پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

گروه H، تونس


گروه H، تونس
جمعیت: ۹/۹ میلیون نفر
▪ لقب: The Eagles of Carthage، عقاب های كارتاژ
▪ محل اقامت: Mereure Hotel در Schweinfurt در صد كیلومتری شمال غرب نورنبرگ
▪ برنامه بازی ها
۲۴ خرداد، ساعت ۳۰/۱۹: تونس _ عربستان (مونیخ)
۲۹ خرداد، ساعت ۳۰/۲۲: اسپانیا _ تونس (اشتوتگارت)
۲ تیر، ساعت ۳۰/۱۷: اوكراین _ تونس (كایزرسلاترن)
▪ مرحله مقدماتی
تونس به عنوان تیم اول گروه پنجم مستقیماً به جام جهانی راه یافت.
▪ سابقه حضور در جام جهانی
تونس در سه دوره جام جهانی به سال های ۱۹۷۸ ، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ حضور داشته و امسال برای چهارمین بار و سومین بار پیاپی در جام جهانی حضور می یابد. تونس در هیچ كدام از سه دوره قبلی موفق به صعود از مرحله گروهی نشده است. تونس با پیروزی سه بر یك مقابل مكزیك در جام جهانی ۱۹۷۸ اولین تیم آفریقایی شد كه توانسته در یك بازی جام جهانی به پیروزی برسد. بدترین تجربه تونس به جام جهانی ۲۰۰۲ بازمی گردد كه این تیم برخلاف انتظارات در رده آخر گروهی قرار گرفت كه ژاپن، روسیه و بلژیك نیز در آن حضور داشتند.
▪ ستاره جام جهانی
تارك دیاب ستاره تیم تونس در جام جهانی ۱۹۷۸. دیاب یك سال قبل از آن مسابقات عنوان مرد سال فوتبال آفریقا را كسب كرد.
▪ موفقیت های بین المللی
تونس در سال ۲۰۰۴ قهرمان جام ملت های آفریقا شده است.
▪ وضعیت باشگاه ها
تونس یكی از منظم ترین و پیشرفته ترین لیگ های آفریقا را دارا است. اما مطرح ترین تیم این كشور اسپرانس اسپورتیوو است كه اكثر عناوین باشگاهی در تونس و در دهه ۹۰ را به دست آورده است. این تیم از سال ۹۷ تا ،۲۰۰۴ هشت بار متوالی قهرمان تونس شد. اما در سال ۲۰۰۵ به رده چهارم سقوط كرد. اسپرانس اسپورتیوو در سال ۹۴ قهرمان جام باشگاه های آفریقا شد و در سال های ۹۹ و ۲۰۰۰ نیز عنوان نایب قهرمانی را كسب كرد.
▪ رده بندی فیفا
تونس هم اكنون در رده بیست و یكم قرار دارد. این تیم طی ده سال گذشته در مقاطعی تا رده چهل و ششم نیز سقوط كرده بود. بهترین رتبه تونس در این ده سال رتبه نوزدهم بود.
▪ میانگین سنی بازیكنان
۴ درصد كمتر از ۲۱ سال، ۳۰ درصد بین ۲۲ تا ۲۵ سال، ۴۸ درصد بین ۲۶ تا ۳۰ سال، ۱۷ درصد بالاتر از ۳۰ سال.
▪ نكته جالب
در میان پنج تیم آفریقایی صعودكرده به جام جهانی ۲۰۰۶ تونس تنها تیمی است كه در جام جهانی قبلی نیز حضور داشته است.
▪ رابطه با آلمان
آلمان سرمایه گذاری های زیادی برای پیشرفته كردن صنایع تونس انجام داده است. آلمانی ها به مدت شانزده سال آموزش نظامیان تونسی را نیز برعهده داشتند. با اینكه در سال های اخیر خطر حملات تروریستی افزایش یافته است اما سال ۲۰۰۴ حدود ۶۰۰ هزار توریست آلمانی به تونس سفر كردند. ۲۳ هزار تونسی در آلمان زندگی می كنند.
▪ سابقه رویارویی با حریفان
- عربستان: یك پیروزی و یك شكست حاصل دو بازی قبلی تونس مقابل عربستان است. آخرین بازی دو تیم سال ۱۹۸۸ انجام شد كه عربستان با یك گل به برتری رسید. سه سال قبل از آن نیز تونس با همین نتیجه عربستان را شكست داده بود.
▪ احتمال قهرمانی: ۱ به ۴۰۰
نگاه: «جام جهانی ۲۰۰۶ می تواند اولین جام جهانی ای باشد كه تونس موفق به صعود از مرحله گروهی آن شود. روژه لمه تیمی ساخته كه حتی توانایی صعود به مرحله یك چهارم نهایی را نیز دارد.» اوساسا اوبائیووانا نویسنده مجله African Football.
پیش بینی: این سئوالی است كه تونسی ها جوابش را بهتر می دانند. هم می توانند آنقدر بد بازی كنند كه در همین مرحله مقدماتی حذف شوند و هم این توانایی را دارند كه به مرحله یك هشتم و حتی یك چهارم صعود كنند.
▪ مربی: روژه لمه ۶۵ ساله
سدان، لانس و نانسی تیم هایی بودند كه لمه در آنها توپ زد. روژه لمه در سال های ،۱۹۶۶ ۱۹۶۸ و ۱۹۶۹ به عنوان مرد سال فوتبال فرانسه برگزیده شد. اولین افتخار بزرگ مربیگری این مربی فرانسوی قهرمانی در جام جهانی ۹۸ به همراه فرانسه و به عنوان دستیار امه ژاكه بود. لمه در سال ۲۰۰۰ فرانسه را قهرمان یورو۲۰۰۰ كرد و یك سال بعد نیز فرانسه در جام كنفدراسیون ها قهرمان شد. اما در جام جهانی ۲۰۰۲ فرانسه مدافع قهرمانی در مرحله گروهی از دور مسابقات حذف شد تا این مربی از كار بركنار شود. روژه لمه پس از آنكه هدایت تونس را به عهده گرفت این تیم را در سال ۲۰۰۴ قهرمان جام ملت های آفریقا كرد تا ناجی تونس لقب بگیرد. لمه سابقه مربیگری تیم اسپرانس اسپورتیوو تونس را نیز در كارنامه دارد.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید