پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

امنیت در سیستم عامل سیمبیان


امنیت در سیستم عامل سیمبیان
امنیت در محیط سیستم عامل سیمبیان در نسخه ۹ این سیستم عامل معرفی شد و پشتیبانی گسترده ای از امنیت و یکپارچگی اطلاعات موبایل و برنامه های جانبی فراهم می کند. برنامه نویسان سیستم عامل موبایل سیمبیان باید زین پس بکارگیری اصول امنیتی را در هنگام نوشتن و تست برنامه هایشان در نظر داشته باشند.
پارامتر های اصلی security در موبایل های Symbian :
▪ صلاحیت سیستم » اجازه ایست که برای دسترسی به بخش های حساس سیستم صادر میشود .
▪ TCB یا پایگاه محاسبه مطمئن » این پایگاه شامل تعدادی از المنت های معماری سیستم است که درست بودن دستگاه را تضمین می کند و قابل از کار انداختن نیست .
▪ SID یا تشخیص دهنده مطمئن که مشخصی میکند که هر پروسس به چه دایرکتوری هایی دسترسی خواهد داشت .
● رابط های کاربری موبایل های سیمبیان : UIQ در برابر Series ۶۰
امروزه گوشی های بسیاری با سیستم عامل سیمبیان روانه بازار شده اند و امکانات متفاوتی رو هم در خود جا دادن . معروف ترین گوشی های سیمبیان را نوکیا و سونی اریکسون به بازار عرضه کرده اند . اما ظاهر سیستم عامل های این دو متفاوت هستند.
علت این امر این است که هم اکنون ۲ نوع User Interface برای سیمبیان بوجود آمده است که هر کدام روی گوشی های خاص خود بکار گرفته میشوند.
▪ Series ۶۰ : که توسط نوکیا ایجاد شده و بسیار پرطرفدار است .
▪ UIQ : که توسط سونی اریکسون بکار برده میشه .
رابط کاربری سری ۶۰ که روی گوشی های نوکیا هست و در موردش خیلی گفته شده . گوشی های ۶۶۰۰ و ۷۶۱۰ و ۶۶۷۰ و مانند آن از این رابط کاربری استفاده می کنند . آخرین نسخه سیمبیان سری ۶۰ ورژن ۹.۱ است که روی گوشی های سری N نوکیا نصب شده است. استفاده از java MIDP از نسخه ۷ به بعد سیمبیان در گوشی های سری ۶۰ مهیا شد . این برنامه امکان اجرای برنامه های نوشته شده با جاوا را روی گوشی های موبایل فراهم میکند .
اما رابط UIQ در گوشی های Motorola A۹۲۰ ،A۹۲۵ Motorola، Motorola A۱۰۰۰، Sony-erricson P۸۰۰، Sony-erricson P۹۰۰، Sony-erricson P۹۱۰، Benq P۳۰، Benq P۳۱ و Arima ASP۸۰۵ بکار رفته است . این گوشی ها با قلم نوری کار میکنند و صفحه تاچ اسکرین آنها کار با برنامه ها را ساده میسازد . آخرین نسخه UIQ نسخه ۳ میباشد .اما هنوز اکثر گوشی های این سری از UI نسخه ۲.۱ استفاده میکنند . در نسخه ۲.۱ اغلب امکانات موجود به رابط کاربری اضافه شده است. برای نمونه استفاده از themeها و همچنین java MIDP نسخه ۲ اشاره کرد.
● Vistamax : یک IDE برنامه نویسی سیمبیان
Wirelexsoft اکنون Vistamax IDE را برای محیط برنامه نویسی موبایل های سری ۶۰ پیشنهاد میکند. یک محیط گسترس نرم افزاری کاملا گرافیکی تحت محیط Eclipse . این قدم بعدی محصولات سیمبیان با امکانات ناول میباشد از جمله :
▪ سیستم طراحی بصورت کشیدن کنترل ها روی فرم
▪ لینکevent ها برای برقراری ارتباط کامپوننت ها با محیط
▪ راهنمای گرافیکی برنامه نویسان برای تمام کامپوننت های برنامه
▪ بوی سازی برنامه با امکان پیش نمایش پیشرفته
▪ و کامپوننت های کاربر با تکنولوژیUML
ویستامکس برای محیط های زیر عرضه شده :
▪ Series ۶۰ (۲.۱)
▪ UIQ (۲.۱)
▪ J۲ME (MIDP ۲.۰)
برای دانلود نسخه FREE نیازی به سریال نامبر برنامه ندارید . اما باید در Wirelexsoft Forum ثبت نام کنید .
● عکس گرفتن از روی صفحه موبایل سیمبیان
وبلاگ آنتونی پراناتا که از برنامه نویس های موبایل های سیمبیان (symbian os)است اطلاعات مفیدی را درباره امکانات این سیستم عامل و محیط های برنامه نویسی آن معرفی کرده است. همچنین گاهی ایده های جالبی رو برای برنامه نویسان مطرح میکنه که میتونید روش کار کنید.
آنتونی یه برنامه Freeware جالب هم نوشته که ممکنه برای بعضی ها جالب باشه. برنامه ScreenSHot امکان گرفتن عکس از صفحه نمایش گوشی های سیمبیان رو فراهم میکنه . این برنامه میتونه فایل عکس رو با پسوند های jpg , bmp , mbm, روی گوشی ذخیره کنه . این برنامه روی گوشی های UIQ و سری ۶۰ کار میکنه و در گوشی های سری ۶۰ امکان ذخیره سازی png هم وجود دارد .
از دیگر قابلیت های این برنامه امکان تعیین زمان مکث قبل از گرفتن عکس میباشد. و دیگر اینکه میتونید برنامه را طوری تنظیم کنید که هر چند ثانیه یکبار از صفحه عکس بگیره و روی گوشی ذخیره کنه . این امکان برای کسانی که میخواهند از مراحل بازی های موبایل عکس بگیرن مفید خواهد بود.
این برنامه در ۱۵ زبان قابل دسترس است :
English (UK) French German Spanish Italian Finnish English (US) Turkish Czech Slovak Simplified Chinese Traditional Chinese Japanese Arabic Serbian
Screenshot for Symbian OS (S۶۰ ۱st/۲nd Edition) for Nokia ۳۲۳۰, ۳۶۰۰, ۳۶۲۰, ۳۶۵۰, ۳۶۶۰, ۶۲۶۰, ۶۶۰۰, ۶۶۳۰, ۶۶۷۰, ۶۶۸۰, ۶۶۸۱, ۶۶۸۲, ۷۶۱۰, ۷۶۵۰, N۷۰, N۹۰, N-Gage, N-Gage QD
▪ Download from Handango.com - ۶۸ KB
▪ Download from AntonyPranata.com - ۶۸ KB
Screenshot for Symbian OS (S۶۰ ۳rd Edition) for Nokia ۳۲۵۰, N۷۱, N۸۰, N۹۱, E۶۰
▪ Download from Handango.com - ۶۸ KB
▪ Download from AntonyPranata.com - ۶۹ KB
Screenshot for Symbian OS (UIQ) for Sony Ericsson P۹۰۰, P۹۰۸, P۹۱۰, P۹۱۰i, Motorola A۹۲۰, A۹۲۵
▪ Download from Handango.com - ۳۰ KB
▪ Download from AntonyPranata.com - ۳۰ KB
نویسنده : حسین شرفی
منبع : سایت ماکرومدیاx


همچنین مشاهده کنید