جمعه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۲ / 9 June, 2023
مجله ویستا
قانون مسوولیت مدنی

در موردی كه عمل واردكننده زیان موجب خسارت مادی یا معنوی به زیان دیده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارات مزبور محكوم مینماید و چنانچه عمل واردكننده زیان موجب یكی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتی كه وارد نموده محكوم خواهد نمود.دادگاه میزان زیان و طریقه و كیفیت جبران آن را با توجه به اوضاع و احوال قضیه تعیین خواهد كرد، جبران زیان را به صورت مستمری نمیشود تعیین كرد مگر آنكه مدیون تامین مقتضی برای پرداخت آن بدهد یا آنكه قانون آن را تجویز نماید.
● دادگاه میتواند میزان خسارت را در موارد زیر تخفیف دهد:
۱) هر گاه پس از وقوع خسارت واردكننده زیان به نحو موثری به زیان دیده كمك و مساعدت كرده باشد.
۲) هر گاه وقوع خسارت ناشی از غفلتی بوده كه صرفا قابل اغماض باشد و جبران آن نیز موجب عسرت و تنگدستی واردكننده زیان شود.
۳) وقتی كه زیان دیده به نحوی از انحای موجبات تسهیل ایجاد زیان را فراهم نموده یا به اضافه شدن آن كمك و یا وضعیت واردكننده زیان را تشدید كرده باشد.
اگر در اثر آسیبی كه به بدن یا سلامتی كسی وارد شده و بدن او نقصی پیدا شود یا قوه كار زیان دیده كم گردد و یا از بین برود و یا موجب افزایش مخارج زندگانی او بشود واردكننده زیان مسوول جبران كلیه خسارات مزبور است.
دادگاه جبران زیان را با رعایت اوضاع و احوال قضیه به طریق مستمری و یا پرداخت مبلغی دفعتا واحده تعیین مینماید و در مواردی كه جبران زیان بدهد به طریق مستمری به عمل آید تشخیص اینكه به چه اندازه و تا چه مبلغ میتوان از وارد كننده زیان تامین گرفت با دادگاه است.
منبع : روزنامه تهران امروز
همچنین مشاهده کنید
روزنامه ایرانسایت سلام نوسایت تاپ نازروزنامه شرقسایت اقتصاد 24سایت لنداسپاخبرگزاری تسنیمسایر منابعسایت رکناسایت رویداد 24