پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

ناشنیده ای از امام خمینی


ناشنیده ای از امام خمینی
هر روز که می گذرد بیشتر از پیشتر ابعاد ناشناخته و ناگفته های جالب و درس آموزی از سیره نظری و عملی حضرت امام خمینی بر ما آشکارتر می شود.
در هفته های گذشته که مرجع گرامی حضرت آیت الله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی با مدیرعامل و جمعی از مسولان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در قم دیداری داشتند ضمن بیان نظرات و نگرانیهای خود که در بعضی از رسانه ها و سایتهای خبری منعکس گردید به خاطره ای از یکی از دیدارهای مسئولین نظام چنین اشاره نمود: در دوره نخست وزیری آقای میرحسین موسوی نان خیلی ارزان بود و گفته می شد نان به این ارزانی را مردم فکر می کنند مجانی است و می خواستند یک مقدار قیمت نان را گران کنند قرار شد آقای سیدحسین موسوی با امام صحبت کند. تا او این صحبت را شروع کرد امام آن چنان عصبانی شد و گفت شما آمده اید نان مردم را گران کنید؟ آیا انقلاب یعنی نان مردم را گران کردن؟ امروز نان را گران می کنید فردا سایر چیزها را گران می کنید. این نمی شود. ما در آن زمان با این برخورد امام فهمیدیم راه گران کردن بسته است و این کار با وجود مخالفت امام انجام نخواهد شد. (روزنامه ایران ۹/۲/۸۷)
با اندک تاملی در متن این روایت تاریخی که به صورت خاطره در آمده روشن می شود مراد و منظور حضرت امام از مخالفت با گران شدن نان تنها به جنبه اقتصادی آن – که البته در جای خود مهم و قابل توجه است – مربوط نمی شود آنچه از این خاطره کوتاه اما پر معنی به ذهن می رسد آن است که امام در ورای پدیده گرانی با عبور از حیطه اقتصادی آن به جهات معنوی و روانی و آسیب های حاصله از آن توجه دقیقی داشته و بر این باور بوده اند که این پدیده تاثیر منفی غیر قابل انکاری بر باورهای مردم نسبت به اصل و نتیجه انقلاب شکوهمند اسلامی خواهد گذاشت و لذا با مخالفت خود خواسته اند در برابر این رخنه روانی و بنیان برافکن سدی ایجاد نمایند و با عتاب خود راه را بر دیگر پیشنهادهای آتی مبنی بر گران شدن سایر اقلام مایحتاج عمومی مردم برای همیشه مسدود نمایند.
به عبارت بهتر امام با ابراز این مخالفت به افزایش یک یا دو ریالی نرخ نان و توان یا ناتوانی قشر یا اقشاری از مردم در پرداخت هزینه بالاتر از خود عکس العمل نشان نداده اند هر چند این جنبه هم از نظر ایشان که همواره دلسوز قشر محروم و مستضعف و پابرهنه بودند فاقد حساسیت و اهمیت لازم نبوده است . امام به این نکته مهم توجه داشته اند که با گران شدن نان و پس از آن اقلام دیگر این ذهنیت در ذهن جامعه نقش خواهد بست که انقلاب دارد از اهداف خود فاصله می گیرد و مسولان با گران کردن مایحتاج مردم دیگر مانند ماهها و سالهای نخستین پیروزی انقلاب آنگونه که باید و شاید به فکر و امنیت روانی آنها در مقابل پدیده گرانی و سختی معاش و معیشت نبوده و نیستند و این خسارت کمی نیست چه با سست شدن رشته های ارتباط با مردم و گسیخته شدن حلقه ای بهم چسبیده آنان در دفاع و حمایت و پشتیبانی از انقلاب و نظام مقدس اسلامی دیگر سرمایه ای برای این انقلاب باقی نمی ماند و در صورت تداوم ریزش نیروهای وفادار به انقلاب در اثر پدیده گرانی ، تداوم ناامنی های اجتماعی و سلب آزادی های حریم و حقوق شخصی اشخاص قطعا انقلاب اسلامی در مراحل آینده رشد تکاملی خویش دچار بحران هایی جدی خواهد گردید که عبور سرافرازانه و پیروزمندانه از هریک از این بحران ها که نه در ارتباط با عنصر و عوامل خارجی بلکه مرتبط با متن و توده مردم است کاری بس مشکل و طاقت فرساست .
امید که مجلسیان عزیز و دولتمردان خدوم به پی آمدهای زیان بار و بنیان برافکن سیاستهای نادرست اقتصادی که منجر به پدید آمدن پدیده شوم گرانی شده و می شود بیش از پیش توجه داشته و در برابر آسیب های غیر قابل جبرانی که از این رهگذر بر پیکره انقلاب وارد می آید تدابیر لازمه را بیندیشند.
نویسنده : غلامعلی رجایی


همچنین مشاهده کنید