پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
حلقه مفقوده در توسعه کارآفرینی، جذب سرمایه گذار است
یک مشاور در امور کارآفرینی ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد بازار برای ایدههای خلاقانه، گفت: حلقه مفقوده در توسعه کارآفرینی در زمینه جذب سرمایه گذار است و این مسئله مشکل اصلی کارآفرینی در کشورمان است. محمدرضا نظری در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: علی رغم این که کارآفرینی، ۱۸ معادل مانند شکوفایی، خلاقیت، ایده، نو آوری دارد اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که کارآفرینی با ایجاد شغل یکی در نظر گرفته میشود.
کارآفرینی یعنی مجموعهای از اقدامات که به افراد صاحب ایده کمک میکند تا روش و محصول جدیدی را برای پوشش نیاز جامعه ارائه کنند.
وی ادامه داد: به همین خاطر در بعضی اوقات افرادی که در کسب و کارهای مرسوم کار میکنند و یا حتی کسانی که تعاونی راه اندازی میکنند ذیل کارآفرینی قرار میگیرند در حالی که این همان تأمین سرمایه برای ایجاد اشتغال است و کارآفرینی نیست؛ این مفاهیم به شدت با یکدیگر متفاوت هستند.
این محقق تصریح کرد: از لحظهای که ایدهای در ذهن داریم تا زمانی که تبدیل به طرح اولیه شود نیاز است تا سرمایه گذار و ریسکپذیر کمک کند تا ریسکهای مالی پوشش داده شود و به طرح تجاری تبدیل شود با این کمکها طرح مراحل رشد را سپری میکند؛ این فرآیند کارآفرینی نام دارد.
نظری درباره خصوصیات کارآفرین گفت: کارآفرینها عمدتا خلاق هستند در کارآفرینی شرط سنی وجود ندارد اما معمولا طیف جوان در زمینه کارآفرینی فعالیت میکنند، کارآفرینان به راهحل های جدید فکر میکنند و به خود استقلالی اعتقاد دارند ضمن اینکه این دسته از افراد روحیه کارمندی ندارند.
وی با بیان این که حضور کارآفرینان در جوامع پیشرفته اهمیت بالایی دارد، اظهار داشت: در جوامع پیشرفته این اعتقاد وجود دارد که نخبگان جامعه باید به سمت کارآفرینی حرکت کنند نه این که به دنبال تصدی شغل یا به دنبال آگاهی کار باشند. این کارشناس در امور کارآفرینی افزود: با این نوع نگرشها زمینه رشد شکوفایی کارآفرینی فراهم میشود ضمن اینکه بحثهای کارآفرینی با ریسک به شدت عجین است. یعنی با پذیرش خطا و بها دادن به ایدههای خلاقانه، نو اوری و پوششهای ریسکهای مالی میتوان زمینه را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذارها تحمل سعی و خطای جوانان را ندارند، گفت: طرح هایی نیز هستند که مانند کارهای تحقیقاتی ممکن است به موفقیت نرسند و همین باعث می شود که تمایل افراد به کارآفرینی کاهش یابد.
نظری در رابطه با وجود موسسات آموزش کارآفرینی توضیح داد: موسسات کارآفرینی بیشتر آموزشی هستند، کارآفرینی از حلقههای زیادی ایجاد شده است که یکی از این حلقهها آموزش است. در مؤسسات آموزشی به کارآفرینان کمک میشود تا یاد بگیرند چگونه ایده را به طرح تجاری تبدیل کنند و به بازار برسانند، در واقع به جوانان آموزش میدهند که ایده را به طرح اقتصادی تبدیل کنند و بازار مناسب برای آن ایجاد کنند. وی در ادامه تأکید کرد: آموزش کار آفرینی نیاز به حلقه های دیگری دارد مانند حلقه سرمایهگذاری که قطعاً باید به حلقه آموزش متصل شود.
این مشاور در امور کارآفرینی خاطرنشان کرد: در کشورهای خارجی افرادی حاضر هستند در رابطه با بعضی از طرحهایی که روی کاغذ هستند سرمایه گذاری کنند، در حالی که در کشور ما این گونه نیست ممکن است جوایز و هدایایی به کارآفرینان پرداخت شود اما موانع زیادی وجود دارد به طوری که با وجود صندوقها و بنگاههای مختلف برای سرمایهگذاری هنوز قوانین سخت اجازه ادامه را به فرد نمیدهد و کارآفرین پشیمان می شود. وی تأکید کرد: کارآفرینان عمدتاً توانایی مالی ندارند بنابراین باید موسساتی باشند که افراد کارآفرین با وجود نداشتن بنیه مالی بتوانند طرحهای خود را عملی کنند ضمن اینکه صندوق توسعه فن آوری و یا صندوق نخبگان هنوز منجر به اقتصاد در حوزه کارآفرینی نشدهاند.
نظری با اشاره به قانون ثبت اختراع و قانون مالکیت معنوی گفت: نظام ثبت اختراع در کشور عارضه دارد و باید به طور جد مورد بازنگری قرار گیرد تا در افراد رقبت ایجاد کند و افراد ایدهها را ثبت کنند، با این روش ایدهها در بازار مورد خرید و فروش قرار میگیرند همچنان که در بازار فن آوری بخشی به ایدههای خلاقانه اختصاص دارد. این محقق درباره بعضی از مراکز آموزش کار آفرینی گفت: در این مراکز خدمات مشاوره نیز وجود دارد، به این صورت که کارآفرین پس از آموختن دورههای مالی و دیگر مسائل از خدمات مشاورهای استفاده میکند و فرد طرح خود را ارائه می کند و با کمک مشاور زمینههای مختلف همچنین نقاط ضعف و قوت طرح مورد بررسی قرار می گیرد حتی هزینههای مورد نیاز نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد تا تبدیل به طرح تجاری شود. وی ضمن بیان اینکه جوانان صرفا از کلاسهای آموزشی چیزی به دست نمیآورند، تأکید کرد: مشاورهها با شناسایی بازار و چگونگی جذب سرمایه میتوانند مسیر را برای کارآفرین مشخص کنند. حضور مشاور به این دلیل میتواند به کارآفرین کمک کند که زمینه موفقیت طرح را افزایش میدهد ضمن اینکه کارآفرین نمیتواند به تنهایی بازار یابی کند یا پیگیر اخذ موافقتنامهها و مجوزهای دولتی باشد.
به گفته نظری لازم است زنجیرهای از خدمات تخصصی در زمینه کارآفرینی ایجاد و کارآفرینی در کشور تقویت شود.
منبع : روزنامه تفاهم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست