چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

سایه سنگین هیدینک بر سر کومن


سایه سنگین هیدینک بر سر کومن
● آغاز فصل جدید لیگ فوتبال هلند
پیش بینی تیم فاتح و ترسیم سیمای قهرمان فصل جدید لیگ فوتبال هلند كه از این هفته به راه افتاده، كاری سخت و در عین حال آسان است. قاعدتا آیندهوون از عنوان قهرمانی فصل پیش خود پیروزمندانه دفاع خواهد كرد ولی اگر چنین نشود، به آژاكس یا فاینورد بنگرید و آلكمار و گرونینگن هم بد نیستند و سرانجام یكی از آنها به خصوص یكی از سه تیمی كه نام شان ابتدا آمد، قهرمان خواهند شد فصل پیش اكثر كارشناسان معتقد بودند كه آیندهوون اوقات دشواری را تجربه خواهد كرد.
لی یونگ پیو و پارك جی سونگ كره ای از ورزشگاه فیلیپس رفته و به ترتیب عضو تاتنهام و منچستریونایتد شده و ویلفرید بوما، مارك فان بومل و یوهان فوگل هم راه آنها را رفته و به تیم های دیگری پیوسته بودند. آژاكس تحت رهبری دنی بلایند مربی جدیدش خطرناك نشان می داد و فاینورد هنوز زوج تهاجمی كارسازش مركب از سالومون كالو و درك كویت را كه اینك عضو چلسی و لیورپول هستند در خدمت داشت.
لوئیس فان گال معروف هم می رفت كه آلكمار را قوی تر از گذشته سازد. با این حال و به رغم تمام توضیحات فوق وقتی به اواسط فصل گذشته رسیدیم، آ ژاكس از «آیندهوون صدرنشین» ۱۱ امتیاز كمتر داشت و آلكمار و فاینورد فقط به حل مشكلات فراوان و حفظ اعتبار خود می اندیشیدند و نه قهرمانی. زمانی كه آیندهوون در مرحله حذفی جام قهرمانان باشگاه های اروپا توسط المپیك لیون فرانسه حذف شد، مقام قهرمانی اش در لیگ هلند قطعی شده بود.
در آن زمان به واقع تمام باشگاه های هلندی با رقابت های اروپایی وداع گفته بودند و هیجان نسبی فقط با سر برآوردن گرونینگن به عنوان پدیده لیگ هلند در اواخر فصل گذشته به وجود آمد. در آخرین هفته از مسابقات نیز آنها فقط دقایقی تا رسیدن به مرحله مقدماتی جام قهرمانان اروپا فاصله داشتند و بسیار كم مانده بود كه به چنین كار مهمی نایل شوند.
اما امسال چه در تیم آیندهوون هیچ یك از نفرات اصلی از باشگاه جدا نشده اند و از راه رسیدن كارلوس سالسیدو بازیكن پست دفاع چپ از تیم چیواس مكزیك طبعا تیم سابق گاس هیدینك را قوی تر كرده است.
با این اوصاف بزرگترین تغییر در تركیب آیندهوون رفتن این مربی به روسیه و انتقال دستیاران او فرد روتن و رنه ایكل كمپ به توئنت انشده بوده است. مردی كه پس از این تغییرات در ورزشگاه فیلیپس سكاندار شده، رونالد كومن است. او فصل پیش را در بنفیكا و به شكلی نه چندان درخشان سپری كرد و بنابراین هنوز این بحث و سئوال ادامه دارد كه آیا او گزینه مناسبی برای رهبری آیندهوون هست یا خیر و آیا می تواند همان طور كه در ایام جوانی یك بازیكن سریع و قوی و زننده ضربات آزاد فوق العاده برای بارسلونا بود، در مربیگری نیز سرنوشت ساز و مهره ای بزرگ باشد و آیندهوون را به ساحل نجات برساند كومن موقعی كه در ویتس آرنهم مربیگری می كرد، به لحاظ نمایش های فنی بد نبود، اما شیوه های اقدام و كار او در بازار نقل و انتقالات فوتبال و خرید و فروش بازیكنان باعث نكوهش وی توسط سایرین می شد.
دوره حضور او در آژاكس هم دوره بی دردسری نبود. او در حالی در اواسط فصل این تیم را ترك گفت كه طرحی روشن برای گرفتن بازی های قوی و كلاس بالا از بازیگران مستعد این باشگاه نداشت. او البته از هر كلك و تدبیری در این ارتباط سود جست، ولی كارهایش نگرفت. آیا در غیاب هیدینك كه حالا سرمربی تیم ملی روسیه است، كومن می تواند دستاوردهای آن مربی مشهور و ۶۰ساله را تكرار كند و كار آیندهوون را روبه راه و موثر سازد
● مهاجمان غیرقابل جایگزینی
جواب این سئوال را نمی دانیم اما این را می دانیم كه برادر او اروین كومن هنوز در فاینورد مصدر كار است و با پیوستن یوناس كولكا و استین هوی سیگمس به این تیم و قرار گرفتن شان در لب خط و تبدیل شدن شان به پیستون های جدید در فاینورد، این تیم قاعدتا صاحب توازن و تعادل بیشتری در خطوط میانی و حتی دفاعی خود خواهد شد، منتها اروین هم مثل برادرش مشكلاتی دارد و سئوال بزرگ در فاینورد این است كه چه كسی جای «كالو» و «كویت» را در خط حمله این تیم خواهد گرفت.
و جذب دو مهاجم گلزن در حد و اندازه های آنان و آن هم در این مقطع دیر از فصل تابستان شاید غیرممكن باشد. نه اینكه فاینورد پول برای خرج كردن و یا سرمایه لازم برای خریداری دو مهاجم جدید را نداشته باشد، اما مشكل این است كه در كوتاه مدت نمی توان افرادی در سطح «سفركرده ها» را پیدا و استخدام كرد. شاید عده ای به «پیر فان هویدونك» اشاره كنند، اما او در عین حفظ برخی مهارت هایش در آستانه ۳۸سالگی است و نمی توان از چنین كسی خواست كه همان قدر گل بزند كه كویت و كالو می زدند.
اینك از فاینورد جدا می شویم تا برای شما بگویم تغییر بزرگی كه در تیم آلكمار در قیاس با گذشته به وجود آمده، این است كه استادیومش تغییر یافته و بهتر بگوییم ورزشگاهی جدید و مدرن تر و بزرگتر را در اختیار گرفته است. این تیم پیشتر در استادیوم خاطره انگیز اما محقر آلكمار در هاوت بازی می كرد كه بیشتر از ۸۵۰۰ نفر را در خود جای نمی داد، اما ورزشگاه جدیدش كه «DSB» نام دارد، دو برابر این رقم را در خود می پذیرد و سران باشگاه امیدوارند كه به هنگام هر یك از مسابقات خانگی تیم سرشار از جمعیت شود.
حتی در ایام طلایی قبلی آلكمار و بهتر بگوییم در سال ۱۹۸۱ كه این تیم قهرمان لیگ هلند شد و در فاصله ۵ هفته به پایان آن فصل این مهم را قطعی كرد و نایب قهرمان جام یوفا هم شد، استادیوم تیم كمتر پر می شد و به نظر می رسید كه باشگاه بازیچه ای در دست میلیونرها باشد. اینك زمانه بسیار تغییر یافته و یك ربع قرن پس از آن تاریخ تعداد میلیونرهای مقیم منطقه كم و كمتر شده است و شاید فقط یك میلیونر باشد كه هنوز پای آلكمار ایستاده و او همانا رئیس باشگاه یعنی درك شرینگا است. با اینكه تیم او در فصولی متوالی بد ظاهر شد و یك بار به دسته دوم لیگ هلند نیز سقوط كرد، او صبوری اش را هیچ گاه از دست نداد و همواره به حمایتش از باشگاه استمرار بخشید و بر همین اساس تعداد دفعات بركناری مربیان در آلكمار اندك بوده است.
ارنست بوسه
ترجمه:وصال روحانی
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید