پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بازخوانی مطالبات مردم و رهبری از دولت


بازخوانی مطالبات مردم و رهبری از دولت
رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب در دودیدار اعضای هیئت دولت و مجلس خبرگان از اهمیت دوچندان برخوردار بود و واکنشهای زیادی را بین مسئولین، جریانات سیاسی و رسانه ها بر انگیخت.
ایشان در دیدار رئیس جمهور و اعضای کابینه، انطباق شعارها و گفتمان دولت با شعارها و گفتمان امام و انقلاب را از خصوصیات بسیار با ارزش دولت دانستند و در دیدار با خبرگان ملت تاکید کردند: “اگر در میان جریانهای سیاسی، یکی از جریانها به اصول و مبانی انقلاب اسلامی نزدیک تر بود، باید آن جریان را تقویت و حمایت کرد.”
البته حمایتهای معظم له به معنای نادیده گرفتن کاستی ها و مطالبات بحق مردم از دولت نیست. ایشان در بیانات اخیر خود ضمن تاکید بر نقاط قوت دولت، ضعفهای موجود را در قالب انتقاداتی سازنده و ناصحانه مطرح کردند و با گوشزد کردن برخی مشکلات موجود از دولتمردان خواستند تا نسبت به رفع آنها اهتمام و التفات بیشتری به خرج دهند.
تشریح مطالبات و توقعات مردم از دولت توسط مقام معظم رهبری ضمن آنکه راهگشای مسیر خدمت به مردم و پیشرفت کشور است نوعی کارگاه آموزشی برای نقد ناصحانه و ارزیابی منصفانه جریانات سیاسی از رویکردها و عملکرد دولت نهم به حساب می آید و نمونه کاملی از یک فرایند خود تنظیمی درون سیستمی است.
سرخط های زیر در یک عکس فوری از بازخوانی مطالبات رهبری از دولت به دست آمده است؛
۱) رعایت قانون و عمل به آن
۲) احترام به استقلال کار وزیران
۳) پیگیری جدی مصوبات و وعده‌های داده شده به مردم
۴) استفاده از دیدگاه‌های اصلاحی نخبگان و تعامل با قوای مقننه و قضائیه
۵) اطلاع رسانی هنرمندانه و ارائه گزارش کار دولت به مردم
۶) توجه مستمر به مستحکم کردن پایه های علم و فناوری
۷) لزوم توجه دولت به انتقادهای کارشناسانه
۸) دوری از مواضع تهمت آفرین وبهانه دادن به تخریب کنندگان
۹) اولویت دادن به طرح‌ها و کارهای نیمه تمام
۱۰) پرهیز از شتاب زدگی در اجرای طرح تحول اقتصادی
۱۱) تلاش بیشتر برای کنترل تورم به عنوان یکی از مشکلات مردم و...
هر چند عیار نقد دولت توسط رهبر معظم انقلاب بالاست و لبه های تیز آن در برخی از موارد فوق متوجه شخص رئیس جمهور است اما از آنجا که کاملا خیرخواهانه و دلسوزانه است نه تنها باعث دلسردی دولتمردان نمی شود بلکه بر نشاط آنها برای خدمت به مردم می افزاید. محور اساسی هر انتقاد موثر توجه به نقش سازندگی این فرایند است. نقد منصفانه دیدن همزمان نیمه پر و خالی یک لیوان است و الا بزرگنمایی برخی کاستی ها و مشکلات موجود با اهداف تبلیغاتی و سیاسی از دشمنان انقلاب نیز بر می آید. بنابر برخی از اطلاعات به دست آمده آبشخور این دست تخریبها همان گلوگاه‌های فساد در کشور است. اما دولت حتی باید به تخریبها نیز به دید خریداری بنگرد و سعه صدر به خرج دهد و در نهایت داوری در مورد منتقدین و حب و بغض آنها را به مردم بسپارد.بدون تردید شخص رئیس جمهور در صف اول منتقدین حرکت می‌کنند وطرح این انتقادات توسط رهبر معظم انقلاب را از سردلسوزی و درراستای اصلاح امورکشور و دولت می‌داند.
صالح اسکندری
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید