پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

صهیونیست‌های بد صهیونیست‌های خوب!


صهیونیست‌های بد  صهیونیست‌های خوب!
در میان آسیب‌ها و آفت هایی که رسانه‌ها و فعالان سیاسی ایران با آن مواجه هستند <شیفتگی مطلق> به یک فرد یا گروه و <کینه توزی بی منطق> نسبت به افراد و گروههای دیگر بیش از سایر موارد فضا را مسموم کرده است. این خصیصه که اکثر رسانه‌ها و فعالان سیاسی ایران اعم از اصلا ح طلب و اصولگرا، کم و بیش از آن رنج می‌برند در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است. ما که خود را مدعی اصلا ح طلبی می‌ دانیم حاضر نیستیم کوچکترین خلل، کوتاهی و ندانم کاری در عملکرد۸ ساله دولت اصلا حات و فعالیت ۴ ساله مجلس ششم را بپذیریم و تلا ش می‌کنیم با تکیه بر یک حرف حق – کارشکنی‌های غیر منصفانه رقیب – بر تمام ضعف‌های خود سرپوش بگذاریم. در جناح مقابل نیز بسیاری از افراد و رسانه‌ها علا وه بر گرفتاری در همین دام، تمام هم و غم خـود را مـصـروف تـرسـیم چـهـره‌ای آسـمـانی از شخصیت‌های محبوب خویش می‌نمایند تا انتقاد به عملکرد آن شخصیت ها، به راحتی امکانپذیر نباشد. این وضعیت باعث شده است که در سال‌های اخیر، بسیاری از مواردی که قبلا ً <پلیدی> تلقی می‌شد به امور پسندیده تبدیل شده و آنچه قبلا ً مورد ستایش محافظه کاران بود، اکنون ناپسند تلقی گردد. مثال‌های فراوانی در این مورد در سرمقاله‌های پیشین آفتاب یزد مورد اشاره قرار گرفته و برای کسانی که با دست نوشته‌های نگارنده آشنا هستند، ارائه نمونه ضروری نمی‌باشد.
اما آنچه موجب نگارش این سرمقاله گردید، اظهارات اخیر سیدمحمد خاتمی در مورد مواجهه دولت و مجلس اصلا حات با منتقدان و واکنش روزنامه کیهان به این اظهارات بود. این روزنامه که اخیراً لقب منتقد منصف دولت را به خود گرفته است چهار روز قبل، خاطراتی از قائم مقام اسبق خبرگزاری ایسنا را بـه چاپ رساند که هدف آن رد ادعای خاتمی بود.
براساس مقاله چاپ شده در کیهان، در زمستان ۷۸ روابط عمومی‌وزارت نفت اطلاعاتی در خصوص انعقاد قرارداد نفتی با شرکت <رویال داچ شل> منتشر می‌نماید که این اطلا عات، موجب نگرانی برخی محافل دانشجویی می‌گردد. این نگرانی‌ها – به ادعای کیهان – مرتبط با ماهیت صهیونیستی شرکت رویال داچ شل بوده است و قائم مقام وقت ایسنا برای افشاگری و جلوگیری از نفوذ این شرکت صهیونیستی و گروه صحنه گردان آن یعنی <گروه بیلدر برگ> بخش هایی از کتاب <هیچ کس جرا‌‌ت ندارد> را بر روی سایت ایسنا قرار می‌دهد. در بخشی از مقاله کیهان به احضار قائم مقام ایسنا به دفتر ریاست جهاد دانشگاهی اشاره شده است و ارتباط موضوع با سـخـنان اخیر خاتمی از همین نقطه آغاز می‌شود. براساس این مقاله، مدیر کل وقت روابط عمومی‌وزارت نفت – که بعدها به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد منصوب شد– در اتاق رئیس جهاد دانشگاهی، قائم مقام ایسنا را مورد خطاب قرار می‌دهد که <منافع ملی را زیرپا گذاشته اید و باعث فرار سرمایه‌های خارجی شده‌اید و...> براساس ادعای مندرج در این مقاله، در همین جلسه، قائم مقام وقت ایسنا به پیگیری قضایی به خاطر انتشار این مقاله تهدید شده است. مقاله کیهان تهدیدهای این مدیر دولتی را دلیل محکمی بر رد ادعای سید محمد خاتمی می‌داند که گفته است: <یک مورد پیدا کنید که دولت و مجلس قبل مدعی شده باشند که کسی بر علیه آنها حرف زده باشد و آنها برخورد کرده باشند.>‌‌
نمی‌دانم تا چه حد می‌توان تهدید منتسب به یک مدیر دست چندم دولتی – آن هم تهدید عملی نشده – را مغایر با ادعای خاتمی دانست. همچنین ای کاش دوستان کیهانی ما، بررسی دقیقی انجام دهند که این لعبت منتسب شده به دولت اصلا حات، تا چه حد دیـدگـاههای اصلا ح طلبانه داشته و مثلا ً در زمان مسئولیت او در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، کدام روزنامه ها، از بیشترین امکانات دولتی و رسمی بهره مند شده‌اند. اما نکته مهمتری در این مورد وجود دارد که ظاهراً همکاران ما در کیهان از آن غفلت کرده‌اند. این نکته بررسی نقش فعلی همان شرکت صهیونیستی و گروه پشت پرده آن در ایران است. تلا ش آفتاب یزد برای بررسی این موضوع تنها به کشف یک خبر منجر شد. بـراسـاس ایـن خـبـر که در تاریخ پنجم بهمن ماه ۸۵ –بیش از ۵/۱ ‌ سال پس از آغاز بکار دولت نهم – در صفحات اول و چهارم جریده اصولگرای کیهان چاپ شده است <شرکت‌های رپسول اسپانیا و رویال داچ شل انگلیس در آستانه امضای قرارداد ۳/۴ میلیارد دلاری با ایران هستند.> قسمت جالب‌تر این خبر، تغییر ماهیت این شرکت صهیونیستی و ایستادگی آن در برابر واشنگتن اسـت. بـه موجب خبر درج شده در کیهان <باوجود فشارهای واشنگتن به شرکت‌های بین المللی برای عدم سرمایه گذاری در ایران، شرکت‌های رپسول و شل علا قه زیادی برای حضور در بازار ایران دارند.>‌‌
البته در روز نهم دی ماه ۸۶ که افشاگری قائم مقام سـابـق ایـسـنا در مورد ماهیت صهیونیستی شرکت <رویال داج شل> در صفحه ۱۴ کیهان به چاپ رسید، این روزنامه در صفحه ۴ خبر دیگری مرتبط با همین شرکت سـابـقاً صهیونیست چاپ کرد که نشان می‌داد<شـرکـت شـل بـه دلایـل سیاسی از امضای قراردادهای چند میلیارد دلا ری با ایران طفره می‌رود.> به عبارت دیگر آنچه باعث عدم هـمـکـاری نـفـتـی دولـت نـهم بـا <شل> شده است طـفـره سـیـاسی آن شرکت است و نه نگرانی محافل دانـشـجـویـی و رسانه‌های اصولگرا نسبت به ماهیت صهیونیستی گروه بیلدربرگ و شرکت شل!
البته در ضد صهیونیست بودن دولت ایران و روزنامه کیهان هیچ تردیدی وجود ندارد. پس تنها توجیه برای وضعیت جدید تغییر ماهیت صهیونیست‌های حاکم بر <شل> است! اگر غیر از این باشد باید قبول کنیم کسانی که با چاپ آن مقاله در کیهان موافقت کرده‌اند هر چه را که در دولت نهم انجام می‌شود عین <خوبی> می دانند و رفتار دقیقاً مشابه در دولت خاتمی را بی‌تفاوتی در برابر نفوذ صهیونیست‌ها و...! همانطور که بعضی از دوستان دیگر، وقتی با اخبار مندرج در روزنامه‌های صهیونیستی و اعتراف ظاهری آنها به پیروزی دکتر احمدی‌نژاد در دانشگاه کلمبیا مواجه شدند بدون آنکه به توصیه قرآنی<ان جائکم فاسق بنبأ فتبینوا> توجه کنند، به بزرگ‌نمایی مندرجات و خبرهای رسانه‌های صهیونیستی پرداختند. یادداشت را با این هشدار به خود و سایر همکاران رسانه‌ای به پایان می‌بریم که <شیفتگی و کینه توزی در عرصه خبررسانی> آفتی است که قبل از هر چیز ریشه اعتماد مردم به رسانه‌ها را می‌خشکاند.
منبع : روزنامه آفتاب یزد


همچنین مشاهده کنید