک تک هموطنان خارج از کشور تقاضای کمک نموده اند. بجاست که همه ما که در این ساحل امن نشسته ایم به میدان آییم، فاصله ها را کمتر کنیم و بدور از هرگونه اختلاف به گوش جهانیان برسانیم که جنگ فقط برای انحصار طلبان و آنان که سودای تسلط بر جهان را در سردارند، سود دارد و برای کشور و مردم ما بجز نابودی و آوارگی هیچ چیز دیگری در پی نخواهد داشت.
وقت آن رسیده که در کنار دکتر ناصر زرافشان با پیوستن به جنبش های ضد جنگ در آمریکا صدای مخالفت و اعتراض خود را نسبت به هرگونه تجاوز به گوش جنگ طلبان برسانیم. از این طریق قدرت خود را به نمایش بگذاریم و از گمراه شدن افکار عمومی مردم آمریکا به نفع این جنگ جلوگیری کنیم.
مام وطن در خطری جدی است. اگر امروز تعلل کنیم، فردا دیر است.
شهیر شهیدثالث shahir@shahirblog.com
www.sedayemardom.net
دکتر اکرم پدرام نیا
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگ توسعه


همچنین مشاهده کنید