سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴ / 13 May, 2025
مجله ویستا
مدیریت مصرف نیتروژن در محصولات سبزی و صیفی
تاریخ نشر : ۸۵۰۳۰۲
تیراژ : ۱۵۰۰
تعداد صفحه : ۱۳۸
نوبت چاپ : ۱
شابک : ۹۶۴-۹۹۰۰-۱۹-۵
شماره کنگره : ۸۵۳۰۲۰۶۲
رده دیویی : ۶۳۱.۸۴
محل نشر : تهران
جلد : شومیز
قطع : وزیری
زبان کتاب : فارسی
نوع اثر : تالیف
نویسنده : سیلسپور - محسن
نویسنده : ممیزی - محمدرضا
عمدهی مطالب کتاب حاضر بدینقرار است: عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، روشهای توصیهی کودی نیتروژن برای محصولات سبزی و صیفی، منابع نیتروژن، کودهای آلی، نیترات از دیدگاه کشاورزی و محیط زیست، و مروری بر تحقیقات انجام شده در کشور. در بخشی از کتاب پیشنهادهایی برای میزان و چگونگی مصرف نیتروژن در محصولات سبزی و صیفی مطرح گردیده که بدین شرح است: 'حد بحرانی نیترات در سبزیها 25 درصد بر مبنای خشک و در غدهی سیبزمینی و پیاز 300 میلیگرم در کیلوگرم بر مبنای وزن تازه پیشنهاد میگردد و رعایت این حدود برای سلامتی جامعه الزامآور است؛ در افزایش عملکرد سبزیها مصرف کودهای نیتروژنه نباید یکباره انجام گیرد. بلکه لازم است مقدار آن بر مبنای درصد مواد آلی خاکهای تحت کشت از 250 الی 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص تجاوز ننماید؛ مصرف کودهای نیتروژنه برای افزایش عملکرد کنترل کیفی حتما بایستی تقسیط شود؛ چون به دلیل وجود یارانهی کنترلی بر مقدار مصرف کودهای نیتروژنه توسط تولیدکنندگان سبزی وجود ندارد برداشت سبزیها به هنگام عصرها انجام گیرد؛ و برای کاهش غلظت نیترات در اقدامهای مصرفی سبزیها مصرف کودهای پتاسیمی مخصوصا سولفات پتاسیم و کودهای محتوی عناصر ریزمغذی حتما فراموش نشود چه بسا با مصرف این کودها مخصوصا سولفات روی مقدار قابل توجهی از نیترات در غدهی سیبزمینی، ساقه، و برگهای قابل مصرف کاسته میشود'.
تیراژ : ۱۵۰۰
تعداد صفحه : ۱۳۸
نوبت چاپ : ۱
شابک : ۹۶۴-۹۹۰۰-۱۹-۵
شماره کنگره : ۸۵۳۰۲۰۶۲
رده دیویی : ۶۳۱.۸۴
محل نشر : تهران
جلد : شومیز
قطع : وزیری
زبان کتاب : فارسی
نوع اثر : تالیف
نویسنده : سیلسپور - محسن
نویسنده : ممیزی - محمدرضا
عمدهی مطالب کتاب حاضر بدینقرار است: عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، روشهای توصیهی کودی نیتروژن برای محصولات سبزی و صیفی، منابع نیتروژن، کودهای آلی، نیترات از دیدگاه کشاورزی و محیط زیست، و مروری بر تحقیقات انجام شده در کشور. در بخشی از کتاب پیشنهادهایی برای میزان و چگونگی مصرف نیتروژن در محصولات سبزی و صیفی مطرح گردیده که بدین شرح است: 'حد بحرانی نیترات در سبزیها 25 درصد بر مبنای خشک و در غدهی سیبزمینی و پیاز 300 میلیگرم در کیلوگرم بر مبنای وزن تازه پیشنهاد میگردد و رعایت این حدود برای سلامتی جامعه الزامآور است؛ در افزایش عملکرد سبزیها مصرف کودهای نیتروژنه نباید یکباره انجام گیرد. بلکه لازم است مقدار آن بر مبنای درصد مواد آلی خاکهای تحت کشت از 250 الی 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص تجاوز ننماید؛ مصرف کودهای نیتروژنه برای افزایش عملکرد کنترل کیفی حتما بایستی تقسیط شود؛ چون به دلیل وجود یارانهی کنترلی بر مقدار مصرف کودهای نیتروژنه توسط تولیدکنندگان سبزی وجود ندارد برداشت سبزیها به هنگام عصرها انجام گیرد؛ و برای کاهش غلظت نیترات در اقدامهای مصرفی سبزیها مصرف کودهای پتاسیمی مخصوصا سولفات پتاسیم و کودهای محتوی عناصر ریزمغذی حتما فراموش نشود چه بسا با مصرف این کودها مخصوصا سولفات روی مقدار قابل توجهی از نیترات در غدهی سیبزمینی، ساقه، و برگهای قابل مصرف کاسته میشود'.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست