سه شنبه, ۲۰ آذر, ۱۴۰۳ / 10 December, 2024
مجله ویستا
اولین شرکت ایران در اجلاس فائو طی سی سال گذشته
اجلاس سه روزه سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی فایو امروز سه شنبه ۳ ژوین سال ۲۰۰۸ میلادی کار خود را آغاز کرد. میزبان این اجلاس که تا روز پنجم ژوئن ادامه دارد جورجیو ناپولیتانو رییس جمهور ایتالیا و ژاکویس دیوف رییس سازمان فایو بر عهده دارند. در این اجلاس سران تمامی کشورهای جهان از جمله فرانسه، انگلیس، ونزویلا و دیگر کشورها حضور دارند و این اولین بار بعد از انقلاب اسلامی در ایران است که رییس جمهوری ایران در سفری به اروپای غربی در اجلاس این سازمان شرکت می کند.
محور سخنان در این اجلاس افزایش قیمت مواد غذایی در جهان و خط مرگ میلیونها انسان در اثر رشد قیمت مواد غذایی و کمبود آن در بسیاری از کشورهای جهان است. رییس سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی فهرست کشورهای آسیب پذیر را تهیه کرده است. طبق گزارش وی ۲۲ کشور جهان در خط آسیب جدی در اثر افزایش قیمت مواد غذایی قرار دارند و هم اکنون بیشتر از ۳۰ درصد جمعیت این کشورها در خطر سوءتغذیه جدی قرار دارند.از جمله این کشورها می توان به اریتره، نیجر، کوموروس، هاییتی و لیبریا اشاره کرد.
برنامه های اصلی اعلام شده برای برگزاری این اجلاس به قرار زیر هستند: جمع آوری کمکهای مالی برای تامین غذای کشورهای فقیر، توزیع مواد غذایی در کشورهای مختلف دنیا، توسعه کشاورزی و دامپروری و ارایه کود و دیگر مواد مورد نیاز برای این کار، ارایه سوبسیدهای غذایی و انتقال وجوه کمکها از کشورهای صنعتی به کشورهای آسیب پذیر و در نهایت برنامه ارایه غذا به دانش آموزان ، زنان باردار و سالمندان .
به گزارش سازمان فایو برای اجرای تمامی این برنامه ها و تلاش برای ریشه کنی فقر، سازمان در این دوره دو ساله به ۱.۷ میلیارد دلار کمک مالی از طرف دولتهای حاضر در اجلاس نیازمند است.
سازمان فایو در نظر دارد در این اجلاس کشور امریکا و دیگر کشورهای صنعتی را به حذف یارانه های تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده در تولید سوخت مجاب کند. زیرا این یارانه بسیاری از کشاورزان را بر آن داشت تا تولید خود را تغییر دهند و به جای تولید محصولات غذایی، محصولات مورد نیاز برای تولید این سوختها را به بازار عرضه کنند.
محمود احمدی نزاد رییس جمهوری ایران برای اولین بار در سفری به اروپای غربی وارد سازمان فایو می شود . احمدی نژاد در ساعت ۱۴ روز سه شنبه یک سخنرانی در این اجلاس دارد و در مورد مسایل مختلف مرتبط به سخنرانی می پردازد.وی در نظر دارد در این اجلاس سه روزه با پاپ نیز دیدار کند.
به گزارش خبر گزاری فرانسه ملاقاتهای رئیس جمهوری ایران در این اجلاس بدون شک بر روابط دو جانبه ایران و ایتالیا تاثیر گذلر خواهد بود. شایان ذکر است ایتالیا بزرگترین صادر کننده اروپایی بعد از آلمان به ایران است و ایجاد اختلال در رابطه دو کشور می تواند تبعات اقتصادی منفی برای ایتالیا داشته باشد.
● سازمان فایو
سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی یکی از آژانسهای سازمان ملل متحد است که برای کاهش فقر و گرسنگی در جهان تلاش می کنند. این سازمان با برگزاری جلسات مذاکره و تعیین سیاستهای جهانی به ارایه خدمات غذایی به کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته جهان می پردازد.
این سازمان جهانی به کشورهای در حال توسعه کمک می کند تا صنایع کشاورزی ، دامپروری و ماهیگیری را توسعه دهند ونیاز غذایی مردم کشورشان را شخصا برآورده کنند. حصول اطمینان از امنیت غذایی جهان و تامین غذای مورد نیاز مردم جهان از اصلی ترین وظایف این سازمان جهانی محسوب می شود.
سازمان خوار و بار و کشاورزی جهانی فایو در روز ۱۶ اکتبر سال ۱۹۴۵ میلادی در شهر کبک کانادا تاسیس شد. دفتر اصلی این سازمان در سال ۱۹۵۱ میلادی از واشنگتن امریکا به رم پایتخت ایتالیا منتقل شد و تا کنون نیز در همین شهر باقی مانده است. این سازمان ۱۹۲ عضو دارد .
ایران در روز اول دسامبر سال ۱۹۵۳ میلادی به عضویت این سازمان درآمد.روسای این سازمان از زمان شکل گیری آن تا کنون عبارتند از:
۱) سر جان بوید اور (انگلیس) : اکتبر سال ۱۹۴۵ میلادی تا آوریل سال ۱۹۴۸
۲) نوریس ایی دواد ( امریکا): آوریل سال ۱۹۴۸ میلادی تا دسامبر سال ۱۹۵۳
۳) فیلیپ وی کاردون (امریکا) : ژانویه سال ۱۹۵۴ میلادی تا آوریل سال ۱۹۵۶
۴) سر هربرت بروالی (انگلیس) :آوریل سال ۱۹۵۶ میلادی تا نوامبر سال ۱۹۵۶
۵) بینای رانجان سن (هند) : نوامبر سال ۱۹۵۶ میلادی تا دسامبرسال ۱۹۷۵
۶) آدیک هندریک بویرا (هلند) : ژانویه سال ۱۹۶۸ میلادی تا دسامبر سال ۱۹۷۵
۷) ادوارد ساوما(لبنان) : ژانویه سال ۱۹۷۶ میلادی تا دسامبر سال ۱۹۹۳
۸) ژاکویس دیوف ( سنگال) : ژانویه سال ۱۹۹۴ میلادی تا کنون
● ساختار فایو
اعضای سازمان فایو برای بررسی مسایل مختلف مرتبط با عملکرد آن هر دو سال یکبار در رم گردهم می آیند تا بودجه و برنامه های سال های آینده را به تصویب اعضا برسانند. اعضای سازمان فایو شورایی از ۴۹ عضو انتخاب می کنند که هسته اصلی فایو را تشکیل می دهند. این گروه ۴۹ نفری هر سه سال یک بار انتخاب می شوند. اعضا در انتخاباتی دیگر مدیر کل سازمان را انتخاب می کنند تا مدیریت آن مجموعه را برای مدت شش سال بر عهده گیرد.
سازمان خوا و بار و کشاورزی جهانی از هشت دپارتمان مختلف تشکیل شده است. این دپارتمانها عبارتند از : دفتر مالی، دفتر کشاورزی، دفتر امور اقتصادی و اجتماعی ، دفتر شیلات، دفتر جنگل داری، دفتر روابط عمومی و اطلاعات، دفتر توسعه پایدار و دفتر همکاریهای فنی .
این سازمان از سال ۱۹۹۴ میلادی تا کنون تغییرات زیادی در ساختار عملکردی خود ایجاد کرده است . از جمله این تغییرات می توان کاهش هزینه ها و تغییر مرکزیت فعالیتها و همه جانبه تر کردن آنها اشاره کرد. به موجب این تغییرات سازمان خور و بار و کشاورزی جهانی سالانه ۵۰ میلیون دلار صرفه جویی کرده است .
● بودجه فایو
بودجه مورد نیاز فایو توسط اعضای این سازمان تامین می شود. بودجه جمع آوری شده توسط این سازمان در کنفرانسهای دوره ای تمام هزینه های سازمان را پوشش می دهد و ما بقی به صندوق پس انداز سازمان واریز می شود.
از سال ۱۹۹۴ میلادی تا سال ۲۰۰۱ میلادی اعضای فایو بودجه این سازمان را کاهش داده و مبلغ آنرا به ۶۵۰ میلیون دلار رسانیدند. این بودجه در سال ۲۰۰۲/۲۰۰۳ میلادی اندکی بیشتر شد و به ۶۵۱.۸ میلیون دلار امریکا رسید و در سال ۲۰۰۴/۲۰۰۵ میلادی از مرز ۷۴۹ میلیون دلار گذشت.
اعضای فایو بر این باورند علیرغم رشد اسمی بودجه سازمان نرخ حقیقی آن افزایش نیافته است. در نوامبر سال ۲۰۰۵ میلادی کنفرانس مدیریتی فایو بر این مساله رای دادند که بودجه دو سالانه فایو باید به ۷۶۵.۷ میلیون دلار ارتقا یابد. این بودجه ای بود که برای سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی تعیین شده بود . اعضای فایو دلیل رشد بودجه این سازمان را رشد تورم و افزایش هزینه ها ذکر کردند.
● گردهم آیی سالهای اخیر فایو و نتایج آنها
▪ سال ۲۰۰۷
تصویب طرح مبارزه با صید غیر قانونی و بیشتر از استاندارد در کمیته شیلات فایو به این دلیل که آسیبهای اقتصادی ، اجتماعی ، بیولوژیکی و زیست محیطی زیادی را ایجاد می کند.
▪ سال ۲۰۰۶
بکارگیری مرکز مدیریت بحران High-Tech فایو برای مبارزه با بیماریهایی از قبیل آنفولانزای مرغی، دیگر بیماریهای حیوانی برای تامین امنیت غذایی انسانها- برگزاری کنفرانس اصلاح کشاورزی و توسعه روستایی در برزیل و ارایه بیانیه برای تحقق این هدف.
▪ ۲۰۰۵
جشن شصتمین سالگرد تاسیس فایو با حضور سران کشورهای جهان. در این جلسه ژاکوییس دیوف برای سومین دوره شش ساله انتخاب شد.
نویسنده : مونا مشهدی رجبی
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست