چهارشنبه, ۲۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 17 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به کارنامه ۱۶ تیم حاضر در رقابت های لیگ برتر فوتبال ایران


نگاهی به کارنامه ۱۶ تیم حاضر در رقابت های لیگ برتر فوتبال ایران
وقتی لیگ فوتبال تمام می شود، خیلی ها می خواهند بدانند كه عملكرد تیم محبوبشان در چهارچوب لیگ چه بوده است، كدام بازیكن بیشترین نقش را در موفقیت و یا عدم موفقیت تیمش بر عهده داشته است، كدام داور و یا كدامین داوران بیشترین قضاوت را برای آنها انجام داده اند، مجموع تماشاگرانی كه در طول یك فصل در ورزشگاه های مختلف به تماشای تیم محبوب آنهانشسته اند، چه میزان بوده و خیلی از نكات ریز دیگری كه می تواند به شناخت بیشتر علاقه مندان به فوتبال كمك نماید.اصولاً با پایان یافتن لیگ، ابرار ورزشی به عنوان نخستین روزنامه ورزشیایران وظیفه خود می داند در كمال بی طرفی كارنامه ۱۶ تیم لیگ برتر فوتبال ایران را اعلام نماید. كارنامه ای كه برای برخی ها با نمره قبولی و برای برخی های دیگر با نمره مردودی همراه بوده و خواهد بود. پس با ما همراه باشید.
● استقلال
یكی از پرمهره ترین تیمهای لیگی فوتبال ایران اگرچه آغاز خوشی داشت، اما پایان كارش با موفقیت همراه نبود. آبی پوشان تهرانی كارشان را در لیگ بسیارخوب آغاز كردند. آنها به نوعی مدعی اول قهرمانی لیگ بودند و در برهه ای از زمان هم با فاصله امتیازی بسیار از دیگر رقبایشان پیش افتادند اما حیف كه نتوانستند موفقیت خود را تداوم بخشند و در وسط كار با مشكل مواجه شدند. استقلال در سالی كه می بایست به راحتی و با فاصله امتیازی بسیار نسبت به رقبایش به مقام قهرمانی می رسید، شاید به دلیل عدم تجربه تیمداری صمد مرفاوی نتوانست به این آرزو برسد.
● خوش شانس
وقتی لیگ شروع شد و استقلال با صمد مرفاوی به چند پیروزی دلچسب رسید، خیلی ها صمد را یكی از خوش شانس ترین مربیان ایران نام نهادند و بر روی او لقب صمد خوش شانس را گذاشتند. اما وقتی در پایان لیگ همان صمد خوش شانس، بد شانسی گریبانش را گرفت، هیچ كس از این مسأله حرفی نزد .
● جایگزینی طالب لو
اگر استقلال لیگ را با سید مهدی رحمتی آغاز كرد اما در اواسط كار ناگهان او را كنار گذاشت و دروازه اش را به وحید طالب لو سپرد. مسأله ای كه باعث حرف و حدیث های بسیاری در تیم استقلال شد و از همان میانه راه بحث جدایی رحمتی را از این تیم پرطرفدار بر زبانها جاری ساخت.
● پرسپولیسی معمولی
علی انصاریان كه از پرسپولیس به استقلال رفته بود، در این تیم نتوانست توفیق همیشگی را داشته باشد . انصاریان در استقلال به یك بازیكن معمولی بدل شد و هیچ گاه ارزشهایش به چشم نیامد.
● تبعیدی
محمدنوازی كه برای كمك به استقلال آمده بود، آنچنان اسیر بی مهریكادرفنی این تیم قرار گرفت كه حد و حصری نداشت. نوازی در سالی كه می توانست به لطف تجربه بالایش عصای دست مربیان استقلال باشد، ناگهان به سكوی آبی پوشان تبعید شد.
● ۶۰ دقیقه بازی برای جباری
مجتبی جباری پدیده استقلالیها در لیگ پنجم، در جریان لیگ ششم تنها ۶۰ دقیقه برای تیمش به میدان رفت. جباری در طول این مدت اسیر مصدومیت ناخواسته ای بود كه در فصل گذشته گریبانش را گرفته بود. هرچند كه خیلی ها مشكل جباری را مسایل مالی نیز عنوان می كردند.
● امید به اوتهای بلند
یكی از تاكتیكهای استقلال در رسیدن به گل در مقابل حریفان پرتابهای بلند علی علیزاده بود. بازیكنی كه اگرچه در بازی زمینی و هوایی اشكالات بسیاری داشت و یك گل نزن تمام عیار بود، اما الحق و الانصاف اوتهایش برای آبی پوشان بسیار مؤثر و سرنوشت ساز بود و بر روی همین اوتها خیلی از نتایج به نفع آبی پوشان رقم خورد.
● انتخاب اشتباه
استقلالیها برای انتخاب یك مهاجم از ۲ مهاجم خارجی خود به نام های داسیلوا و كوییكه دچار اشتباه شدند و در اواخر فصل كوییكه را انتخاب كردند.بازیكنی كه به دلیل قدبلندی كه داشت در بازی زمینی ناتوان نشان می داد.
● نیمكت نشین سرشناس
علیرضا منصوریان سرشناس ترین نیمكت نشین آبی پوشان بود. او در بیشتر بازیها بر روی نیمكت نشست و به اصرار تماشاگران و برای دقایقی هم كه شده بعنوان بازیكن تعویضی برای آبی پوشان بازی كرد.
● فهرست ۲۵ نفره
فهرست آبی پوشان برای لیگ ششم با ۲۵ بازیكن بسته شد. ۲۵ بازیكنی كه به بعضی های آنها خیلی بازی رسید و به بعضی های دیگر بسیار اندك تا فاصله بازیكنان ثابت با بازیكنان ذخیره آبی پوشان هرچه بیشتر مشخص شود.
● ۶ گله ركورددار
میثم بائو تنها با ۶ گل زده عنوان بهترین گلزن استقلال را در لیگ ششم از آن خود كرد. میثم كه از اواسط فصل و به صورت بازیكن تعویضی برایاستقلالیها به میدان آمد، نشان داد كه اعتماد بیشتر به او می توانست موفقیتهایبیشتری را برای آبی پوشان رقم بزند.
● بیشترین بازی
در تیم پرمهره استقلال ركورد بیشترین زمان بازی به حسین كاظمی رسید. بازیكن جوانی كه در خط میانی استقلالیها خوب بازی كرد و توانست انتظارات را برآورده كند. او با ۲۴۳۰ دقیقه بازی بیشتر از بقیه استقلالیها برای این تیم مؤثر ظاهر شد.
● ۲ داور، ۱۰ قضاوت
مسعود مرادی و محسن قهرمانی را باید ركوردداران قضاوت برای تیم آبی پوش تهرانی دانست. این ۲ داور با ۱۰ بار قضاوت در مجموع ۳/۱ بازیهای استقلال را داوری كردند. سهم مسعود مرادی و محسن قهرمانی برای داوریهای استقلال در لیگ ششم هركدام ۵ قضاوت بود.
● ۹۲۸ هزار تماشاچی
بعد از پرسپولیس، استقلال بیشترین تماشاگر را داشت. ۹۲۸ هزار تماشاگر، در طول لیگ ششم بازیهای استقلال را در ورزشگاه آزادی و شهرهای دیگر به تماشا نشستند، تا استقلال دومین تیم به لحاظ جذب تماشاگر لقب بگیرد.
● خشن ترین بازیكن
امیرحسین صادقی مدافع جوان و عصبی تیم استقلال در حقیقت خشن ترین بازیكن این تیم هم بود. صادقی با ۳ بار اخراج و دریافت ۳ كارت زرد عملاًنشان داد كه خشن ترین بازیكن استقلال است.
● بدشانسی
استقلال كه تا چند هفته به پایان لیگ تیم قهرمان لیگ ششم بود، بناگاه با شكست در مقابل سایپا موقعیت خود را در خطر دید. استقلال بعد از سایپا به پیكان هم باخت تا عملاً صدرجدول را به سایپا سپرده باشد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید