پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سلام فیاض


سلام فیاض
▪ سلام فیاض (۱۹۵۲-)
سلام فیاض متولد آوریل ۱۹۵۲ در طولکرم در کرانه باختری، فارغ‌التحصیل مهندسی از دانشگاه آمریکایی بیروت و دارای درجه دکترای مدیریت اقتصادی از دانشگاه تگزاس آمریکا است.
او در سال ۱۹۸۷ به بانک جهانی پیوست و از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱ به‌عنوان نماینده صندوق بین‌المللی پول در قدس اشغالی فعالیت داشت.
فیاض از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ در کابینه محمود عباس، وزیر دارایی بود. پس از مرگ عرفات و درپی انتخابات ژانویه ۲۰۰۶ فیاض به‌عنوان رهبر گروهی کوچک مرسوم به «راه سوم» وارد پارلمان فلسطین شد اما دعوت اسماعیل هنیه، رهبر حماس را که در انتخابات حائز اکثریت کرسی‌ها شده بود برای حضور در کابینه رد کرد.
پس از توافق حماس و فتح برای تشکیل دولت وحدت ملی، فیاض که بسیار مورد اعتماد آمریکا، اسرائیل و اروپا است بار دیگر وزیر دارایی فلسطین شد.
هاآرتص چاپ تل‌آویو در توصیف فیاض می‌نویسد: وی فلسطینی مورد قبول همه (آمریکا، اروپا و اسرائیل) است. مشاور آریل شارون نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نیز فیاض را فردی توصیف کرده که هر کاری که می‌کند مورد قبول است. مطبوعات آمریکایی، اروپایی و اسرائیلی همواره فیاض را «میانه‌رو» و «عمل‌گرا» توصیف می‌کنند.
یوری آونری، نویسنده مشهور اسرائیلی در توصیف کلمات «میانه‌رو» و «عمل‌گرا» می‌نویسد: مطبوعات آمریکایی و اسرائیلی کسی را «میانه‌رو» خطاب می‌کنند که مطیع دستورات اسرائیل است.
سلام فیاض جمعه ۲۵ خرداد در رام‌الله به‌عنوان رئیس دولت اضطراری سوگند یاد کرد. گرچه دولت اضطراری هیچ جایگاه قانونی در قوانین فلسطینی ندارد اما بلافاصله مورد تأیید آمریکا، اسرائیل و اروپا قرار گرفت.
فیاض در اولین دستور خود به‌عنوان نخست‌وزیر فرمان بسته شدن حساب‌های حماس را صادر کرد. آمریکا و اروپا هم در مقابل اعلام کردند تحریم‌های اعمال شده بر ضد فلسطینیان کرانه باختری را لغو کرده‌اند. اسرائیل هم اعلام کرد پول‌های مالیات فلسطینیان را به دولت فیاض می‌پردازد.
منبع : همشهری آنلاین


همچنین مشاهده کنید