یکشنبه, ۲۵ خرداد, ۱۴۰۴ / 15 June, 2025
مجله ویستا
نقش تشکل ها در پیروزی انقلاب

آنچه كه لازم است در این جاعرض كنم این است كه اگر تشكلها و سازمانها و احزاب ونهادهای مدنی و مردمیواسطه در جامعه آن روز نبود قطعا پیام امام و دستورات ایشان به نقاط مختلف كشور و مردم نمیرسید .كسانی كه امروز درصدد كمرنگ كردن نقش احزاب و تشكلهای مردمیو نهادهای مدنی و مردمیهستند، بدانند كه آب به آسیاب دشمن میریزند. به یاد داشته باشیم كه پیامهای امام ابتدا توسط جمعیتی تحت عنوان روحانیون مبارز (عراق) تهیه و تنظیم میشد سپس به داخل ایران و كشورهای اروپایی فرستاده میشد. در كشورهای اروپایی انجمنهای اسلامیدانشجویان و در داخل ایران، روحانیت مبارز، جامعه مدرسین، طلاب و فضلای انقلابی، انجمنهای اسلامیدانشجویان، جمعیت موتلفه اسلامی، نهضت آزادی، گروههای نیمه مسلحای كه بعدها تحت عنوان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامیفعالیت كردند و در اواخر جبهه ملی و احزاب و گروهها و سازمانهای دیگر، پیامها دریافت و به جامعه میرساندند. در واقع این گروهها نقش رسانه برای پیامهای امام را ایفا میكردند زیرا در آن زمان هیچ رسانه عمومیدر اختیار انقلابیون نبود. حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامیهم بسیاری از این گروهها همچنان در خدمت امام و انقلاب اسلام ماندند و پیام رسانی و روشنگری را ادامه دادند. (البته گروههای دیگری كه متشكل از شخصیتهای فعال آن زمان بودند پس از پیروزی شكل گرفت كه در پیشبرد اهداف انقلاب موثر بودهاند. ) بنابراین نقش احزاب و تشكلهای سیاسی و مدنی را در پیروزی انقلاب اسلامینمیتوان نادیده گرفت.
امام نه تنها با این گروهها مخالف نبودند، كه به بسیاری از آنها كمك مادی و معنوی كردند و وجود آنها را برای جمهوری اسلامیمفید میدانستند. زمانی كه حضرت امام (ره) در پاریس بودند، خبرنگاران از امام پرسیدند كه نقش احزاب و گروههای سیاسی در نظام آیندهای كه شما ترسیم میكنید چیست؟ امام فرمودند: مانند آنچه در كشورهای شما میگذرد و در كشورهای متمدن امروز میباشد (نقل به مضمون) احزاب نقش خودشان را خواهند داشت. حتی پرسیدند: احزاب كمونیست و مخالفت ایدئولوژی شما چطور؟ امام فرمودند آنها هم آزاد خواهند بود، مادامیكه توطئه نكنند و دست به اسلحه نبرند. ما منطق داریم و با منطق پاسخ آنها رامیدهیم. (نقل به مضمون) واتفاقا در سالهای نخست پیروزی انقلابی اسلامیتمامیآنها هم آزاد بودند. دفتر و نشریه داشتند. میتینگ و جلسه داشتند، اما با كمال تاسف از آن فضای باز و آزاد حسن استفاده را نبردند! بلكه سو استفاده كردند! توطئهها یكی پس از دیگری آغاز شد كه منجر به بسته شدن فضا گردید!
اما عدهای امروز میخواهند با اعمال سلیقه فردی نقش احزاب و گروههای سیاسی را كمرنگ كنند و نهادهایی را جایگزین آن كنند كه اصولا نقش و كاركردی دیگر دارند. این انحراف است و باید جلویش گرفته شود. امام هرگز نمیخواستند بسیج جایگزین احزاب شود. بسیج نهادی مقدس و برای هدفی غیر از هدف حزبی ساخته شده است. نهادی است كه باید فراحزبی، فراجناحی، شكل بگیرد و عمل كند.
مولفه سوم كه میتوان گفت بر دو مولفه پیشین حاكم است، مكتبی بودن انقلاب اسلامیایران بود تكیه این انقلاب، رهبری و مردم بر دین، ارزشهای متعالی اهالی و حاضر شدن به گذشت از همه چیز و فدا كردن جان و مال برای رسیدن به ارزشهای دینی و تحقق آن عامل اصلی در استحكام پایههای انقلاب اسلامی، وحدت و همدلی بود. قطعا اگر عاملی دیگر، مثل منافع مادی، قدرت و ... به جای آن (دین) مینشست هرگز چنین وحدت، همدلی و موجآفرینی حاصل نمیشد. به هوش باشیم كه عوامل موثر در پیدایش و پیروزی انقلاب اسلامیعوامل استمرار و قوام آن نیز هست. هر گونه خدشهای در هر یك از اصول و اركان نظام خدشه در بقای آن خواهد بود.
هادی قابل
منبع : روزنامه حیات نو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست