سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

«شوا» و یارانش هم صعود کردند


«شوا» و یارانش هم صعود کردند
▪ اسپانیا یك - عربستان صفر
▪ اوكراین یك- تونس صفر
غروب روز گذشته تكلیف گروه هشتم جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ نیز مشخص و دیدارهای این گروه هم تمام شد. اسپانیا به عنوان تیم اول این گروه و فاتح هر دو دیدار قبلی اش نخستین جواز صعود از این گروه را از قبل در جیب داشت و بازی اش با عربستان كه در كایزرسلاترن انجام می شد، تاثیری به حالش نداشت، اما بر سر مجوز دوم صعود بین اوكراین و تونس رقابت شدیدی برقرار بود و چون این دو تیم به یكدیگر برخورد كرده و با هم در شهر برلین بازی داشتند، نتیجه این رویارویی به طور مستقیم سیمای دیگر تیم صعود كننده را مشخص می كرد. در نهایت اسپانیا ۱- صفر بر عربستان چیره شد تا صعودش را قاطع تر سازد و اوكراین هم ستیزش با تونس را با همین نتیجه به نفع خود خاتمه داد تا با ۶ امتیاز و به عنوان تیم دوم گروه بالا برود و شكست وحشتناك ۴- صفر دور نخست در برابر اسپانیا را كه یك سرشكستگی ملی توصیف شده و اولگ بلوخین مربی معروف اوكراین بابت آن از همه عذر خواهی كرده بود، تا حدی از یادها ببرد.
در بازی اسپانیا- عربستان كه ۴۶ هزار تماشاگر را به ورزشگاه فریتز والتر شهر كایزرسلاترن كشانده بود، لوئیس آراگونس مربی پیر اسپانیا با توجه به قطعی بودن صعود شاگردانش به شمار قابل توجهی از آنها استراحت داده و به ذخیره ها روی آورده بود و به عنوان مثال باید متذكر شد كه هفت نفر از بازیكنان حاضر در تركیب ثابت اسپانیا در روز گذشته اولین بازی های عمر خود را در دور پایانی جام های جهانی تجربه می كردند. فرناندو تورس گلزن مطرح اسپانیا هم كه از نعمت استراحت كامل محروم و از روی نیمكت ذخیره ها به داخل میدان منتقل شد، فقط در ۲۰ دقیقه پایانی در میدان حاضر بود و جای خوزه آنتونیو ریس را در تركیب اسپانیا گرفت ولی وقت كافی برای جا افتادن در مسابقه پیدا نكرد. با این حال در همان نیمه اول (دقیقه ۳۶) اسپانیا صاحب گلی شد كه می خواست و پیروزی را هم در نهایت نصیبش ساخت. این گل را خوانیتو گوتیرز مدافع وسط اسپانیا با ضربه سری زیبا و محكم و روی ضربه آزاد ریس به ثمر رساند.
در روزی كه آراگونس كانیزارس را به جای كاسیاس درون دروازه قرار داده و آنتونیو لوپز، دیوید آلبلدا، كارلوس ماركنا، میشل سالگادو و اینی یستا را هم در تركیب ثابت گذاشته بود، عربستان در نیمه دوم و به خصوص در ۳۰ دقیقه پایانی بهتر و بهتر شد و اسپانیا را تا حدی به عقب راند و به تیم مثبت تر و بهتر میدان بدل شد، ولی در هشت دقیقه آخر دو فرصت بسیار خوب را به هدر داد. مرتبه نخست فرار و پاس عالی محمد نور را سعد ال هرتی دیگر بازیكن عربستان از پشت شش قدم و در بهترین شرایط با یك شوت سنگین به فضای بالای دروازه فرستاد و دقایقی بعد شوت نواف التمیاط هافبك معروف عربستان در شرایطی از كنار تیر عمودی به اوت رفت كه یكی دو بازیكن دیگر عربستان فقط آن را با چشم ها و نگاه خود اسكورت كردند و توپ فقط اشاره ای را می خواست تا دروازه كانیزارس را به سقوط بكشاند و اسپانیا را از كسب سومین برد متوالی اش محروم نماید و عربستان را صاحب دومین نتیجه «مساوی »اش در این پیكار ها سازد.
اما چنین نشد و عربستان با یك امتیاز از سه بازی چمدان هایش را بست تا مربی برزیلی اش ماركوس پاكتا رفتنی باشد. حتی با نگاهی به چهره آراگونس می شد دریافت كه او نیز از وقایع نیمه دوم ناراضی است و از اینكه شاگردانش دو سه فرصت عالی گلزنی را به یاران سامی الجابر بخشیده اند شكایت دارد. با این حال عنوان برترین بازیكن این مسابقه هم به یك اسپانیایی رسید كه همانا زننده تك گل میدان یعنی خوانیتو گوتیرز بود.
این دومین گلی بود كه خوانیتو در این مسابقات برای اسپانیا به ثمر می رساند و مبروك زید دروازه بان عربستان هیچ راهی برای مهار آن نیافت. این سومین بار متوالی است كه عربستان در همان دور اول جام جهانی حاشیه نشین می شود. ولی تیم اسپانیا می تواند به خود ببالد، زیرا بیست و پنجمین دیدار پیاپی بدون شكست خود را پشت سر نهاده و به واقع از زمان روی كارآمدن آراگونس (در ۲۳ماه پیش) حتی یك باخت هم نداشته است.
اما در شهر برلین و در استادیوم قدیمی و ترمیم شده المپیك این شهر و در حضور ۷۲ هزار نفر تماشاگر نیز یك گل برای ترسیم سرنوشت كافی بود و این گل را كسی نزد الا آندری شوچنكو مرد اول فوتبال اوكراین (و معروف به «شوا») كه در دقیقه ۷۰ از روی نقطه پنالتی دروازه تونس را گشود و كشورش را صفر- ۱ بر این حریف آفریقایی فائق گرداند. با این حال برتری اوكراینی ها از همان دقیقه پایانی نیمه اول شكل گرفته بود و آن زمانی بود كه داور زید جزیری مدافع و هافبك تونسی را به سبب دریافت دومین كارت زردش از زمین اخراج و این تیم را ۱۰ نفره كرد. از آن لحظه تیم روژه لمه فرانسوی تحت فشار بیشتری قرار گرفت و مشكلاتش فزون تر شد و طبعاً میدان گیری اوكراینی ها هم وسعت بیشتری یافت.
پنالتی سرنوشت ساز این بازی زمانی اعلام شد كه كارلوس آماریلا داور پاراگوئه ای مسابقه برخورد كریم حقی مدافع تونس با «شوا» در محوطه جریمه را خطای پنالتی دانست اما پخش آهسته آن از تلویزیون نشان داد كه شاید این مهاجم تازه انتقال یافته به چلسی و عضو پیشین میلان بر اثر برخورد دو پایش با یكدیگر به چنین سرنوشتی دچار شده باشد. حقیقت هرچه بوده باشد، كمیته فنی فیفا عنوان مرد برتر مسابقه را به آناتولی تیموس چوك مدافع اوكراین بخشید. این درحالی بود كه اوكراین در تمام طول مسابقه نتوانست درخشش مورد نظر را داشته باشد و در پا س كاری های خود اشتباهات متعددی را مرتكب شد. شانس های كم شمار گلزنی تونس هم كه قهرمان سال ۲۰۰۴ آفریقا است روی ضربات ایستگاهی به دست آمد اما الكساندر شوكوفسكی دروازه بان اوكراین هیچ گاه در برابر آنها كم نیاورد.
حریفان اوكراین و اسپانیا در مرحله یك هشتم نهایی از بین تیم های اول و دوم گروه هفتم گزینش می شوند كه بازی های این گروه هم دیروقت دیشب پایان گرفت اما اگر تیم اولگ بلوخین در مرحله بعدی همان طور بازی كند كه در برابر تیم ۱۰ نفره تونس نشان داد مشكلات عدیده ای خواهد داشت. اختصاص یافتن هفت كارت زرد و یك كارت قرمز به بازیكنان دو تیم اوكراین و تونس طی دیدار دیروز این را هم نشان داد كه حالات عصبی بر میدان حكم می رانده است و هیچ كدام راحت بازی نكرده اند.
وصال روحانی
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید