جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

ریش سفیدان اصولگرا به دنبال دود سفید


ریش سفیدان اصولگرا به دنبال دود سفید
اصولگرایان برای رسیدن به وحدت در انتخابات مجلس هفتم، این بار جبهه ای به نام متحد اصولگرایان را شکل داده اند.
جبهه ای که از سه طیف جبهه پیروان خط امام و رهبری، حامیان دولت و تحول خواهان تشکیل شده است هر طیف نیز ۲ نماینده به این جبهه فرستاده اند تا درباره ائتلا ف اصولگرایان به نتیجه مطلوب برسند.
علا وه بر این ۶ نفر، ۵ نفر را نیز به عنوان «مرضی الا طراف» انتخاب کرده اند تا شاهد ۵+۶ به عنوان گروه تصمیم ساز برای اصولگرایان باشیم. اما از هم اینک، صدای برخی گروه های اصولگرا درآمده است و امثال طرفداران محسن رضایی خبر از تشکیل ائتلا فی با محوریت رضایی، لا ریجانی و قالیباف داده اند.
حسن بیادی نیز شمشیر جمعیت آبادگران جوان را از رو برای این جبهه بسته است.
فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس نیز از بی اعتنایی جبهه متحد اصولگرایان به این گروه، سخت گلا یه مند هستند.
دبیر سیاسی فراکسیون حزب الله نیز از ترکیب ۶+۵ انتقاد کرده و معتقد است یک به علا وه دیگر برای این جبهه نیاز است.
● مخالفت با سهمیه بندی
با این تفاسیر، تصور نمی شود جبهه متحد اصولگرایان راه راحتی برای حرکت پیش رو داشته باشد. چرا که سهمیه بندی لیست اصولگرایان تا حدودی منتفی شده است.
پیش از این از زبان مهدوی کنی نیز مطرح شده بود که هر طیف عضو جبهه متحد اصولگرایان ۱۰ سهمیه برای لیست تهران داشته باشند. اما این پیشنهاد چندان مورد توجه قرار نگرفت.
صدر سخنگوی این جبهه در گفت وگو با خبرنگار مردم سالا ری می گوید: سهمیه بندی لیست اصولگرایان مخالف شایسته سالا ری است و بر اساس معیارها و شاخص های مشخص لیست اصولگرایان بسته می شود.
مریم بهروزی نیز در گفت وگو با مردم سالا ری می گوید: سهمیه بندی اصولگرایان اقدامی منطقی و عقلا نی نیست و استفاده از شاخص های شایستگی، باید لیست اصولگرایان بسته شود.
عسگراولا دی که از او به عنوان یکی از ریش سفیدان اصولگرا یاد می شود، درباره فهرست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان می گوید: در انتخاب افراد برای نمایندگی مجلس، بیشتر به دنبال معرفی افراد جدید و مدیران جوان هستیم.
جبهه متحد اصولگرایان درحال جمع بندی نهایی نظرات گروه های مختلف است و کاندیداهای این جبهه برای شرکت درانتخابات مجلس هشتم، به زودی قطعی می شوند و قرار است فهرست در شهریور ماه اعلام شود تا نفرات احزاب و گروه های اصولگرا در این فهرست گنجانده شود.
محمدعلی رامین نیز که از او به عنوان دبیر سیاسی ستاد رایحه خوش خدمت از اصلی ترین گروه های حامی دولت یاد می شود، می گوید: هیچ گروه اصولگرایی به دنبال افتراق از سایر اصولگرایان نخواهد بود.
اما این اظهارات رامین در حالی مطرح می شود که اولین گروه ناراضی در انتخابات شوراها، همین ستاد رایحه خوش خدمت بود که تن به لیست اصولگرایان سنتی نداد و ساز خود را به تنهایی زد. البته شاید نتایج انتخابات شوراها و شکست حامیان دولت در این انتخابات، این گروه را به سمت عقلانیت سیاسی کشانده باشد.
● منشور اصولگرایی
در روزهای گذشته، خبری مبنی بر تدوین منشور اصولگرایی مخابره شده است. منشوری که هنوز هیچ کدام از بندهای آن به صورت رسمی اعلام نشده است و تنها سردمداران اصولگرا دل به این خوش کرده اند که همه گروه ها به بندهای این منشور پایبند باشند.
مجتبی شاکری، عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفت وگو با مردم سالاری درباره ضمانت اجرایی این منشور می گوید: اصولگرایان علاوه بر این منشور میثاقی نیز میان یکدیگر امضا کرده اند تا به منشور اصولگرایی پایبند باشند.
از شاکری درباره تشکیل ائتلافی با محوریت رضایی، لاریجانی و قالیباف پرسیدیم و او گفت: این ائتلاف شکل نمی گیرد. اصولا آقای رضایی در آستانه هر انتخابات با جمع آوری احزاب یک شبه به دنبال سهمی در انتخابات است.
از مریم بهروزی، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره وضعیت اصولگرایان در استان ها پرسیدیم و او در پاسخ به مردم سالاری گفت: مکانیزم ۶+۵ قرار است در همه استان ها اجرا شود.
در حال حاضر همه استان ها گروه ۶ نفره را تشکیل داده اند و طی چند روز آینده نیز با مشورت های لازم، ۵ چهره مرضی الاطراف هر استان نیز انتخاب می شود، تا بدین ترتیب همه گروه های اصولگرا در استان ها نیز با چنین مکانیزمی به ائتلاف برسند.
● نگاه وسیع در اردوگاه
ابوالقاسم رئوفیان، مسوول امور استان های جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز می گوید: نشانه های وحدت اصولگرایان در حال آشکار شدن است. نظم جدیدی در میان اصولگرایان ایجاد شده است و آنها در حال ربط منطقی فعالیت هایشان در بین همه گروه های اصولگرا هستند. نگاه وسیع به اردوگاه اصولگرایان است که می تواند امید ایجاد کند.
وی افزود: نباید برخی گروه های اصولگرا تن به تمامیت خواهی دهند و باید مسیر ائتلا ف اصولگرایان با همکاری همه طی شود.
او درباره اخباری که از اختلا فات بین اصولگرایان خبر می دهد، گفت: قرار نیست که هر چه در جبهه اصولگرایی می گذرد خبر آن منتشر شود و برخی از رقبا این مساله را به عنوان اختلا ف تلقی کنند.
اما اسدالله بادامچیان نیز درباره اختلا فات موجود در جبهه اصولگرا می گوید: احزاب نسبت به یکدیگر دارای منطقی کلا ن هستند و حتی اختلا ف سلیقه ها نیز در این چارچوب صورت می گیرد. مجموعه اصولگرایان از دیگر گروه ها گله و شکایتی ندارند، گله غیر از تحلیل، تهاجم و تخریب است. تهاجم و تخریب که در رقابت های سیاسی از آن استفاده می شود، کاری درست و پسندیده نیست. این گلا یه ها، گاهی معنای تهمت و خشونت به خرج دادن است که این امر اگر چه غیر از تخریب است، اما آن هم پسندیده و مطلوب نیست.
وی افزود: وقتی گفته می شود که در مجموعه اصلا ح طلبان مساله قدرت و تسلط به آن مطرح است یک واقعیت است، چرا که اگر مجموعه ای به دنبال ارزش ها و اصول باشد، کمتر در آن اختلا ف و درگیری پیش می آید، این تحلیل است نه تهاجم و تخریب.
بنابراین باید برای حدود تفاوت قائل شد و مرزهای آن را رعایت کرد تا مشکلی به وجود نیاید.
وی با بیان اینکه مردم از بازیگری سیاسی بدشان آمده و به جای آن تقوی و سلا مت سیاسی مورد قبول آنهاست، افزود: اگر چه مردم رقابت را قبول دارند، اما معتقدند که رقابت باید بر اساس ضوابط و بدون تخریب رقیب صورت گیرد.
● گذرزمان و اصولگرایان
آنچه مطرح شد مجموعه ای کوتاه از اظهارنظر اصولگرایان درباره وضعیت این جناح بود. اینکه اصولگرایان چگونه می توانند گروه های ناراضی را با خود همراه کنند و اینکه آیا حامیان دولت تا پایان راه، در کنار اصولگرایان سنتی باقی خواهند ماند، سوالا تی است که با گذشت زمان، پاسخ دادن به آنها آسان تر خواهد شد.
آنچه که از هم اکنون قابل پیش بینی است، آن است که قطعا در کنار هم نشستن محافظه کاران جوان و ریش سفیدان این جناح، امری پرحاشیه است.
سروش ارشاد
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید