سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا


انتظارات رئیستان را برآورده کنید


انتظارات رئیستان را برآورده کنید
آگـاه بـودن از اطـلاعات روز و سر موعد آماده کردن کار یکی از مهمترین اولویت هـا در مـحــل کار به شمار می رود. این مستلزم داشتن درک خالی از اشتباه و روشن از وظایف و مسئولیت هایتان در محل کار است. ایــن اطلاعات معمولاً به شکل توصیف شغلی و شرح وظایـف شغلی می آید که معمولاً توسط رئیس هنگام استخدام ارائـه مــی شود. اما اگر شما چنین برنامه ای ندارید، حتماً از رئیستان بخواهید که یکی برایتان تنظیم کند. این اطلاعات بـه شـمـا کـمـــک می کنــد بفهمید چه انتظاری از شما در اداره میرود و برای انجام کامل مسئولیت هایتان چه باید بکنید.
حـــال که توصیف شغلیتان در اختیارتان است، فهمیده اید که به عهده ی شـماست که وظایف و مسئولیت هایتان را سرموعد و به درستی انجام دهید. اما برای برآوردن انتظارات رئیستان از چه راهکارهایی می توانید استفاده کنید که مجبور نباشید شب ها یا حتی تعطیلات آخر هفته هم روی مسائل کاری متمرکز شوید.
در این مقاله ۶ راهکار مفید برای برآورده کردن انتظارات و توقعات رئیس برایتان عنوان می کنیم و امیدواریم که برایتان مفید باشد.
۱) اهداف معقولی داشته باشید.
طبیعی است که اوایل از انجام کارهای بزرگ و پیچیده در محل کار کمی سردرگم و دست پاچه شوید. اما یک شبه نمی توان راه صد ساله را پیمود و نباید انتظار داشته باشید که بتوانید یک پروژه ی بزرگ و پرکار را در یک روز کاری هشت ساعته تمام کنید. برای آن منظور، وقتی فهمیدید که دقیقاً چه کاری باید انجام دهید، کار را به قسمت های کوچک تر و قابل کنترل تر تقسیم کنید. برای انجام هرکدام از این قسمت ها یک موعد زمانی تعیین کنید و سفت و سخت از آن برنامه پیروی کنید. همچنین توصیه می شود که کارهای سخت تر و پیچیده تر را اول انجام دهید که کمی در وقتتان صرفه جویی شود. با تعیین این اهداف معقول و انجام به موقع آنها، به توانایی خود برای تکمیل پروژه سر موعد مقرر اطمینان پیدا کرده و دیگر برای گرفتن نتیجه عجله نخواهید کرد.
۲) راهنمایی بخواهید.
دست پاچگی و سردرگمی معمولاً موجب به تعویق انداختن و طفره رفتن می شود. یک راهنمایی خوب و مستقیم می تواند کمک بسیار مفیدی در رسیدن شما به اهدافتان و برآورده کردن انتظارات رئیستان به شما کند. چه رانندگی کنید، چه کابینت سرهم کنید و یا در تلاش برای تهیه یک گزارش باشید، باید بدانید که مقصد شما کجاست و چطور باید به آنجا برسید. اگر سردرگم هستید که چطور کارتان را شروع کنید یا ادامه دهید، به هیچ عنوان از سؤال کردن مضایقه نکنید. در بسیاری از موارد، یک یا دو سؤال راهنمایی خواهانه خیلی راحت مشکلتان را برطرف خواهد کرد. فکر نکنید سؤال کردن و راهنمایی خواستن به معنی بی کفایتی و ناتوانی شما برای انجام کار است. برعکس، سؤال کردن باعث می شود رئیستان بفهمد که شما در کارتان جدی هستید و برای آماده کردن پروژه سر موعد تلاش می کنید.
۳) از همکارانتان کمک بگیرید.
قبل از اینکه برای راهنمایی مستقیماً به سراغ رئیس بروید، سعی کنید از توصیه ها و کمک همکارانتان استفاده کنید. البته همان اول او را توجیه کنید که نمی خواهید کارتان را به گردن او بیندازد. یک درخواست مؤدبانه و غیررسمی برای کمک رمز کار است. یا خیلی ساده و بی رودربایستی با آنها درمیان بگذارید که در انجام یکی از کارهایتان به مشکل برخورده اید. احتمالش زیاد است که همکارتان هم قبلاً به چنین مشکلی برخورد کرده باشد و برایش چندان سخت نخواهد بود که کمی راهنماییتان کند. اما عادت نکنید که تا کمی کار برایتان مشکل شد به سراغ همکارانتان بروید. اینکار هم ممکن است وجهه و کفایت شما را پیش آنها زیر سؤال ببرد.
۴) خود را برای مشکلات آماده کنید.
لازم نیست حتماً از غیب بهتان خبر برسد که سر راه پیشرفتتان چند مشکل به وجود خواهد آمد. خودتان باید بدانید که دیر یا زود مشکلات، چه کوچک و چه بزرگ، سر راهتان سبز می شود. ممکن است حافظه ی کامپیوترتان یکمرتبه از بین برود، یا آنفولانزا بگیرید یا یکی از اقوام سرزده در بدترین شرایط و موقعیتتان به منزلتان بیایند. آنچه مهم است توانایی شما برای پیشبینی این مشکلات و آماده شدن از قبل برای برخورد با آنهاست. مثلاً، اگردر یک زمان درگیر دو پوژه ی بزرگ هستید، تعارضات زمانی یا مدیریتی ممکن است در کار بین این دو پروژه به وجود آید. آیا باید هر دو این کارها را باهم انجام دهید یا اینکه او کار دشوارتر را انجام داده و بعد به سراغ تکمیل کار بعدی بروید؟ و یا برعکس؟ با استفاده از این سؤالات و همچنین استفاده از تجربیات پیشین، یک راهکار کلی برای کارهایتان تنظیم کنید که به شما در انجام پروژه های کنونی و همچنین آتی کمک کند.
۵) در مواقع لزوم "نه" بگویید.
کارمندان تازه استخدام شده و جدید معمولاً خود را تحت فشار (یا حتی موظف) میدانند که هر کاری که روی میزشان قرار گرفت را انجام دهند. و هرچه سریعتر بتوانند این کارها را تکمیل کرده و تحوی دهند، پرونده های دیگر هم با سرعت بیشتری روی میزشان تلمبار می شود. بااینکه نشان دادن کفایت و توانایی هایتان در محل کار تحسین برانگیز است، اما گاهی اوقات اگر درست و هوشیار عمل نکنید ممکن است کارهای خارج از برنامه تان روز به وز بیشتر و بیشتر شود. معمواً آدمها فراموش می کنند که میتوانند در جواب درخواست هار دیگران "نه" هم بگویند. حواستان به رفتارتان باشد، اجازه ندهید بیشتر از چیزی که توان دارید کار روی دوشتان بگذارند.
۶) وعده هایی بدهید که بتوانید عمل کنید.
باور بکنید یا نه، کارفرمایتان به احتمال خیلی زیاد براساس توانایی ها و مهارت هایی که در رزومه تان ذکر کرده بودید شما را استخدام کرده است. پس ناراحت نشوید اگر رئیستان کاری از شما خواست که در رزومه نوشته بودید قادر به انجام آن هستید. مراقب حرفهایی که درمورد توانایی هایتان بر زبان می آورید باشید چون ممکن است رئیس همان کارها را از شما بخواهد.
● تاثیرگذار باشید
کارهای اداره هیچوقت تمامی ندارد، روزها کوتاهند و همیشه وقت کم دارید. این مسائل باعث می شود احساس استرس، اضطراب، گیجی و سردرگمی کنید. اما با کمی هوشیاری و تفکر قادر خواهید بود توقعات و انتظارات رئیستان را برآورده کنید، بدون اینکه به سلامتیتان هم آسیبی برسد. اگر بتوانید کاری را انجامدهید، هیچ بهانه ای قابل قبول نیست که آن را خوب انجام ندهید.
نویسنده: آرمند
منبع : مردمان پورتال جوانان


همچنین مشاهده کنید