سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

بارداری در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی


بارداری در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سالگی
بسیاری افراد دهه سی سالگی را زمان مناسبی برای بارداری می دانند. شاید این به دلیل ثبات نسبی در روابط و وضعیت شغلی و زندگی باشد. در ضمن بسیاری از همسران تا قبل از رسیدن به این زمان وقت کافی برای با هم بودن و گذراندن اوقات فراغت و گردش با هم داشته اند و حالا با کمال میل آماده پذیرش مسئولیت مادری یا پدری هستند.
این بخش خوب قضیه است و بخش بد اینکه تفاوت قابل ملاحظه ای در آمادگی برای بارداری قبل از سی سالگی و در اواخر سی سالگی می باشد. با پایان دهه سی سالگی میزان توانایی باروری به نحو قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
به همین دلیل متخصصان به والدین توصیه می کنند که وقتی به سی سالگی می رسند خیلی برای بچه دار شدن درنگ نکنند به ویژه اگر بیش از یک فرزند می خواهند.
لازم به ذکر است که بارداری در هر سنی مزایا و معایب خاص خود را دارد. متخصصان معتقدند با وجود اینکه مادران در دهه سی سالگی از نظر باروری در شرایط خاصی قرار دارند اما عموما در این سن از نظر روابط و تصوری که از بچه دار شدن دارند در شرایط منطقی تر و واقعی تری قرار دارند.
از طرفی بچه دار شدن در دهه سی سالگی از نظر مالی و اقتصادی بهتر است و خانواده عموما توانایی بهتری نسبت به سالیان قبل دارد. در اکثر موارد درآمد شما نسبت به وقتی ۲۰ ساله بودید افزایش بیشتری دارد. در عین حال نسبت به خانم های چهل ساله در وضعیت بهتری به سر می برید.
بسیاری از مواقع خانم هایی که پس از ۴۰ سالگی باردار می شوند احساس می کنند توانایی این کار را ندارند و از نظر پذیرش مسئولیتها و حوصله کافی جهت رسیدگی به فرزندان نیز تردید دارند.
در ضمن در دهه سی سالگی به دلیل موقعیت افراد مادران شاغل به واسطه تجربه نسبی کار بهتر می توانند به امور مختلف برسند و پس از زایمان نیز با گذراندن دوره مرخصی به سر کار خود برگردند اما در حدود بیست سالگی و در آغاز کار حرفه ای چنین امکانی به ندرت حاصل می شود.
بسیاری افراد بچه دار شدن را تا سی سالگی به عقب می اندازند زیرا عقیده دارند تمام وقت و انرژی که برای تحصیل و یادگیری تخصصهای گوناگون به خرج دادند با فرزنددار شدن در سنین پایین از بین می رود و فرصتی برای ارائه تخصص و مهارتها باقی نمی ماند در صورتی که در سنین بالاتر فرد تا حدی از تواناییهای شغلی خود نیز بهره مند شده و آمادگی بیشتری برای پذیرش این مسئولیت جدید دارد.
در عین حال در اوائل دهه سی سالگی افراد از نظر وضعیت بدنی و انرژی در شرایط نسبتا خوبی بسر می برند و مادر شدن یا پدر شدن را بهتر می پذیرند و با آگاهی بیشتری اقدام به این کار می کنند.
برخی از متخصصان عقیده دارند از سن ۳۵ سالگی به بعد شرایط بدنی خانم ها تا حدی تحلیل می رود و به همین دلیل نسبت به حدود بیست سالگی احتمال سقط جنین تا حدی افزایش می یابد. در ضمن احتمال بروز سندروم داون نیز از این زمان به بعد نسبت به قبل از ۳۵ سالگی افزایش می یابد.
به طور کلی از سن ۳۵ به بعد بسیاری از اختلالات ژنتیکی بیشتر خود را نشان می دهند.
در خانم هایی که بالای ۳۵ سال هستند و دارای شرایط ویژه ای هستند یا بارداریهای پرخطر را می گذرانند نیز سقط جنین افزایش می یابد.از طرفی توانایی بارداری به شیوه طبیعی در این سن کاهش می یابد و سزارین افزایش می یابد.
بررسی ها نشان می دهد که بارداری در دهه بیست سالگی در ۱۴ درصد از موارد منجر به سزارین می شود اما در این سن به ۴۰ درصد افزایش می یابد که این رقم قابل ملاحظه ای است.
البته افراد در هر سنی با شرایط ویژه ای رو به رو هستند اما عموما توصیه ای که به افراد بالای ۳۵ سال می شود این است که اگر واقعا خواهان فرزند هستند و یا فرزند دیگری ندارند اقدام به این کار کنند تا حداقل مشکلات را تحمل نمایند.
در ضمن بررسی ها نشان داده عموما خانم ها برای بارداری در سنین ۳۵ و ۳۶ برای باردار شدن نیاز به مداخلات پزشکی و دارویی دارند.
اما اگر اقدام به بارداری به حدود ۳۹ سالگی موکول شود بعید است که مداخلات پزشکی نیز کاملا موثر واقع شود.
به طور کلی توانایی بارداری در خانمهای ۲۹ تا ۳۵ سال خیلی متفاوت نیست اما پس از این سن افت زیادی می کند.
بررسی ها نشان می دهد در دهه ۳۰ سالگی احتمال بارداری در هر دوره سیکل ماهیانه به ۱۵ درصد می رسد.
و این در حالی است که در دهه بیست سالگی احتمال باردار شدن به ۷۵ درصد در سال می رسد و در دهه سی سالگی به ۶۵ درصد در سال.
با توجه به میزان بالای زایمان به شیوه سزارین در دهه سی سالگی به ویژه ۳۵ سالگی به بعد باید از عوارض زایمان و جراحی نیز اطلاع داشت و برای آن آماده بود.
نکته دیگر اینکه بارداری در سنین ۳۵ تا ۳۹ سال که عموما با مداخلات پزشکی انجام می شود به واسطه تأثیر داروها و شیوه های گوناگون احتمال بارداریهای دو یا چند قلو را نیز افزایش می دهد.
بنابراین با افزایش سن احتمال داشتن دو یا چند قلو نیز افزایش می یابد و این خود نیازمند توسعه و رسیدگی های بیشتری است.
به همین دلیل بهتر است با آگاهی های کامل و در زمان مناسب و شرایط بدنی مطلوب اقدام به بچه دار شدن نمایید.
سحر کمالی نفر
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید