یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا
نخستین کنفرانس تجهیزات دوار در صنایع نفت و نیرو
صنایع نفت و نیرو، همواره از بخش های پیشرو در اقتصاد ایران بوده اند و طی دهه های اخیر شاهد جهش چشمگیر کمی و کیفی در این زمینه بوده ایم. ظهور شرکت های سازنده تجهیزات، پیمانکاران پروژه های عظیم، ارایه کنندگان خدمات فنی و مهندسی با مدیریت ایرانی و مناسبات گسترده با شرکت های بین المللی، باعث تغییر و تحولات مختلفی در این زمینه بوده است. در این میان تجهیزات دوار به عنوان یکی از اجزای اصلی صنایع نفت و نیرو، شاهد تجربه جدید حضور گسترده شرکتهای ایرانی در بخش های مختلف طراحی و ساخت، نصب و راه اندازی، نگهداری و تعمیرات و ارایه خدمات بوده است.
با توجه به اهمیت بسیار بالای این صنعت که از آن به عنوان قلب سیستم های صنعتی یاد می شود، گردهمایی بخش های کارفرمایی، پیمانکاری، سازندگان، محافل دانشگاهی و پژوهشی و دیگر دست اندرکاران این صنعت بزرگ در سطح صنایع نفت و نیرو ضروری می نمود.
اولین کنفرانس تجهیزات دوار در صنایع نفت و نیرو« به منظور بررسی وضعیت حاضر، پیشرفت ها و تحولات به دست آمده و ترسیم چشم انداز پیش روی این صنعت، اواخر مهرماه برگزار شد. گزارش برگزاری این همایش را از نظر می گذرانید.
اولین کنفرانس تجهیزات دوار در صنایع نفت و نیرو، با هدف شناسایی فرصت های داخلی، منطقه ای و بین المللی موجود برای توسعه فعالیت های صنعت تجهیزات دوار، توسط مؤسسه اطلاع رسانی نفت،گاز و پتروشیمی، در دو روز متوالی در اواخر مهرماه برگزار شد.
در این همایش،۶۰ مقاله در بخش سخنرانی،۴۳ مقاله در بخش پوستر و۹ مورد کاوی ارایه شد که بنا به گفته دبیر این کنفرانس، این مقالات حاصل ارزیابی هیأت راهبردی و علمی کنفرانس از میان۲۷۵ مقاله و۲۵ مورد کاوی بوده است.
● محورهای اصلی کنفرانس
انتخاب تجهیزات دوار، طراحی و ساخت، نصب، تنظیم و جایگاه یابی ، بازرسی و تست،
بهره برداری، آغاز عملیات، کنترل و عیب یابی، نگهداری و تعمیرات، قابلیت اطمینان، مصرف انرژی، تکنولوژی های نوین، آموزش و ارتقای نیروی انسانی، استاندارد و مستندسازی و روش ها، از محورهای اصلی این کنفرانس بودند.
شناسایی فرصت های داخلی، منطقه ای و بین المللی موجود برای توسعه فعالیت های صنعت تجهیزات دوار، ارایه توانمندی های شرکت های فعال در صنعت تجهیزات دوار نفت و نیرو در کشور، از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس بود. همچنین در برگزاری این کنفرانس، بررسی زمینه های همکاری با شرکتهای تجهیزات دوار بین المللی، تبادل دستاوردهای جدید میان متخصصان صنعت تجهیزات دوار و ایجاد بستر مناسب برای بهره مندی از تجارب کاربردی و حرفه ای این صنعت در داخل و خارج کشور مدنظر مجریان این کنفرانس بود.
در این کنفرانس، علاوه بر طرح مشکلات صنعت تجهیزات دوار در جامعه علمی کشور، آخرین دستاوردهای فنی و تکنولوژیک رشته های مرتبط به تجهیزات دوار در کشور و همچنین توانمندی شرکتهای سازنده داخلی در تأمین تجهیزات و ماشین آلات صنعت تجهیزات دوار تشریح و ارایه شد.
عباس شعری مقدم، دبیر کنفرانس و اولین سخنران مراسم افتتاحیه کنفرانس تجهیزات دوار، با اشاره به نقش و اهمیت صنایع نفت و نیرو به عنوان دو صنعت مادر و پیشراننده اقتصاد کشور، این دو صنعت را دارای نیازهای مشابه دانست و تجهیزات دوار (شامل توربین، کمپرسور، پمپ، ژنراتور، فن و دمنده) را قلب تپنده این صنایع برشمرد. وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این تجهیزات بنابه ویژگی هایی همچون فناوری بسیار پیشرفته، قیمت های بسیار بالا و ویژگی ها و مشخصات بسیار دقیق مکانیکی و شیمیایی، یکی از مهمترین دغدغه های مدیران و کارشناسان است.
دبیر کنفرانس در ادامه سخنان خود به ارایه گزارشی از شرح فعالیت های اجرا شده و مراحل مختلف اجرا شده اعم از اطلاع رسانی گسترده در داخل و خارج کشور، انتخاب مقالات و بررسی آنها در دوره توسط هیأت علمی و سایر مراحل اجرایی برگزاری کنفرانس پرداخت.
● توسعه انرژی های تجدیدپذیر
دومین سخنران این مراسم، عباس علی آبادی، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، طی گزارشی به وضعیت تولید و مصرف انرژی در جهان و مقایسه آن در ایران پرداخت و خاطر نشان ساخت: در تمامی کشورهای توسعه یافته، تمرکز و توسعه انرژی های تجدیدپذیر به چشم می خورد و در ایران علیرغم دارایی گرانقدر نفت و گاز، به دلیل نرخ بالای مصرف این سرمایه، در آستانه نگرانی بزرگی برای آینده این سرمایه عظیم ملی هستیم و می بایست برای توسعه و بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر و مبتنی برخورشید، سرمایه گذاری و برنامه ریزی کنیم. وی در این زمینه تاکید کرد: در ایران همواره تولید انرژی از مصرف انرژی عقب تر بوده است. معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو، با ارایه گزارشی از آخرین وضعیت ظرفیت تولیدی نیروگاهها اظهار داشت: متأسفانه به دلیل سن بالای تجهیزات و سایر مشکلات، از ظرفیت تولیدی نیروگاهها کاسته شده است.
وی طی مقایسه کل تلفات انرژی الکتریکی در چند کشور جهان در سال۲۰۰۵ خاطر نشان ساخت: ایران یکی از کشورهایی است که از تلفات انرژی بالایی برخوردار است به گونه ای که درصد بالایی از برق کشور در شبکه توزیع برق هدر می رود و میزان این اتلاف انرژی در استانهای مختلف با توجه به شرایط و ویژگی های شبکه های توزیع آنها متفاوت است.
مهندس ایرج حقیقی، مدیرعامل شرکت SPEC سخنران بعدی این کنفرانس بود که در خلالی سخنان خود، از بهره گیری توان تحقیقاتی داخل کشور، استفاده از توان مهندسی و ساخت صنایع داخلی و ایجاد مشارکت های داخلی و خارجی به عنوان روش های داخلی سازی نیازهای صنایع پتروشیمی نام برد. وی در پایان سخنان خود به ارایه۲ پیشنهاد در زمینه ارتقای توان تولیدی داخل در صنعت نفت پرداخت که عبارت بودند از تقسیم بندی نیازهای صنعت نفت و نیرو و واگذاری هر بخش به گروه متخصص، جمع آوری اطلاعات نیازهای صنعت پتروشیمی و برنامه ریزی ساخت و استفاده از مشارکت های داخلی و خارجی برای ساخت تجهیزات دوار.
این کنفرانس استقبال چشمگیر مدیران و کارشناسان سازمانها و شرکتهای مرتبط با تجهیزات دوار، محافل دانشگاهی و صنعتی را در پی داشت. مدیران و کارشناسان کلیه شرکتهای تابعه وزارتخانه های نفت و نیرو شامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی نفت ایرانف، شرکت توانیر، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و همچنین شرکت های مطرح سازنده، تعمیر و نگهداری و خدمات تجهیزات دوار از جمله حاضر در این کنفرانس بودند.
● مقاله های مربوط به روانکاری
در میان مقالات علمی ارایه شده مقالات »سیستم مه پاش روغن« و »رفع مشکل ارتعاشی Piping و پمپ سیستم روانکاری مجموعه Turbo Set با انجام اصلاحات Pump Suction line « از جمله مقالات مورد توجه در زمینه صنعت روانکاری بودند.
در مقاله »سیستم مه پاش روغن«، این سیستم به عنوان سیستمی کاملاً به صرفه برای رسیدن به اهداف ماشین آلات دوار برشمرده شده است.در این گزارش به بخشی از این مقاله که توسط کورش ضیائی از پالایشگاه نفت بندرعباس ارایه شده است اشاره می کنیم:
اساس کار در این سیستم بدین صورت است که دیگر روغن بصورت مایع جهت روانکاری بیرینگ های یک پمپ جریان نمی یابد بلکه یک منبع تولید کننده روغن بصورت مه و دودی شکل، بصورت محدودی روانکاری ماشین آلات را پوشش می دهد. مه روغن در اصل ترکیبی از روغن متمایز شده توسط جریان هواست که ذرات روغن در این هوا بصورت مه ظاهر
می شوند و دارای اندازه های میکرونی تا حدود۳ میکرون می باشند. در این سیستم روغن و هوا به نسبت۱ در۲۰۰۰۰۰ با یکدیگر مخلوط می شوند و از اینرو ذرات روغن بصورت دود سیگار ظاهر می شوند. مه پاش روغن سیستمی کم فشار است که توسط لوله هایی به قطر۲ تا۴ اینچ منتقل می گردد و فشار سیستم در حدود۵ تا۶ کیلو پاسکال می باشد به عبارتی کمتر از یک پوند مه پاش روغن با سرعتی حدود۲ تا۷ متر در ثانیه جابجا می شود و در انتهای مسیر توسط نازل هایی به نام ریکلاسفیر به بیرینگ ها تحویل داده می شود.
سایر مقالات علمی ارایه شده در این کنفرانس عبارت بودند از:
ـ توربو پمپ ها - انتخاب و طراحی، چالش های بکارگیری روش های نوین نگهداری و تعمیرات در بخش های نفت و نیرو، مفهوم قابلیت اطمینان، ممیزی انرژی ماشین های دوار - چالش ها و راهکارها، نقش مستندسازی در مدیریت بهینه تجهیزات دوار، نگهداری و تعمیرات بر پایه قابلیت اطمینان ماشین آلات دوار با رویکرد به الزامات استاندارد IEC۶۰-۳۰۰&Offshore Reliability Data Hand Book اهمیت تست های پیش از تحویل گیری ماشین آلات دوار در محل کارخانه سازنده، تحلیل مکانیکی علت واماندگی پین های نگهدارنده پره ها در ردیف اول توربین های گازی سری GE-F۵ ، تحلیل اجزای محدود رفتار خزشی و تخمین عمر خزشی پره توربین گازی، بررسی توزیع نیروهای وارد بر پره توربین گازی با استفاده از مدل های مختلف توربولانس و چندین عنوان مقاله دیگر بود.
منبع : ماهنامه نفت پارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست