جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا
آنتی اکسیدان چیست؟
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که باعث محافظت در برابر آسیب سلولی ناشی از مولکولهایی به نام رادیکالهای آزاد میشوند.
از جمله آنتیاکسیدانهای رایج و غذاهای حاوی آن میتوان به اینها اشاره کرد:
ـ ویتامین C که در مرکبات و آب میوه؛ میوههای توتی و سایر میوهها؛ سبزیجات به رنگ سبز تیره؛ فلفل قرمز و سبز.
ـ ویتامین E که در روغنهای گیاهی، غلات کامل، و سبزیهای برگدار سبز یافت میشود.
ـ سلنیوم که در غلات کامل، اغلب سبزیها، گوشت مرغ، تخم مرغ، و اغلب فراوردههای لبنی یافت میشود.
ـ بتاکاروتن که میوهها وسبزیهایی مانند کلم براکلی، اسفناج، هویج، سیبزمینی شیرین، فلفل سبز و قرمز، زردآلو، طالبی یافت میشود.
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید