جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران


مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
● تأمین نیاز ناوگان ملی
مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با هدف آموزش دریانوردان توانمند موردنیاز ناوگان تجاری ملی به منظور افزایش بهره‌وری و اجراء استانداردهای ملی و بین‌المللی ایمنی، امنیتی و زیست‌محیطی در سال ۱۳۶۹ تأمین گردید.
در دهه ۸۰ و با عنایت به تغییرات به‌وجود آمده در صنعت دریانوردی، به‌خصوص کشتیرانی، دامنه فعالیت‌های مؤسسه، مورد بازنگری قرار گرفت و آموزش کارکان خشکی و صنعت دریانوردی، به‌خصوص کارکنان شرکت‌های کشتیرانی و شرکت‌های عملیات بدری و لجستیک به دامنه فعالیت‌ها اضافه گردید. در این راستا با استفاده از بازخورد به‌دست آمده از دریانوردان و صنعت دریانوردی و با عنایت به تقاضاهای جدید محیط عملیاتی دینامیک صنعت کشتیرانی و همچنین با آگاهی از تغییرات سریع در این صنعت، مؤسسه راهبرد ”پاسخگوئی سریع“ به نیازهای آموزشی صنعت، از طریق بازنگری دائمی دوره‌های آموزشی جاری و ”انعطاف‌پذیری“ در طراحی و اجراء دوره‌های جدید را اتخاذ نموده است.
● اهم فعالیت‌های مؤسسه
مؤسسه آموزشی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مجری دوره‌های تخصصی مورد تأکید IMO می‌باشد. این مؤسسه با در اختیار داشتن اساتید مجرب و تجهیزات کمک آموزشی مدرن کلیه دوره‌های دریائی مقدماتی و تکمیلی در رشته‌های عرشه، موتور و الکترونیک را برای خدمه شناورهای اقیانوس‌پیما برگزار می‌نماید و تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در این مؤسسه دوره‌های تخصصی را طی کرده‌اند.
فعالیت‌های آموزشی مؤسسه را می‌توان به دو گروه اصیل آموزش‌های دریانوردان و کارکنان خشکی و ۷ گروه فرعی به‌شرح ذیل تقسیم نمود:
۱) دوره‌های بلندمدت (معادل کارشناسی) دریانوردی
۲) دوره‌های تکمیلی افسران
۳) دوره‌های جانبی (الزامی - کاربردی)
۴) دوره‌های کوتاه‌مدت کاربردی دریانورد
۵) دوره‌های عملیات بندری و لجستیک
۶) دور‌های بلندمدت (معادل کاردانی و کارشناسی ناپیوسته) کارکنان خشکی
۷) دوره‌های کوتاه‌مدت کاربردی کارکنان خشکی
سالانه به‌طور متوسط ۴۹۰۰ فراگیر در ۳۴۰ دوره آموزشی مؤسسه (کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت) که در مراکز آموزشی تهران و بوشهر برگزار می‌گردد شرکت می‌نمایند (حدوداً ۴۷۰ هزار نفر ساعت).
علاوه بر طراحی، برنامه‌ریزی و اجراء دوره‌های آموزشی، در طی سالیان گذشته مؤسسه پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی متعددی را در زمینه دریانوردی اجراء نموده است.
● گروه‌های آموزشی
مؤسسه دارای ۳۰ عضو هیئت علمی پیوسته می‌باشد که ۲۴ نفر آنها برخوردار از تجربه خدمت بر روی کشتی‌های تجاری اقیانوس‌پیما (در سمت‌های فرمانده‌، سرمهندس یا افسر الکترونیک و مخابرات درجه ۱) و دارای مدرک فوق لیسانس در رشته‌های دریانوردی مرتبط می‌باشند. مضافاً حدود ۵۰ نفر عضو هیئت علمی وابسته نیز با مؤسسه همکاری می‌نمایند.
گروه‌های آموزشی مؤسسه به‌شرح ذیل عبارتند از:
▪ گروه آوزشی عرشه
▪ گروه آموزشی موتور
▪ گروه آموزشی الکترونیک و مخابرات
▪ گروه آموزشی عملیات بندری و لجستیک
▪ گروه آموزشی عمومی
● مراکز آموزشی
دوره‌های آموزشی مؤسسه در دو مرکز به نام‌های مرکز آموزش تهران و مرکز آموزش بوشهر اجراء می‌شود.
منبع : ماهنامه پیام دریا


همچنین مشاهده کنید