جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

آینه‌داران آفتاب


آینه‌داران آفتاب
دهه اول شهریور ماه مصادف است با سالگرد شهادت شهیدان لاجوردی ( اول شهریور) ،‌اندرزگو(دوم شهریور)،‌ عراقی( چهارم شهریور )و رجایی وباهنر ( هشتم شهریور.) مطالبی درباره این شهدای حزب موتلفه اسلامی با عنوان آینه‌داران آفتاب تقدیم می‌گردد.
● شهید محمدعلی رجایی
شهید محمد علی رجایی در سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شد. در سه سالگی پدر را از دست داد. در سیزده سالگی دوره ابتدایی را به پایان رساند . در بازار قزوین مشغول به کار شد . پس از مدتی همراه با خانواده راهی تهران گشته و به کاردستفروشی مشغول شد. برای ادامه تحصیل به نیروی هوایی رفت و گروهبان شد. با آغاز فعالیت فدائیان اسلام مجذوب شهید نواب صفوی گردید.
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ تصدی کفالت وزارت آموزش و پرورش را عهده‌دار و پس از مدتی به وزارت رسید. در سال ۱۳۵۹ به مجلس شورای اسلامی راه یافت و سپس با رای نمایندگان و حمایت مردم به نخست وزیری رسید. پس از برکناری ابوالحسن بنی‌صدر به دلیل بی‌کفایتی، از سوی مجلس شورای اسلامی با رای بالای مردمی به ریاست جمهوری رسید. در هشتم شهریور ۱۳۶۰ کمتر از یک ماه پس از تنفیذ حضرت امام با توطئه منافقین به وسیله انفجار بمب در ساختمان نخست وزیری به همراه شهید حجت‌الاسلام دکتر محمد جواد باهنر به شهادت رسید.
● شهید حجت‌الاسلام دکتر محمد جواد باهنر
شهید حجت‌الاسلام دکتر محمد جواد باهنر در سال ۱۳۱۲ در کرمان متولد شد و در سال ۳۲ به قم عزیمت نمود.
سطوح عالی تحصیلات اسلامی را در حوزه علمیه قم ادامه داد و نزد بزرگانی چون آیت الله بروجردی، حضرت امام (ره) و علامه طباطبایی به تلمذ پرداخت.
عضویت در شورای انقلاب،‌نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان ،‌نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و همچنین در کابینه شهید رجایی به سمت وزارت آموزش و پرورش منصوب شد. وی مدتی کوتاه نیز نخست وزیر بود و در عصر روز هشتم شهریورماه ۱۳۶۰ در حادثه انفجار بمب در ساختمان نخست وزیری به همراه رئیس جمهور شهید رجایی به شهادت رسید.
● شهید سیداسدالله لاجوردی
شهید سید اسدالله لاجوردی در سال ۱۳۱۴ در تهران در خانواده‌ای متدین و متعهد دیده به جهان گشود. وی که از فعالین گروه شیعیان بود در اوایل دهه چهل با رهنمود حضرت امام از موسسین موتلفه اسلامی گشت و در سال ۱۳۴۳ به دلیل مرتبط بودن با اعدام انقلابی حسنعلی منصور دستگیر شد و دو سال به زندان افتاد. در سال ۱۳۴۸ نیز بار دیگر دستگیر شد و شکنجه‌های فراوانی دید و آسیب‌های جدی به چشم ،‌گردن و کمرش وارد آمد.
اولین سمت شهید لاجوردی در نظام جمهوری اسلامی دادستان انقلاب اسلامی مرکز بود و در این جایگاه نقش بسزایی در شناخت و مقابله با منافقین در سال‌های تثبیت نظام جمهوری اسلامی داشت اگر چه در همان ایام بسیای با اقدامات او در مقابله با منافقین مخالفت می‌کردند که حضرت امام(ره) در جریان یکی از جوسازی‌های این افراد و گروه‌ها نسبت به شهید لاجوردی و دادستانی انقلاب اسلامی فرزندشان مرحوم حاج سید احمد خمینی را مامور پیگیری کردند و سپس درنامه‌ای تاکید فرمودند که او (مرحوم حاج سید احمد خمینی) حضور آقای لاجوردی در دادستانی لازم و برکناری او را نیز تقریبا فاجعه می‌دانست.
پس از این دوران در مغازه‌ای در بازار به فروش روسری پرداخت و در تاریخ اول شهریورماه سال ۱۳۷۷ در بازار تهران توسط منافقین به شهادت رسید.
● شهید سیدعلی اندرزگو
شهید سید علی اندرزگو فرزند سید اسدالله در ۱۳ رجب سال ۱۳۱۸ هـ .ش متولد شد. در سال ۴۳ همراه با هیئت‌های موتلفه‌اسلامی در اعدام انقلابی حسنعلی منصور شرکت کرد و پس از آن زندگانی پنهانی او شروع شد. در سال ۴۴ رژیم غیابا حکم اعدام او را صادر کرد اما سیدعلی اندرزگو با مهارتی که در تغییر قیافه و مدارک شناسایی داشت ،‌توانست از دست ماموران امنیتی رژیم فرار کند و در طی ۱۴ سال زندگی مخفیانه که رژیم پهلوی را به ستوه آورده بود نقش ارزنده‌ای در سیر حرکت انقلاب اسلامی داشت. اندرزگو از پیروان واقعی امام خمینی(ره) بود و بارها در نجف و ترکیه به خدمت معظم‌له مشرف گردید در مسائل عبادی بسیار فعال بود و سرانجام در روز ۱۹ ماه مبارک رمضان مصادف با دوم شهریور ۱۳۵۷ در یکی از فرعی‌های خیابان ایران در تهران و در محاصره نیروهای ساواک به شهادت رسید.
● شهید مهدی عراقی
شهید محمد مهدی حاج ابراهیم عراقی در سال ۱۳۰۹ هـ .ش در محله پاچنار تهران متولد شد. شهید عراقی در سال ۴۲ بر اساس نظر حضرت امام(ره) به همراه جمعی دیگر از یاران معظم‌له به تاسیس موتلفه اسلامی اقدام کرد و در سازماندهی قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و در اجرای حکم الهی درباره حسنعلی منصور و هماهنگی نمودن نیروهای مبارز و ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران نقش اساسی داشت.
شهید عراقی پس از تحمل سیزده سال زندان در بهمن ماه ۱۳۵۵ آزاد شد. وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت‌های مختلفی از قبیل سرپرستی زندان قصر، عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و نیز مدیریت مالی روزنامه کیهان را به عهده گرفت. شهید عراقی در روز یکشنبه ۵۸/۶/۴ هنگامی که همراه پسرش حسام عازم محل کار بود به وسیله سه موتورسوار از اعضای گروه فرقان مورد حمله قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت رسید.
امام خمینی(ره) پس از شهادت شهید عراقی درباره او فرموده بود:” من ایشان را حدود بیست سال است که می‌شناسم. حاج مهدی عراقی برای من برادر و فرزند خوب و عزیز من بود.شهادت ایشان برای من بسیار سنگین بود .»
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید