پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا با امولسیون اسیدهای چرب و بررسی متابولیسم HUFA تحت انکوباسیون سرد


غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا با امولسیون اسیدهای چرب و بررسی متابولیسم HUFA تحت انکوباسیون سرد
یکی از بخش‌های اساسی در آبزی پروری، تامین غذای مناسب است که معمولا تا ۵۰ درصد هزینه های صرف شده را به خود اختصاص می دهد. مقدار اسیدهای چرب فوق غیر اشباع (HUFA) از شاخص های اصلی برای تعیین ارزش غذایی مواد مورد استفاده در تغذیه لارو آبزیان به شمار می رود. اسیدهای چرب مذکور نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی، رشد و بقای لارو آبزیان دارند. به این لحاظ روش های غنی سازی به منظور افزایش HUFA در ناپلیوس آرتمیا ابداع و توسعه یافته است.
در ترکیب آرتمیای ارومیه ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) ?? بسیار کم و داکوزاهگزانوییک اسید (DHA) ?? در حد صفر است. لذا غنی سازی آن قبل از آنکه به مصرف لارو آبزیان برسد ضروری است. در این تحقیق غنی سازی ناپلیوس آرتمیای ارومیه به روش استاندارد انجام شده، سپس مدت مناسب برای نگهداری لاروهای غنی سازی شده در دمای پایین با کمترین مقدار افت ارزش غذایی بررسی گردید. سنجش اسیدهای چرب با استفاده از کروماتوگرافی گازی انجام شد. نتایج غنی سازی با امولسیون اسیدهای چرب ۳۰.۴ ICES حاکی از آن است که مقدار EPA حدودا ۱۴ میلیگرم در گرم وزن خشک و اسید چرب DHA به مقدار ۱۷.۵ میلیگرم در گرم وزن خشک در نمونه غنی سازی شده با امولسیون نسبت به نمونه شاهد افزایش یافته است. طی دوره گرسنگی در دماهای پایین اسید چرب EPA در ۲۴ ساعت کاهش یافته و سپس این اسید چرب رو به افزایش نهاد. ولی اسید چرب DHA طی دوره گرسنگی به شدت کاهش یافت. با توجه به کاهش اسیدهای چرب طی دوره گرسنگی توصیه می شود لاروهای غنی سازی شده بیش از ۲۴ ساعت نگهداری نشده، سریعا به مصرف تغذیه آبزیان برسد.
رامین مناف فر
بهروز ابطحی
ناصر آق
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید