شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

پوست شما در سنین بلوغ


پوست شما در سنین بلوغ
یكی از مشكلات شایع پوستی در سنین شما آكنه است:
آكنه یا جوش غرورعبارت است از مجموعه ای از علایم بالینی مشهود كه معمولاً‌و به جز موارد استثنایی از دههٔ دوم زندگی به بعد بوجود می‌آید.
تقریباً‌ تمام عواملی كه در ایجاد آكنه نقش دارند در تمام مراحل زندگی وجود دارند. از سن بلوغ و به موازات ایجاد سایر تغییرات پوست و نیز تحت تاثیر هورمون‌های جنسی این بیماری بروز می‌كند.
تقریباً‌ هیچ كس از دورهٔ جوانی خود بدون جوش نمی‌گذرد ولی شدت آن در بعضی آن قدر كم است كه نیاز به مداخله درمانی ندارد. ارث یكی از علت‌های ایجاد كننده آكنه است. علت‌های اصلی و فرعی دیگری نیز در بروز این بیماری دخالت دارند.
● علائم:
جوش‌های چركی، ملتهب، قرمز، سرسیاه، سرسفید و حتی كیست در مناطق چرب بدن مثل سر، صورت،‌ سینه، پشت و بازو درمان های آكنه عمدتاً نگه دارنده هستند و بیمار تا زمان مصرف دارو و مراقبت، خوب است ولی روش درمان با توجه به شدت، سن و شرایط اجتماعی بیمار تغییر می كند، در موارد خاص می‌توان از داروها استفاده كرد كه تقریباً به طور قطعی بیماری را درمان می كنند ولی تصمیم گیری برای شروع چنین درمان هایی فقط در صلاحیت و با نظارت پزشك متخصص است.
عواملی مثل فشارهای روحی، تغییرات آب و هوا، استفاده از لوازم آرایشی و بنابه عقیدهٔ بعضی مكتب‌ها، رژیم غذایی باعث تشدید آكنه می شوند.به طور كلی لوازم آرایش در تشدید آكنه موثر هستند و حتی گاهی در موارد خاص به تنهایی عامل ایجاد كننده آكنه محسوب می‌شوند. در كشورهایی كه جوان‌ها از لوازم آرایشی بیشتر استفاده می‌كنند، سیر آكنه طولانی‌تر است. اصلاح صورت به شرطی كه باعث زخمی كردن جوش‌ها نشود و مواد مناسب بكار رود اشكالی ندارد.
درمان مرتب دارویی و دست كاری نكردن، اساسی ترین كار است. به طبع رعایت موارد ذكر شده در پاسخ‌های قبلی هم ضروری است. هیچ روش دارویی و جراحی (از جمله لیزر) برای درمان قطعی و كامل جای جوش‌ها وجود ندارد.
عدم همكاری كامل بیمار و به خصوص اطرافیان وی و تاحدی هم كامل توضیح ندادن علت و روند بیماری به وسیله پزشك عمده‌ترین شكست درمان است.
جدی گرفتن بیماری، خود درمانی نكردن، مراجعهٔ مرتب به پزشك و دست كاری نكردن جوش ها، در درمان بیماری بسیار اهمیت دارند.
منبع : شبکه اطلاع رسانی بهداشتی جوان


همچنین مشاهده کنید