جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نئونازیسم اسراییلی


نئونازیسم اسراییلی
یک اسرائیلی که به اتهام تعلق داشتن به گروههای نئونازی در بازداشت بسر میبرد در دادگاه رامل واقع در نزدیکی تل آویو محاکمه می‌شود.
تنها چیزی که انتظار شنیدن آن را ندارید این است که یک نئونازی در ایالتی یهودی نشین بدنیا آمده و بزرگ شده باشد. اما روز سه شنبه یک دادگاه در اسرائیل هشت نوجوان نئونازی را به زندان محکوم کرد. این افراد با فریاد " زنده باد هیتلر" به ضرب و شتم یهودیان ارتدوکس افراطی، همجنس بازان مرد و افراد کهنسال اقدام کرده بودند.
این افراد سرتراشیده و نژادپرست تصاویری از صلیب شکسته یا همان نشان آلمان هیتلری و نیز تصاویری از زنان برهنه را بر روی درهای یک کنیسه در حیفا نقاشی کرده بودند. آنها به یک نفر نیز در تل آویو حمله کرده و او را مجبور کرده بودند که جلوی پای آنها زانو زده و بابت یهودی بودن خود از آنها طلب بخشش کند. این افراد اقدام به فیلمبرداری از صحنه های مذکور کرده و پس از تلفیق فیلم های ضبط شده با تکه فیلمهائی از آدولف هیتلر، فیلم ویدیوئی را بر روی وب سایت خود فرستاده بودند. آنها بخصوص اصراری برای مخفی نگه داشتن هویت خود نداشتند و درحالیکه بادی به غبغب انداخته بودند در سواحل اطراف تل آویو جولان داده و خالکوبیهای بدن خود را که تبلیغی از حزب نژادپرست نازی بود بنمایش می گذاشتند.
اما با این تفاصیل، این نوجوانان نئونازی اسرائیلی هستند و یکی از آنها نیز یک یهودی نوجوان است که پدربزرگ و مادربزرگش از واقعه هولوکاست جان سالم بدر برده اند.
قاضی منطقه تل آویو زووی گورفینکل جرم آنها را "ایجاد رعب و وحشت " اعلام کرده و این افراد را که از ۱۶ تا ۱۹ سال سن دارند، به حبس از یک تا هفت سال محکوم کرده است. قاضی مذکور تصدیق کرده است که این مجازات برای آنها سنگین است اما طبق اظهارات او هدف از اعمال چنین مجازاتی بازداشتن جوانان دیگر اسرائیلی از پیوستن به این گروههای نئونازی است.
بسیاری از اسرائیلیها با حالتی از بهت به حضور افراد نئو نازی در بین بخود واکنش نشان دادند. ئونازیهای اسرائیل وصله های ناجور و عصیانگری به نظر می آیند. آنها فرزندان مهاجران اتحاد جماهیر شوروی سابق هستند که بموجب "قانون بازگشت" کشور اسرائیل به این کشور بازگشتند. طبق قانون مذکور عنوان شهروندی به کسی تعلق می گیرد که حداقل یکی از پدربزرگها یا مادربزرگهایش یهودی بوده باشند (نازیها از همین ملاک برای اثبات یهودی بودن افراد استفاده کرده و آنها را به اردوگاههای کار اجباری می فرستادند).
در دهه ۱۹۹۰ بیش از یک میلیون نفر از مردم شوروی سابق با بهره گیری از "قانون بازگشت" بسوی اسرائیل سرازیر شدند تا از فروپاشی فلاکت بار اقتصادی که دامن اتحاد جماهیر شوروی را گرفته برود فرار نمایند. بگفته جامعه شناسان، نزدیک به یک سوم از این افراد مهاجر هیچ احساس عمیقی نسبت به فرهنگ یا هویت یهودیت ندارند. سرگئی مارکف، تاریخ شناس جامعه روسی در اسرائیل می گوید: "مهاجران جوان روس در اینجا احساس شکست می کنند و فکر می کنند که زندگیشان از دست رفته است. آنها به خانواده هائی فقیر تعلق دارند و انتظار داشتند با ورود به به اینجا بعنوان یهودیانی وفادار از آنها قدردانی شود. اما درعوض، با رسیدن به اینجا با مشکل بیکاری مواجهه شده و اسرائیلیها نیز حضور آنها را برسمیت نشناختند. درنتیجه برنامه کاری نئونازیها خیلی خوب با اوضاع آنها جور درمی آمد".
این مردان جوان و ناخشنود عصبانیت خود را در غالب ایجاد ارتباط با گروههای نئونازی بجای مانده در خاک روسیه بروز دادند. الی بوتینف یکی از سردسته های این گروههای نازیست، خطاب به افراد گروه خود که از طبقه کارگر بودند و در همسایگی پتاه تیکفاه، شهری پرجنب و جوش در نزدیکی تل آویو زندگی می کردند، گفت که هرگز بچه دار نخواهد شد، چرا که نمی خواهد موجودی را تولید کند که حتی ذره ای از خون یهود در رگهای او جریان داشته باشد. بوتینف متحمل سخت ترین مجازات در بین اعضای گروه یعنی محکوم به ۷ سال زندان شد.
شیمشوم ویس وکیل بوتینف، با کشاندن قضیه به رسانه های عمومی، اعمال چنین مجازات سختی را محکوم کرد. او ادعا کرد که این گروه بیشتر از یکسال است که از احساسات خشونت بار خود دست برداشته اند. او اظهار داشت که پلیس فقط درمورد اعمال گذشته این گروه بهنگام دستگیرشدنشان هشدار داده است. زیرا این افراد مظنون به قتل بوده اند. در میان آنها یک روس بود که اقدام به حلق آویز کردن گربه ها میکرد و هم او بود که انگشت اتهام بسمت بوتینف و نئونازیها دراز کرد.
تایم، تیم مک گریک
منبع : سایت الف


همچنین مشاهده کنید