پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بیماری پشت نقاب زیبایی


بیماری پشت نقاب زیبایی
نزدیک شدن به آغاز سال نو عاملی است تا زنان و دختران جوان اشتیاق بیشتری برای ایجاد تغییر در ظاهر خود نشان دهند. از سوی دیگر تبلیغاتی که در این زمان انجام می شود سهم بسزایی در گرایش زنان و دختران جوان به استفاده از خدمات آرایشگاه ها و مراکز زیبایی دارد.
افزایش سن و قرار گرفتن در معرض استرس های زندگی باعث می شود علائم پیری به تدریج در صورت ظاهر شود که این علائم بیشتر در قسمت فوقانی صورت یعنی پلک ها، ابرو و پیشانی زودتر از سایر قسمت های پوست تظاهر پیدا می کند و باعث تشویق زنان به استفاده از خدمات مختلف زیبایی می شود.
اما باید توجه داشت که نباید به هر نوع تبلیغی اطمینان کرده و از هر نوع روشی برای رسیدن به مقصود خود استفاده کرد زیرا عوارض خطرناکی برای فرد به وجود می آورد، ضمن این که به کارگیری خدمات زیبایی در مراکز غیرمعتبر و غیرتخصصی می تواند عواقب سنگینی را برای سلامت فرد به همراه داشته باشد بنابراین توصیه می شود برای انجام خدمات زیبایی و درمان بیماری های پوستی حتماً با پزشک متخصص مشورت شود.
● کاشت ناخن
امروزه در اکثر بروشورهای تبلیغاتی، کاشت ناخن مورد توجه قرار می گیرد. کاشت ناخن هزینه های زیادی را به دنبال دارد، اما مهمتر از آن مضراتی است که با خود برای فرد به دنبال خواهد داشت. اصولاً ناخن های مصنوعی و کاشت آن به دلیل آن که به ناخن ها زیبایی و تنوع می دهد و عیوب آن را می پوشاند، مورد توجه اکثر زنان و دختران جوان است. دکتر خلیل صداقت پیشه، متخصص پوست و مو کاربرد «کاشت ناخن» را نادرست شمرده و می گوید: نحوه کاشت ناخن مانند کاشت مو نیست. در کاشت ناخن، ناخن مصنوعی را توسط چسب به سطح ناخن می چسبانند.
▪ نحوه کاشت
در کاشت ناخن، سطح ناخن به وسیله سوهان های برقی تا جایی که تنها یک لایه بسیار نازکی از ناخن باقی بماند، تراشیده می شود. علت این تراشیدن آن است وقتی از موادی که برای فرم دادن به ناخن استفاده می شود ظاهری برجسته نداشته باشد. مواد مصنوعی مورد استفاده برای کاشت ناخن روی لایه ای متشکل از یک ردیف سلول، چنان محکم به ناخن می چسبد که اگر در اثر ضربه یا کشیدگی ناگهانی بکشند یا کنده شود، بافت زیر ناخن شامل پوست، گوشت و عروق نیز همراه آن جدا می شود و آسیب های جدی برای فرد به وجود می آورد. چسب های مورد استفاده در این روش، حاوی ماده ای است که حساسیت زا بوده و ممکن است باعث شکاف و ترک خوردن ناخن شود.
دکتر صداقت پیشه در مورد استفاده از ناخن های مصنوعی می گوید: استفاده از ناخن های مصنوعی می تواند عوارضی از قبیل عفونت های باکتریایی، قارچی، تغییر شکل صفحه ناخن، واکنش ناخن به چسب مورد استفاده، اگزما، شکنندگی و حتی آسیب به انتهای انگشت ها به دنبال داشته باشد.
وی می افزاید: آلرژی ناخن نسبت به چسب های مورد استفاده با پوسته پوسته شدن، تورم، خارش و قرمزی اطراف ناخن بروز پیدا می کند. استفاده طولانی مدت از این ناخن ها واکنش های دردناکی را برای فرد به همراه دارد و منجر به عفونت پوست اطراف ناخن شده که در نهایت موجب سیاه شدن ناخن می شود.
▪ رشد قارچ ها
تخریب ناخن از دیگر عوارض خطرناک کاشت ناخن است که در آن مواد معدنی، کلسیم و پروتئین ناخن حل شده و ناخن از بین می رود.
وی می افزاید: با کاشت ناخن، ناخن اصلی مدت زیادی پوشیده و مخفی می ماند و ضمن کار و فعالیت روزمره، میکروب ها و قارچ ها در فضای مسدود بین ناخن فرد و ناخن مصنوعی رشد می کنند و به انگشت فرد صدمه می زنند. همچنین تغییر رنگ ناخن، خرد شدن و جدا شدن لبه آزاد ناخن از بستر نیز از دیگر عوارضی است که بر اثر استفاده از ناخن مصنوعی به وجود می آید.
به دلیل آن که ناخن ها دائماً در حال رشد هستند، پس از مدتی که ناخن اصلی بلند شد، ناخن مصنوعی نیز کم کم بلند شده و فاصله ای بین آنها به وجود می آید. در این میان فرد مجبور خواهد شد برای جدا کردن ناخن اصلی و کاشت دوباره ناخن مصنوعی اقدام کند که این امر باعث درد در انگشتان می شود.
دکتر صداقت پیشه در مورد تأثیر کاشت ناخن مصنوعی در تغییر شکل ناخن های اصلی می گوید: زنانی که برای مدت طولانی از ناخن کاشته شده استفاده می کنند ممکن است ناخن های اصلی شان پس از مدتی به دلیل این که تحت فشار قرار دارند بد شکل شده یا تغییر جهت دهند بطوری که فرم اصلی شان را از دست می دهند. بنابراین توصیه می شود تنها افرادی از این روش استفاده کنند که بافت ناخن هایشان به دلایل ژنتیکی یا بیماری از بین رفته است.
وی در مورد چسب هایی که برای استحکام ناخن های مصنوعی معمولی به کار می رود، می گوید: چسب های استفاده شده به دلیل قدرت بالایی که دارند می توانند باعث خالی شدن ناخن های طبیعی، سوراخ شدن، چروکیدگی، شکنندگی و رنگی شدن آنها شوند که امکان باقی ماندن این عوارض به صورت همیشگی وجود دارد.
▪ انتقال بیماری
وی در مورد نقش این ناخن ها در انتقال بیماری های مسری می گوید: در صورتی که کاشت ناخن به صورت بهداشتی و مناسب انجام نشود، احتمال ابتلا به عفونت های قارچی در افراد افزایش پیدا می کند زیرا پوست کنار ناخن در برخی موارد دچار خونریزی شده و وسایل کار را آلوده می کند که در صورت رعایت نشدن مسائل بهداشتی احتمال انتقال بیماری های ویروسی مانند ایدز و هپاتیت افزایش پیدا خواهد کرد.
● کاشت مژه
کاشت مژه یکی از اقداماتی است که زنان و دختران جوان برای زیباتر به نظر رسیدن، مورد توجه قرار می دهند.
دکتر محمود الماسی، متخصص پوست و مو در مورد کاشت مژه می گوید: این نوع درمان یک جراحی است که فقط توسط متخصصان پوست متبحر باید انجام شود و به هیچ عنوان در آرایشگاه ها نباید انجام شود. در این نوع جراحی تارهای مناسب برای مژه را از قسمت پشت سر یا دیگر نواحی بدن برداشته و روی پلک می کارند و در صورتی که این جراحی با موفقیت انجام نشود عوارض زیادی از جمله اختلال در دید و عفونت را به وجود می آورد بنابراین این نوع جراحی برای کسانی توصیه می شود که به دلایلی مژه ندارند یا موهای مژه آنها از رشد کافی برخوردار نیست.
● تاتو ابرو
تاتو پوست امروزه به یک روش متداول تبدیل شده است در حالی که در برخی فرهنگ ها از زمان های قدیم به کار بستن آن مرسوم بوده است. زنان از تاتو به عنوان روشی برای زیبایی بیشتر ابرو، لب و چشم استفاده می کنند. در حال حاضر برخی افراد از این روش برای برطرف کردن برخی نقایص مانند لب شکری استفاده می کنند.
تاتو ابرو نیز کاربرد درمانی دارد و برای افرادی که به دلایل مختلف ابروهایشان را از دست داده اند و یا دچار نقایص مادرزادی هستند، استفاده می شود.
تاتو با تزریق جوهر رنگی به زیر پوست، صورت می گیرد به این ترتیب که جوهر در لایه های میانی پوست که سلول های ثابتی دارد تزریق می شود تا برای همیشه دست نخورده باقی بماند.
دکتر الماسی در این باره می گوید: رنگ های مختلف با ترکیبات گوناگونی مانند جیوه، آهن و کربن برای تاتو استفاده می شود که مفید است. وی اولین راه برای پرپشت کردن ابرو را تاتو نمی داند و توصیه می کند: افراد با مراجعه به پزشک دنبال علت باشند. گاهی بیماری های زمینه ای باعث کم پشت شدن و یا ریختن ابروها می شود مانند کم کاری تیروئید که باید بیماری را درمان کرد.
▪ عوارض تاتو
وی در مورد عوارض آن می گوید: تاتو می تواند باعث آسیب به پوست شده و عوارضی مانند گرانولوم، حساسیت ها، عفونت های موضعی و انتقال بیماری هایی از قبیل هپاتیت و ایذر را به دنبال داشته باشد. بنابراین توصیه می شود تاتو را جز در موارد ضروری مانند سوختگی و از بین رفتن ابرو انجام نداد و در موارد کم پشتی آن از تاتو موقت استفاده کرد که ضرری به دنبال ندارد. همچنین افشرده های گیاهی نیز که تقویت کننده ابرو هستند در این زمینه می توانند مفید واقع شوند.
دکتر سعید پیروزی، متخصص پوست و مو با اشاره به دیگر عوارض تاتو می گوید: تاتو به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا ممکن است باعث انتقال بیماری هایی از قبیل جذام و برخی عفونت های خطرناک شود. همچنین در برخی موارد بروز سرطان در محل انجام تاتو گزارش شده است.
▪ از بین بردن اثر تاتو
بسیاری از کسانی که تاتو می کنند پس از مدتی به دلایل مختلف تصمیم به برداشتن تاتو دارند که علاوه بر هزینه زیاد با مشکلاتی برای آنان همراه خواهد شد.
دکتر الماسی می گوید: برای برداشتن تاتو از سه روش جراحی، لیزر و برداشتن پوست استفاده می شود. لیزر شایع ترین و مؤثرترین روشی است که امروزه برای برداشتن تاتو مورد استفاده قرار می گیرد. به وسیله نور لیزر جوهر تاتو درون پوست متلاشی شده، سپس توسط بدن دفع می شود. در این روش بر حسب اندازه تاتو و نوع پوست فرد، تعداد جلسات لازم برای لیزردرمانی متفاوت است ولی در پاره ای از موارد این روش موفقیت آمیز نیست.
● لایه برداری
لایه برداری از پوست که برای درمان آکنه و یا از بین بردن جای آن، تأمین شادابی پوست، جوان سازی و برطرف کردن لکه های پوستی استفاده می شود، در بین افراد بخصوص زنان شایع شده است.
دکتر پیروزی در تعریف پاکسازی پوست و کاربرد آن می گوید: پاکسازی پوست برای درمان جوش های زیرپوستی به کار می رود. در هر کدام از این دو روش از انواع مواد اسیدی باید استفاده شود که ممکن است باعث تشکیل لکه ها یا محل های جوش روی پوست شود.
وی در مورد انجام این دو روش توسط افراد غیرمتخصص می گوید: در صورتی که لایه برداری توسط فرد غیرمتخصص انجام شود، ممکن است بر پوست فرد لکه های سفید، سیاه یا قهوه ای رنگ، فرورفتگی، برآمدگی و عفونت های باکتریال پوستی بر جای بماند و در صورت آلودگی وسایل می تواند باعث انتقال بیماری های مسری شود.
[جوانه خانی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید