چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

بررسی رابطه سازگاری کلی والدین، رابطه ولی ـ فرزند و نگرش مذهبی


بررسی رابطه سازگاری کلی والدین، رابطه ولی ـ فرزند و نگرش مذهبی
این مقاله به بررسی رابطه سازگاری کلی والدین، رابطه ولی ـ فرزند (مادر- فرزند) و نگرش مذهبی خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر در شهر تهران و پژوهش در زمینه رضایتمندی زناشویی فرزندان متاثر از محیط خانوادگی اولیه والدینشان پرداخته و نشان می¬دهد که سلامت ورضایت در این محیط تا چه اندازه بر رضایتمندی زناشویی فرزندان تاثیر دارد.
● هدف:
تحقیق حاضر، به بررسی روابط و نگرشهای درون خانواده و تاثیر آن بر آینده فرزندان پرداخته است. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی رابطه سازگاری کلی والدین، رابطه ولی ـ فرزند (مادر ـ فرزند) و نگرش مذهبی خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر در شهر تهران می¬باشد..
● روش:
جامعه آماری در این تحقیق، کلیه دختران متاهل، فراگیر زبان موسسه زبان کیش در شهر تهران می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، نمونه ای به حجم ۱۶۰ نفر (دختران متاهل) به عنوان نمونه از جامعه فوق الذکر انتخاب گردیده اند.
● نتایج:
در این تحقیق ۱۱ فرضیه در مورد رابطه و همبستگی سازگاری کلی والدین و مؤلفه های آن (توافق دو نفری، همبستگی دو نفری، ابراز محبت، رضایت زناشویی) و رابطه ولی ـ فرزند (مادر و فرزند) و مؤلفه های آن (عاطفه مثبت، ارتباط/گفت و شنود، همانندسازی، سردرگمی در نقش) و نگرش مذهبی خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر مطرح شد. برای جمع آوری اطلا عات از آزمون سازگاری زن شوهر، رابطه ولی ـ فرزند، نگرش مذهبی و رضایتمندی زناشویی انریچ استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از تحقیق و از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معناداری آن استفاده شده است و برای بررسی سؤال تحقیق از روش رگرسیون گام به گام استفاده شده که بر اساس آن مؤلفهٔ همبستگی دو نفری بیشترین قدرت پیش بینی کنندگی تغییرات رضایت زناشویی فرزندان را دارد و مؤلفهٔ ابراز محبت دارای کمترین قدرت پیش بینی کنندگی است و همچنین نتایج تحقیق بیانگر وجود همبستگی مثبت بین سازگاری کلی والدین و مؤلفه های آن (توافق دونفری، همبستگی دو نفری، ابراز محبت، رضایت زناشویی) رابطه ولی ـ فرزند و مؤلفه های آن (عاطفه مثبت، همانندسازی و ارتباط/گفت و شنود، سردرگمی نقش) و نگرش مذهبی خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر در شهر تهران می باشد. به عبارت دیگر نتایج تحقیق بیانگر این است که سازگاری کلی بالای والدین و مؤلفه های آن (توافق دو نفری بالا، همبستگی دو نفری بالا، ابراز محبت بالا، رضایت زناشویی بالا) و نگرش مذهبی مثبت بالا خانواده سبب افزایش رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر متاهل در شهر تهران و همچنین رابطه مثبت ولی ـ فرزند و مؤلفه های آن (عاطفه مثبت بالا، ارتباط/گفت و شنود مثبت، همانندسازی و سردرگمی نقش بالا) سبب افزایش رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر متاهل در شهر تهران می گردد.
● بحث:
این تحقیق بر سازگاری کلی والدین، رابطه ولی ـ فرزند و نگرش مذهبی خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر در شهر ران تمرکز دارد. در این تحقیق رضایتمندی زناشویی فرزندان در رابطه با چگونگی محیط خانوادگی اولیه آنها یعنی والدینشان مورد بررسی قرار گرفت و نشان می دهد که سلامت و رضایت در این محیط تا چه اندازه بر رضایتمندی زناشویی فرزندان تاثیر دارد.

خانواده با رضایتمندی زناشویی فرزندان دختر در شهر تهران
Survey of relationship between parents&#۰۳۹; general adjustment, parent _ child relation and religious views of the family with children matrimonial satisfaction in the Tehran city
خاطره اربابی، دانشجو فوق لیسانس
دکتر کیانوش زهراکار، استادیار دانشگاه
دکتر آذرمیدخت رضایی، استاد یار
منبع : موسسۀ روانشناختی کاریزما مشاور


همچنین مشاهده کنید