شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

آداب میز غذا را به کودکان یاد بدهیم


آداب میز غذا را به کودکان یاد بدهیم
۱) برای فرزندتان روشن کنید که سر سفره یا میز غذا چه رفتاری داشته باشد. پرتاب اشیا یا مواد غذایی، جر و بحث، داد و فریاد و رفتارهایی مانند این در تمام سنین غیرقابل قبول و ممنوع هستند. از شیوه «اگه یک دفعه دیگه این کارو بکنی، تنبیه می‌شوی!» استفاده کنید. چگونه؟ به روش زیر:
۲.وقتی بچه شما هنگام غذا خوردن با دهان پر از جا بلند می‌شود و دوباره برمی‌گردد، ظرف غذایش را به جای دیگری می‌برد و ریخت و پاش می‌کند تقصیر خود شماست. نباید قانون و روال خاص تعیین شده را بشکنید. از جمله گفته شده استفاده کنید و تاثیر مثبت آن را ببینید.
۳) به کودک بیاموزید از کلماتی مانند خواهش می‌کنم، لطفا و ممنونم استفاده کند. البته اگر خودتان تا به حال این کلمات را به کار نبرده‌اید، عادلانه نیست از بچه چنین توقعی داشته باشید.
۴) از کودکان انتظار بیش از حد نداشته باشید. آنها تا پنج سالگی نمی‌توانند با مهارت از قاشق و چنگال استفاده کنند اما همین قانونی که حق ندارند با دهان پر سفره را ترک کنند، کافی است.
۵) بهترین پاداش برای کودک تعریف و تمجید است،‌این کار را به تعویق نیندازید. همین کلمات محبت‌آمیز و تعریف از غذا خوردن او در میان بقیه، کافی است.
۶) برقراری روال معین و حدود و خط قرمزها در زمان صرف غذا و ثابت بودن قوانین آن و لزوم رعایت‌ آداب غذا خوردن برحسب سن کودک.
۷) هیچ‌گاه کودک را به علت غذا نخوردن سرزنش یا تنبیه نکنید. تنبیه را فقط درباره رفتارهای ناشایست مانند پرت کردن غذا یا اشیا و امتناع از نشستن سر سفره اعمال کنید.
هشدار دادن و اعلام اینکه به وقت غذا خوردن نزدیک می‌شوید را فراموش نکنید. مادر باید مانند یک ساعت گویا عمل کند. انتظار نداشته باشید کودک به محض اینکه به میز غذا فراخوانده شود، بازی را رها کرده و بشتابد. بلکه باید ابتدا به او فرصت بدهید تا هیجانش فروکش کند. «من دارم غذا را روی میز می‌چینم لطفا همه بیایید سرمیز». این هشدار در حالی است که هنوز دقایقی دیگر فرصت دارد. اگر آماده شدید، دوباره اعلام کنید.
۸) حس مسوولیت‌پذیری را در کودکان برانگیزید و تشویق‌شان کنید تا خودشان غذا بخورند حتی اگر در ابتدای کار با طولانی شدن مدت غذا خوردن و کثیف‌کاری همراه شود. سعی کنید آسودگی خیال و آرامش را در هنگام غذا به اعضای خانواده هدیه کنید و با هم غذا بخورید.
۹) هوس‌های زودگذر کودک را برای خوردن بعضی خوراکی‌ها نادیده بگیرید. گاهی غذاهای متنوع برای کودکتان تهیه کنید اما اجازه ندهید که خودش نوع غذا را معین کند.
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید