پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

جوتقویت کننده سیستم عصبی


جوتقویت کننده سیستم عصبی
جو یكی از غلات بسیار مغذی و سرشار از پروتئین، كلسیم، منیزیم، سیلیكون، پتاسیم، آهن و بسیاری از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه ب است. جو همچنین خوراكی بسیار انرژی زا است و به ساخت استخوان‌ها و دندان‌های محكم در بدن كمك می‌كند. جو برای حفظ سلامتی سیستم عصبی نیز مفید است و یكی از بهترین مواد غذایی برای تقویت سیستم عصبی است كه می‌تواند در رفع كسالت ناشی از مصرف آرامبخش ها و داروهای ضدافسردگی مفید باشد. جو از زمان‌های قدیم به عنوان خوراكی فرح بخش و مقوی برای سیستم عصبی كه می تواند خستگی روانی و افسردگی را برطرف كند شهرت داشته است. به دلیل همین شهرت آرامبخش نیز در گذشته به افرادی كه دچار بی‌خوابی بودند و یا برای كودكان بدخواب، استفاده از تشك و رختخواب پر شده از شلتوك جو را توصیه می‌كردند.
از آنجا كه جو غذایی زودهضم است این ماده غذایی برای بیمارانی كه دوره‌های طولانی نقاهت و یا بیماری‌های مزمن دارند یا پس از زایمان برای خانم‌ها ایده آل است.
حلیم جو یا جو پخته در شیر كه اغلب با انواع ادویه، شكر و لیمو تهیه می‌شوند نسخه‌ای سنتی است كه از سالیان دور برای افراد مسن و ناتوان تجویز می‌شده است. جو همچنین در طب سنتی تقویت كننده رحم و سودمند برای درمان نازایی شناخته شده است. به نظر می‌رسد كه جو محرك غده تیروئید است و تاثیر آن در تنظیم سطح هورمون استروژن نیز مشاهده شده است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد فیبر موجود در جو می‌تواند تا حد چشمگیری كلسترول خون را كاهش دهد و با بیماری‌های قلبی و عروقی مبارزه كند. همچنین می‌تواند به رفع مشكلاتی چون فشار خون بالا، چاقی مفرط، گشادی سیاهرگ‌ها و هموروئید كمك كند. جو برای بیماران دیابتی نیز مفید است زیرا قند خون را كاهش می‌دهد و مانع از دست رفتن آب از بدن و بروز كم آبی می‌شود. فیبر جو دستگاه گوارش را پاك می كند و موجب حركت سریع تر ضایعات حاصل از گوارش غذا در روده‌ها می‌شود. به علاوه این باور وجود دارد كه مصرف جو از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌كند. از این رو استفاده از جو برای كمك به مشكلات گوارشی مثل سندرم تحریك پذیری روده و یبوست از گذشته متداول بوده است.
جو دوسر نیز یك پاك كننده مناسب برای پوست صورت است و التهاب و سرخی پوست را التیام می‌بخشد.
از جو برای تهیه انواع نان و بیسكویت استفاده می‌شود و همچنین به برخی از سوپ‌ها نیز می‌توان مقداری جو اضافه كرد. یكی از ساده‌ترین غذاهای تهیه شده با جو حلیم جو است. برای تهیه حلیم جو یك پیمانه جو پرك را در ۲ پیمانه آب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس حرارت را كم كنید و بگذارید آرام بجوشد تا جو كاملاً پخته و نرم شود و آب اضافی تبخیر شود. نصف قاشق چایخوری پودر دارچین به آن اضافه كنید و در ظرف مورد نظر ریخته بلافاصله با شكر سرو نمایید. اگر مایلید بیسكویت جو دوسر بپزید می‌توانید با مواد زیر و ظرف مدت ۳۰ دقیقه این بیسكویت‌ها را تهیه كنید.
▪ مواد لازم:
جوی دوسر ۲۲۵گرم
آردسفید ۷۵ گرم
جوش شیرین یك چهارم قاشق چایخوری
نمك ۱ قاشق چایخوری
روغن نباتی حامد ۲۵ گرم
كره ۲۵ گرم
فر را با درجه ۲۲۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت روشن كنید تا گرم شود. جو دوسر، آرد، جوش شیرین و نمك را در ظرف گود بزرگی بریزید. روغن و كره را در تابه‌ای ذوب كنید و مقدار كمی آب جوش مخلوط بالا اضافه كنید تا خمیر نرمی به دست آید.
خمیر را روی سطح صافی كه كمی جو دوسر روی آن پاشیده‌اید خوب ورز دهید و سپس به صورت یك لایه نازك با وردنه بازكنید، با سر یك لیوان یا استكان دایره‌های كوچكی از خمیر درآورید و در سینی فر چیده به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی كه طلایی شوند در فر بپزید.

سپیده سلیمی
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید