سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

سرواپیدمیولوژی لیشمانیوز احشایی (عفونت انسانی) با روش آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) در منطقه میانکوه شرقی شهرستان پلدختر لرستان در سال ۸۳-۱۳۸۲


سرواپیدمیولوژی لیشمانیوز احشایی (عفونت انسانی) با روش آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) در منطقه میانکوه شرقی شهرستان پلدختر لرستان در سال ۸۳-۱۳۸۲
● مقدمه:
لیشمانیوز احشایی یکی از بیماری های عفونی انگلی است که از نظر بهداشتی اهمیت زیادی دارد. این مطالعه در منطقه میانکوه شرقی شهرستان پلدختر از استان لرستان با هدف تعیین سرواپیدمیولوژی لیشمانیوز احشایی (عفونت انسانی) در سال۸۳-۱۳۸۲ انجام گرفته است.
● مواد و روش ها:
مطالعه به شکل توصیفی - مقطعی بوده و روش نمونه برداری به شکل تصادفی چند مرحله ای و گروه های هدف بچه های زیر ۱۲ سال ساکن در منطقه و ۱۰% از بزرگسالان بود. در مجموع ۵۳۰ نمونه خون از افراد مذکور تهیه شد که بعد از تهیه پلاسما با روش سرولوژی آگلوتیناسیون مستقیم (DAT) به منظور تشخیص آنتی بادی ضد لیشمانیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. در تست DAT برای نمونه های انسانی تیترهای ۱:۳۲۰۰ و بالاتر مثبت و تیترهای ۱:۱۶۰۰ مشکوک در نظر گرفته شد.
● یافته ها:
با استفاده از روش DAT، ۶ نفر (۱.۲۶%) دارای تیتر ۱:۳۲۰۰ و بالاتر از نظر سرولوژی مثبت بودند و ۱ نفر (۰.۲۱%) با تیتر ۱:۱۶۰۰ به عنوان تیتر مشکوک و ۶ نفر دارای تیترهای ۱:۸۰۰ مشاهده شد. این مطالعه در تمام روستاهای میانکوه شرقی انجام گرفت که موارد مثبت سرمی به ترتیب از روستاهای لتوند (۱ مورد)، دارصافه (۲ مورد)، بن جو (۲ مورد) و عشایر کوچنده (۱ مورد) بودند. در سایر روستاها هیچ موردی از بیماری مشاهده نگردید.
● نتیجه گیری:
نتایج نشان می دهد که لیشمانیوز احشایی یک بیماری اسپورادیک در منطقه میانکوه شرقی پلدختر می باشد. این بررسی لزوم مطالعات تکمیلی جهت شناسایی ناقلین قطعی و مخازن احتمالی دیگر در منطقه را پیشنهاد می کند.
علی چگنی شرفی
هرمزد اورمزدی
علی مهدی محب
لامع اخلاقی
محمدمیرزا شرفی
بهناز آخوندی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید