پنجشنبه, ۱۲ مهر, ۱۴۰۳ / 3 October, 2024
مجله ویستا

تحکیم بنیان خانواده با حضور زن در بسیج


تحکیم بنیان خانواده با حضور زن در بسیج
امروزه زنان در جامعه اسلامی، همواره و همدوش مردان تلاش می‌کنند تا به شکوفایی برسند و در مسیر فرهنگ‌سازی نقش مثبت و بسزایی داشته باشند. شخصیت زنان و ابعاد شخصیتی آنان برای الگوسازی، بسیار موثر و تحول آفرین بوده است و همچنان نیز شاهد پیشرفت‌شان در تمام عرصه‌ها هستیم.
بسیج یکی از مباحث اجتماعی است و بسیاری از معضلات نیز ناشی از بی‌توجهی به همین موضوع است. پس آموزه‌های مترقی اسلامی و جایگاه زن در جامعه اسلامی تحولی مثبت را به وجود می‌آورد و می‌تواند بسیار موثر باشد. حضور زنان در تمام ارگان‌ها باید با شرایط خاص و حفظ حرمت‌ها باشد. دشمنان اسلام با سیاستگذاری، صرف هزینه‌های کلان و تبلیغات گسترده سعی دارند این باور دینی را در اذهان مردم خدشه‌دار کنند که باید مسوولان و مردم هوشمندانه در برابر این مجمع فرهنگی ایستادگی کنند. تصویب قوانین برای اجرایی کردن فرهنگ بسیج بانوان در جامعه نیازمند همدلی و همراهی خانواده‌ها در درونی کردن این فرهنگ دارد.
پرداختن به احکام شرعی در زمینه نقش زن بسیجی در عرصه مقابله با تهدیدات فرهنگی دشمنان انکارناپذیر و تعیین‌کننده است.
حضور بانوان موفق در عرصه‌های اجتماعی می‌تواند بیانگر این موضوع باشد که بسیج و بنیان آن مصونیت است نه محدودیت.
علمای دینی باید با زبانی شیوا به بیان اهمیت بحث زن و پیامدهای بسیج زنان بپردازند و با آگاهی دادن هر قشر و گروه سنی، این فرهنگ اسلامی را در جامعه نهادینه کنند.
در راستای رسیدن به این مهم، نباید از شروع آن واهمه داشت، چرا که با فعالیت مستمر می‌توان این موضوع را پیگیری کرد و به ثمر رسانید؛ اما جای تاسف است که جامعه با این مساله به صورت مقطعی و کلیشه‌ای برخورد کرده و آن را نادیده گرفته است.
رسانه‌های مکتوب سیری منظم و هدفی معین را دنبال می‌کنند؛ به عنوان مثال روز زن یا مناسبت خاصی از جمله ۱۷ دی ماه که به عنوان روز ملی خانواده نامگذاری شده است به طور مقطعی، گریزی به موضوع بسیج و زن می‌زنند که پس از آن دیگر به این موضوع مهم فرهنگی پرداخته شود.
روح حاکم بر جامعه باید فرهنگی باشد و رسانه‌ها هم باید با هم در این خصوص هماهنگ باشند تا در مسیر فرهنگ‌سازی نقش‌های مثبت و موثری ظاهر شوند و باید بر رعایت این مساله مبادرت ورزند. عملکرد رسانه‌ها و جامعه در ترویج و گسترش فرهنگ بسیج و زن نسبت به گذشته رو به بهبود است، اما هنوز با انتظاراتی که داریم، فاصله داشته و در بعضی مواقع خلاف این مساله نیز عمل شده است. گرایش به بسیج، امری فطری میان زنان و مردان بوده و در تمام ادیان الهی نیز به این مساله تاکید شده که تنها تفاوت‌های آن در چگونگی و حدود آن است که در دین مبین اسلام به کمال رسیده است. اگرچه تحکیم بسیج، خصلتی نیکو برای هر انسانی اعم از زن و مرد است، اما در وجود زن به عنوان آیت‌ جمال الهی و کانون خانواده، جلوه‌ای برتر پیدا می‌کند.
به این ترتیب بر زنان مسلمان نیز لازم است در جهات گوناگون از جمله مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی برای مقابله با دشمن مهاجم به کشور اسلامی آماده دفاع باشند.

ناهید جعفرپورکامی
منبع : روزنامه جام‌جم