شنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۴ / 19 April, 2025
مجله ویستا
نفوذ به قلب اردوی ناتو

بر همین اساس از زمان وقوع حملات جدید فشارهای مردمی در داخل افغانستان و نیز پایتخت های غربی برای تجدیدنظر در حضور نیروهای خارجی افزایش یافته است. در خود فرانسه کشته شدن نظامیان فرانسوی به بحث و مشاجره در پارلمان در خصوص تصمیم نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه مبنی بر اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان برای مبارزه در کنار نظامیان امریکایی و دیگر نیروهای ناتو در افغانستان منجر شده است و این در حالی است که نتایج نظرسنجی های تازه نشان دهنده مخالفت اکثریت قاطع فرانسوی ها با این اقدام است.
هر چند انتظار نمی رود که این تلفات به خروج فوری نیروها از افغانستان منجر شود اما حضور غیر منتظره سران دو کشور فرانسه و انگلیس در میدان جنگ نشان از آن دارد که ادامه این وضعیت برای امریکا و ناتو چندان آسان نخواهد بود، وضعیتی که در آن ارتش ناتو بویژه در جبهه استراتژیک جنوب و شرق افغانستان انگیزه کافی برای مقاومت ندارد و یگان های انتحاری طالبان تا درون قلعه های نظامی امریکا مانند پایگاه مستحکم سالرمو رخنه می کنند. جالب است که در این میان کابل که تأمین امنیت آن به عهده فرانسوی ها بود، به طور فزاینده ای تحت محاصره قرار گرفته است.فقط در این هفته، هجده نظامی خارجی از جمله سه لهستانی، ده فرانسوی و سه کانادایی عمدتاً در حملات شبه نظامیان طالبان به نیروهای بین المللی کمک به برقراری امنیت در افغانستان، ایساف، کشته شدند.
همه رسانه های امریکا و اروپا این هفته در کنار جدال های قفقاز تیتر خبرهای خود را به وضع ناگوار افغانستان اختصاص دادند. آنها هشدار داده اند که شمار تلفات نیروهای ناتو و امریکا به سرعت در حال افزایش است و در صورتی که بزودی اتفاقی روی ندهد، سال جاری میلادی، می تواند مرگبارترین سال از آغاز جنگ در افغانستان تاکنون باشد.
امریکا، ناتو و کشورهای متحد آن در آسیای مرکزی در حالی که جبهه جدیدی در درگیری با روسیه در قفقاز گشوده اند در جنگ افغانستان فاصله زیادی با شکست ندارند. اکنون سؤال این است که آیا پس از این اتفاقات تغییری در تصمیم اروپایی ها صورت خواهد گرفت انتظار محافل واقع بین غرب این است که دست کم در راهبرد نظامی امریکا تجدید نظر صورت گیرد.امید اروپا به این بود که ارتش ملی افغانستان پا بگیرد اما منابع آگاه می گویند ناکامی دولت مرکزی افغانستان در مدیریت مسائل خود، تردیدهای مردم اروپا را درباره آینده جنگ افزایش داده است.آنچه راه آینده ناتو و امریکا را دشوار کرده نگاه مردم افغانستان است که با شکست نیروی ۷۰ هزار نفری ناتو هیچ مقاومتی مقابل طالبان نمی کنند. به گفته گزارشگران اروپایی، مردم افغان امروز فکر می کنند در وضعیتی قرار دارند که باید بدون حمایت جامعه بین المللی، روی پای خود بایستند و مشخص است این اقدامات برای تأثیر روانی انجام می شود. شاید این سخن مایک کلینمن که برای سازمان های بشردوستانه در افغانستان، آفریقا و عراق کار کرده به اندازه کافی گویای واقعیت باشد که می گوید: زمانی که من در سال های ،۲۰۰۰ ۲۰۰۴و ۲۰۰۵ در افغانستان کار می کردم، استان لوگر نسبتاً امن قلمداد می شد ولی در حال حاضر، این استان در حال تبدیل به منطقه ای خطرناک است. اغلب با به هم ریختن شیرازه امنیت کابل سازمان های امدادرسان در حال بررسی مسئله به حال تعلیق درآوردن کامل فعالیت های خود در این استان هستند.
س.حیدرپور
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست