چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

دوومیدانی ایران


دوومیدانی ایران
هفدهمین دوره مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا در حالی به پایان رسید که کاروان اعزامی کشورمان متشکل از ۱۵ دونده مرد و ۳ دونده زن با دست پر «امان» پایتخت اردن را به مقصد تهران ترک می کند. در پایان پیکارهای دوومیدانی قهرمانی آسیا ایران با دو مدال طلا، چهار نقره و سه برنز برای نخستین بار به مقام نهم آسیا رسید.
قبل از حضور حدادی در مسابقات قهرمانی آسیا، وی ابراز کرده بود که قهرمانی هفدهمین دوره پیکارهای آسیایی را به خود اختصاص می دهم چرا که با پرتابگرانی به رقابت می پردازم که فاصله رکوردهایشان با من بسیار تفاوت دارد.با برگزاری رقابت ها و کسب مدال طلا در ماده پرتاب دیسک پیش بینی نایب قهرمان جهان به حقیقت پیوست و قهرمانی این ماده به نام پرتابگر ایران به ثبت رسید.
همچنین عباس صمیمی با کسب مدال برنز در این رقابت ها دوباره توانایی های خود را به معرض نمایش گذاشت تا مسوولان را به این باور برساند که پس از ۶ یا ۷ سال موفق نبودن، می تواند با استفاده از مهارت های خاص و باور توانایی های خود، افتخارآفرینی بوسان کره را به یاد همگان بیاورد.بیژن شادمهر کارشناس فدراسیون دوومیدانی در این خصوص گفت؛ عملکرد ورزشکاران مطلوب بود.
هرچند که مدال های مختلفی در این رشته ها توسط بچه ها کسب شد اما کسب رکوردهای به ثبت رسیده در خصوص برخی دوندگان راضی کننده نبود و انتظار بیشتری از آنها می رفت. خوشبختانه دوومیدانی کاران در رقابت هایی که پیش روی خود داشتند برای بار دیگر توانایی های خود را ثابت کردند. امید مهرابی در ماده های ۱۰ و ۵ هزار متر، غلامرضا کریمی در دو ۴۰۰ متر با مانع و روح الله عسگری در دو ۱۱۰ متر با مانع عملکرد قابل قبولی را ثبت کردند که در آینده با رفع برخی نکات می توان شاهد موفقیت هرچه بیشتر بود.
بوعذار و عاکفیان نیز با کسب مدال های نقره و برنز در دو ۴۰۰ متر، سجاد مرادی با کسب مدال نقره در ماده های ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر و نتیجه مطلوب توسط مهاجر شجاعی در دو ۸۰۰ متر نشان دهنده طی کردن مراحل رشد است. اما هنوز هم در رشته های سرعت به جایگاه واقعی خود نرسیده ایم و کمی زمان لازم است تا در این رشته به ایده آل های خود برسیم.
رقابت های دوومیدانی بانوان در حالی برگزار شد که دوندگان کشورمان با توجه به نوع پوشش با دیگر دوندگان آسیایی، توجه دیگر کشورها را به خود جلب کرده بودند. رقابت لیلا ابراهیمی در دو ۳هزار متر با مانع، رشته ای که در ایران تا به حال به آن پرداخته نشده بود، و برگزاری رقابت در این ماده به صورت ضرب الاجل در مسابقات اعلام شده بود، باز هم مانع افتخارآفرینی ورزشکار کشورمان نبود. طی کردن مسیر ۳هزار متر با مانع و هر بار درون چاله آب قرار گرفتن و خیس شدن لباس از چابکی وی نکاسته و برای نخستین بار این دونده توانست مدال برنز این پیکارها را در سبد مدال های دوندگان بیندازد.
ابراهیمی ثمره سال ها تلاش بدون ادعای خود را در عرصه های بین المللی این بار در اردن گرفت تا نشان دهد رعایت پوشش اسلامی نمی تواند مانع افتخارآفرینی برای موفقیت در عرصه های بین المللی باشد.
کسب نتایج توسط هادی سپهرزاد در ماده دهگانه و محمدحسن ربانی در پرش با نیزه برای اولین بار در تاریخ دوومیدانی بهت آور بود.
دکتر محمدصادق داداشی دبیر فدراسیون دوومیدانی در این خصوص ابراز کرد؛ کسب مدال طلا توسط ربانی شک آور بود. حتی اگر وی مدال برنز در این رقابت ها را نیز کسب می کرد باز هم برای ما حکم طلا داشت.
هادی سپهرزاد نیز با توانایی بالایی که از خود در مسابقات به معرض نمایش گذاشت باورمان را صدچندان کرد که در آینده با تحت پوشش قرار دادن هرچه بیشتر می توان به سکوهای برتر آسیا فکر کرد. البته در مسابقات داخل سالن علی فیضی به همراه سپهرزاد در دهگانه مدال کسب کرده بودند اما این نتیجه هادی چیز دیگری بود. در دوی استثنایی که سپهرزاد با حریف قطری خود داشت متاسفانه با اختلاف ناچیزی، مدال طلا را از دست داد.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید