جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

والک


والک
گونه دیگری از جنس Allium « والك » یا نوعی « سبزی صحرایی » در بهار در شهر هابه فروش میرسد و از كوهستان برداشت میشود ونظر به اینكه در بازار عرضه می شود به شرح مختصری ازان مبادرت میشود.
دركتب طب سنتی بانام عربی « كراث بری » و « كراثالدب » و « كراث الثوم » اورده شده است. به فرانسوی Ail des ours و Ail alarge feuille و به انگلیسی Broad leagved garlic و Wild leek گفته میشود . گیاهی است از خانواده Liliaceae نام علمی ان Allium akaka cmel و مترادفهای ان :Allium latifolium cilib و Allium ursinum L می باشد.
● مشخصات
والك یكی دیگر از گونه های سیرها می باشدو به اصیطلح نوعی سیر كوهی است. پیاز والك دارای سه برجستگی كاملامشخص است بوی سیر میدهدو اغلب دارای ۲ برگ دارز نوك تیز ودارای دمبرگ است و معمولا برگهای ان پخته و با برنج و سایر غذاها مصرف میشود . واك برای تصفیه خون بسیار مفید است. در ناراحتی های هاضمه كمك میكند وخواص پیاز ان حدود زیادی شبیه سیر می باشد و همانطور دركاهش فشار خون ورفع تصلب شریانهانافع است. والك در دامنه های كوهستانی البرز وییلاقات اطراف تهران ، شهرستانها ، لشكرك ، فشم و همچنین در اذربایجان ، همدان و كرمانشاه ، اراكو شیراز ، خلاصه ر اغلب مناطق كوهستانی سرد كشور به طور خودرو میروید .
گونه دیگری از سیرها بنام « سیر كوهی » یا « پیاز كوهی » است كه به فرانسوی Rocambile و Echalote dEspagne و به انگلیسی : Rocambole و Sand garlic of Espagne ننامیده میشود. گیاهی است از خانواده Liliaceae نام علمی ان Allium scorodopraum L می باشد .
سیر كوهی نوعی سیراست كه خیلی ملایمتر و شیرینتر از سیرمعمولی است. بیشتر مصرف دارویی دارد بوی ان شبیه پیاز است.
از نظر خواص غده پیازی ریشه ان برای معالجه انفلوانزا و برونشیت به كار می رود و در بیماری اسهال خونی از نوع امیبی و سایر انواع بسیار موثر ایت و سیاه سرف را تسكین میدهد. به علاوه برای وبا و سلو همچنین در استعمال خارجی برای بیماریهای پوستی اثر مفید دارد و سایر خواص ان كم وبیش شبیه سیر می باشد.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید