چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

۵ مرداد ۱۳۸۳ ـ حرفهای تلخی که حسن سبحانی رئیس یک کمیسیون مجلس زد و در یک مورد، دست دولت را رو کرد!


۵ مرداد ۱۳۸۳ ـ حرفهای تلخی که حسن سبحانی رئیس یک کمیسیون مجلس زد و در یک مورد، دست دولت را رو کرد!
در مصاحبه عمومی حسن سبحانی رئیس کمیسیون تلفیق مجلس که در شماره پنجم مرداد ۱۳۸۳ روزنامه های چاپ تهران انتشار یافته بود اشاره رفته بود که ۲۵ درصد بنزین مصرفی کشور از خارج وارد می شود که تعجب برانگیز بود. چرا ایران به عنوان دومین صادرکننده نفت در اوپک، ۱۵ سال پس از جنگ هنوز نتوانسته است به حد کافی پالایشگاه داشته باشد که بنزین از خارج وارد نکند؟. در جایی که دولت در این ۱۵ سال دهها میلیون دلار به روزنامه ها کمک کرده و همین اخیرا یک میلیون دلار به یک انجمن صنفی آنها داده و صحبت از ساختن آن همه تاسیسات می کند، چرا پالایشگاه نفت نمی سازد؟. چه مشکلی در این زمینه وجود دارد؟. ساختن پالایشگاه نفت یک عمل استراتژیک است. اگر فردا، نگذارند که بنزین به کشور وارد شود؛ دوباره در جایگاههای فروش بنزین صفهای طولانی اتومبیل تشکیل خواهد شد. بنابراین نساختن پالایشگاه و یا نیافزودن بر ظرفیت آنها، مطلقا قابل قبول نیست و باید در این زمینه تحقیق و بررسی شود که چه اشکالی وجود داشته است.
سبحانی (در زمان دولت اصلاح طلبان!) در جایی دیگر اشاره کرده بود که دولت چرا در واردات نفت، هر دلار را ۸۷۰ تومان حساب می کند، اگر در کشوری دیگر بود، روزنامه ها، دیگر قضیه را ول نمی کردند که چرا دولت مسائل فوری مثلا مسئله تولید بنزین در داخل را حل نمی کند. اگر در کشوری دیگر بود، مدعی العموم همین مصاحبه را از روزنامه جدا می کند و در حاشیه اش دستور تحقیق می دهد و به بازپرس و قاضی تحقیق ارجاع می کند.
یکی از دلایلی که ایران روزنامه حرفه ای ندارد، و وزارت ارشاد به روزنامه ها و خبرگزاری ها که در انحصار سازمانها و افراد مشخص هستند کمک مالی می کند همین است که جز آن چه که دستگاههای روابط عمومی وزارتخانه ها به آنها می دهند و یا اظهارات مقامات دولتی، سراغ مطلب دیگری نروند. اگر ایران روزنامه حرفه ای داشته باشد این قدر یک مسئله را دنبال می کند تا به نتیجه برسد.
دولت بعدی در سال ۱۳۸۶ با سهمیه بندی بنزین موقتا تا حدی این ضعف استراتژیک کشور را (کشور نفتخیز بودن و درعین حال وارد کردن بنزین از خارج) برطرف ساخت و قول اکید به ساخت پالایشگاه تازه و افزایش تولید پالایشگاههای موجود داد. باید منتظر تحقق این قولها بود.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید