پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

درباره کورل دراو


درباره کورل دراو
شرکت کورل یکی از بزرگترین شرکتهایی است که در زمینه ایجاد برنامه های گرافیکی فعالیت دارد. اگر برنامه های این شرکت و شرکت های Adobe و Macromedia را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی (Desktop publishing) را بر دوش می کشند. مهمترین (به نظر من) و مشهورترین تولید این شرکت کورل دراو (Corel draw) می باشد. اما مسلماً فقط تولید این شرکت نیست. مثلاً Corel Ventura برای ترکیب متن و گرافیک و تولید نشریات و بروشور و... استفاده می شود. (می شود گفت تقریبا ًهم گام فری هند) یا Corel Websit Builder که برای ایجاد صفحات وب به کار می رود. ولی خوب به علت تبلیغ بسیار کم این برنامه ها و اساساً خود کورل چندان نمی شود راحت این برنامه ها را یافت. بحث ما بر سر کورل دراو است. شرکت کورل به همراه این نرم افزار تعدادی نرم افزار کمکی (!) قرار داده تا کاربران کورل از سایر برنامه ها تقریباً بی نیاز بشوند.
ولی به نظر من و خیلی های دیگه این برنامه برنامه هایی کاملند و براحتی می توانند به عنوان برنامه هایی مستقل، جدا گونه مطرح بشوند. ولی اینجور که معلومه فعلاً چنین قصدی مطرح نیست و امیدوارم اصلاً مطرح نشود. این برنامه ها عبارتند از:
▪ کورل فتوپینت (Corel photopaint)،
▪ کورل راوه (Corel R.A.V.E)،
▪ کورل تریس(Corel Trace)، یه سری برنامه های کوچک دیگر که ارائه شده است. این سری آموزشها بر اساس کورل ۱۱ صورت گرفته است. اما اصلاً نگران نباشید! همه این کارها را با کمی تغییر می توانید در نسخه های پیشین یا بعدی(!) اجراء کنید. اگه مشکلی داشتید در انجمن های سایت مطرح کنید. لازم به ذکر که منابعی که برای این سری مطالب از آنها استفاده کردم عبارتند از: ذهن خودم، کتابهایی که در این باره مطالعه کردم و می کنم، ترجمه سایتهای خارجی و.... نکته این که اگر از سایتهای وطنی استفاده کرده باشم حتماً نام و لینک کامل این سایتها را در اختیار شما خواهم گذاشت. لذا اگر شما هم از این مطالب بهره می برید و یا می خواهید در صفحات خود استفاده کنید حتما ًنام و لینک کامل اینجا را بیاورید.
● توانایی های کورل
کورل به خاطر داشتن توانائی های گسترده و متنوع تا به حال مورد استفاده افراد زیادی برای حرفه های گوناگون قرار گرفته است. اولین موردی که درباره کورل باید بدانید این مسئله است که اصول کار کورل بر مبنای بردار(vector)می باشد. موضوعات (objects)در کورل بر مبنای خط و نقطه (گره node)طراحی می شوند که در نتیجه اندازه و ابعاد در این مدل مهم نیست!یعنی در طرحهای برداری resolution معنی ندارد. و هر چقدر مایل باشید می توانید اندازه طرح را بدون تغییر کیفیت زیاد کنید. البته resolution در بعضی تنظیمات و effest ها استفاده می شود که باز مربوط به عکس است.
کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکلها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود. از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود که چند نمونه را برای شما ذکر می کنم: برای طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثرا ًمورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد. برای طراحی پوستر و کاتلوگ و کارت ویزیت و... در امور چاپی دیگر استفاده می شود که مزیت کورل برای چاپ را در ادامه توضیح می دهم. استفاده از template ها و صفحات آماده برای طراحی مجله ها و روزنامه ها. برای طراحی صفحات وب.(که البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل flash و...) برای طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه. و....
از لحاظ امور چاپ کورل یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل photoshop باید اندازه و resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد. موارد استفاده کورل به اینها محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل استفاده کند.اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:
۱) به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد. شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید. برای اطلاعات بیشتر به درس درباره فتوشاپ مراجعه کنید.
۲) این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.
به طوری که بسیار سخت پیش می آید که از kb ۲۰۰حجم بیشتری داشته باشد. (البته اگر فایلهای پیکسلی توی اون فایل پر نکرده باشید.) در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator (به عنوان دو رقیب(!) در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند) مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. اما محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد. فقط دستورها وابزار تفاوت کرده است. خوب این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از کارها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و... هم باز کورل برتری دارد.
● درباره کورل دراو
شرکت کورل یکی از بزرگترین شرکتهایی است که در زمینه ایجاد برنامه های گرافیکی فعالیت دارد. اگر برنامه های این شرکت و شرکت های Adobe و Macromedia را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی (Desktop publishing) را بر دوش می کشند. مهمترین و مشهورترین تولید این شرکت کورل دراو (Corel draw) می باشد. اما مسلماًٍ فقط تولید این شرکت نیست. مثلاً Corel Ventura برای ترکیب متن و گرافیک و تولید نشریات و بروشور و... استفاده می شود. (می شود گفت تقریباً هم گام فری هند) یا Corel Websit Builder که برای ایجاد صفحات وب به کار می رود.) ولی خوب به علت تبلیغ بسیار کم این برنامه ها و اساساً خود کورل چندان نمی شود راحت این برنامه ها را یافت. بحث ما بر سر کورل دراو است. شرکت کورل به همراه این نرم افزار تعدادی نرم افزار کمکی قرار داده تا کاربران کورل از سایر برنامه هاتقریباً بی نیاز بشوند. ولی به نظر من و خیلی های دیگه این برنامه برنامه هایی کامل هستند و براحتی می توانند به عنوان برنامه هایی مستقل، جدا گونه مطرح بشوند. ولی اینجور که معلومه فعلاً چنین قصدی مطرح نیست و امیدوارم اصلا مطرح نشود. این برنامه ها عبارتند از: کورل فتوپینت (Corel photopaint)، کورل راوه (Corel R.A.V.E)، کورل تریس(Corel Trace)، یه سری برنامه های کوچک دیگر که ارائه شده است. این سری آموزشها بر اساس کورل ۱۱ صورت گرفته است. اما اصلاً نگران نباشید! همه این کارها را با کمی تغییر می توانید در نسخه های پیشین یا بعدی اجراء کنید.
● توانایی های کورل
کورل به خاطر داشتن توانایی های گسترده و متنوع تا به حال مورد استفاده افراد زیادی برای حرفه های گوناگون قرار گرفته است. اولین موردی که درباره کورل باید بدانید این مسئله است که اصول کار کورل بر مبنای بردار(vector)می باشد. موضوعات (objects)در کورل بر مبنای خط و نقطه (گره node)طراحی می شوند که در نتیجه اندازه و ابعاد در این مدل مهم نیست!یعنی در طرحهای برداری resolution معنی ندارد. و هر چقدر مایل باشید می توانید اندازه طرح را بدون تغییر کیفیت زیاد کنید. البته resolution در بعضی تنظیمات و effest ها استفاده می شود که باز مربوط به عکس است.
کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکلها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود. از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود که چند نمونه را برای شما ذکر می کنم: برای طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثراً مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد. برای طراحی پوستر و کاتلوگ و کارت ویزیت و... در امور چاپی دیگر استفاده می شود که مزیت کورل برای چاپ را در ادامه توضیح می دهم. استفاده از template ها و صفحات آماده برای طراحی مجله ها و روزنامه ها. برای طراحی صفحات وب.(که البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل flash و...) برای طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه. و....
از لحاظ امور چاپ کورل یک ویژگی بسیار مهم دارد که آنهم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمیشود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل photoshop باید اندازه و resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد. موارد استفاده کورل به اینها محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل استفاده کند. اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:
۱) به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد. شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید.
۲) این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.
به طوری که بسیار سخت پیش می آید که از k ۲۰۰ b حجم بیشتری داشته باشد. (البته اگر فایلهای پیکسلی توی اون فایل پر نکرده باشید.) در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator (به عنوان دو رقیب(!) در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند) مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. اما محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد. فقط دستورها وابزار تفاوت کرده است. خوب این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از کارها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و... هم باز کورل برتری دارد. به عنوان مثال برای ترسیم مسیر (به عنوان یکی از مهمترین وسائل برای طراحی برداری) در Illustrator خیلی نامأنوس و بسیار شبیه کشیدن مسیر در فتوشاپ است!! از این جمله موارد بسیار است.پسوند اصلی فایلهای کورل دراو -(cdrCorel DRaw) است. ولی تقریباً تمام فایلهای برداری (wmf، al، epsءemfwpgdsf، drwdwg، dxf، fmv، fh،met،ppt، shw...،) باز می کند. همچنین معروفترین فایلهای پیکسلی (psd، cpt، jpg، gif، tif، bmp، fpx، pcd، tga، img، pp۴، macءcal، wl، xpm، xcf،png...،)را Import می کند. کورل در نسخه ۱۱ چندان تفاوتی نکرده است. اساساً در هر نسخه یکی دو ابزار جدید اضافه می شود. جای بعضی از دستورها عوض می شود. ولی لازم نیست حتما ًتغییر کلی اتفاق بیفتد. این خودش حسنی است که به شما اجازه می دهد تا با هر نسخه ایی کار کردید براحتی با نسخه جدید کار کنید.
شاید اوایل کار کردن با دراو ومحیط این برنامه نامأنوس باشد، ولی با ممارست و تکرار برای شما ساده خواهد شد. واقعا ًبعد از آشنایی خیلی لذت آور است. امیدوارم لذت ببرید. نتیجه اخلاقی: اگر جناب رنه دکارت هندسه تحلیلی و جبر خطی و دستگاه مختصات دکارتی را کشف نکرده بود(هر چند قبل از ایشان هم کارهایی شده بود)،یا الان ما کورل دراو نداشتیم یا باید منتظر می شدیم کس دیگری کشف کند که در آن صورت هم الان نسخه ۱۱ در دسترس نمی بود. این برنامه همراه با کورل دراو نصب می شود. مگر اینکه در هنگام نصب با انتخاب گزینه Custom خودتان بخواهید و نصب نشود. این برنامه یک برنامه گرافیکی است که بر مبنای نظام پیکسلی ساخته شده است تا کورل دراو را در بعضی از شرایط یاری کند (این در حالی است که خود کورل دراو هم امکانات خوبی را برای عملیات بر روی فایلهای پیکسلی فراهم کرده است.) ولی نمی شود این برنامه را یک برنامه تمام پیکسلی دانست زیرا این برنامه فایلهای برداری (cdr، wmf...،) را باز می کند. این یکی از حسنهای این برنامه نسبت به فتوشاپ هست. به هر حال اگر این برنامه بهتر از فتوشاپ نباشد، یکی از رقیبهای جدی برای فتوشاپ محسوب می شود(جدی تر از paint shop pro...،). توصیه می کنم تعصب به خرج ندهید!! با تمام حسن های این برنامه، باز هم باید فتوشاپ رو ساده تر و کاربردی تر دانست. ولی باید کار کنید به دلیل همان حسنها که بعدا اشاره خواهم کرد. فتوپینت تقریباً از تمام پسوندهای گرافیکی (که دراو هم حمایت می کند) حمایت می کند. و مشکلی از این جهت نخواهید داشت. (اگر با دراو کار کنید به این حسن فتوپینت در مقابل فتوشاپ شی می برید)پسوند اصلی فتوپینت -(cptCorel PhotopainT )است. روند کار در فتوپینت خیلی شبیه فتوشاپ است. ولی خوب شرکت کورل سعی کرده تا محیط برنامه خیلی شبیه دراو باشد. در پی افزایش نفوذ اینترنت در جهان و احساس نیاز به برقراری با اینترنت، شرکت کرول هم برای عقب نماندن از سایر نرم افزارها برنامه کورل راوه را از نسخه ۱۰ با کورل دراو همراه کرده است. که البته می توانید اصلاً نصب نکنید. اما در نسخه ۱۰ با برقراری این ارتباط، کمی مشکل در خود کورل ایجاد شده بود که خوشبختانه در نسخه ۱۱ هنوز با چنین مشکلاتی .
www.civilizationiran.mihanblog.com
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی


همچنین مشاهده کنید