چهارشنبه, ۲۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 17 April, 2024
مجله ویستا

چگونه آرامش بیابیم؟


چگونه آرامش بیابیم؟
۶ راهکار مفید زیر به شما یاری می‏دهند تا آرامش بیابید و بدانید که نگرانی و فشار روانی، چه اثری بر جسم، روح و زندگی‏تان می‏گذارد:
۱) غذای سالم مصرف کنید.
چنانچه مقدار نیروی (انرژی) بدنتان که با مصرف غذا تأمین می‏گردد زیاد باشد، به ندرت دچار حالت عصبی می‏شوید. بکوشید تا حدّ امکان، از مواد غذایی سبوس‏دار، ترکیبات کربوهیدرات، میوه، اقسام سبزی‏ها و حبوبات استفاده نمایید؛ چرا که مصرف غذاهایی از این قبیل، سبب ثابت ماندن اندازه ی قند خون می‏شود و خستگی را از تن می‏زداید.
در ضمن، به قدر کافی صبحانه بخورید، کم‏تر نمک مصرف کنید و در طی روز، از خوردن قند، کافئین، چربی و خوراک‏های سرخ شده دوری گزینید.
۲) مدام ورزش کنید .
ورزش هایی همانند: پیاده روی، دو، شنا، یا هر چه که سبب تفریح هم می‏شود، مثل: اسکیت بازی را بیازمایید و هر یک را که مناسبت‏تر دانستید، به آن بپردازید. ورزش هفتگی شما باید در سه نوبت و هر بار بین بیست تا سی دقیقه باشد.
۳) مشکلات را آن چنان که هستند، پذیرا باشید.
باید بپذیرید که برخی اوقات، شرایط طاقت فرسایی در زندگی پدید می‏آید که باید آنها را تحمّل کرد. از این‏رو، به جای آن که بی‏قراری کنید، بکوشید حسّ چیرگی بر خویش را با چنین پرسشی در خود، پدیدار سازید: «چه سان می‏توانم در این قبیل موقعیت‏ها، دگرگونی به‏وجود آورم؟»
۴) برای خودتان ارزش قائل شوید.
گاه‏گاهی به خودتان جایزه دهید! این پاداش، ممکن است از پیاده‏روی گرفته تا گردش آخر هفته با فرزندان، مسافرت با خانواده و مواردی غیر از اینها باشد. هر از چند گاهی به فکر خویش باشید. این کار به هیچ وجه جنبه ی خودخواهی ندارد و برای سلامتِ روان، لازم است.
۵) به ذهنتان آرامش ببخشید
اگر به دام اوضاع و احوال نگران‏کننده‏ای اسیر شدید، می‏توانید از فن آرام‏بخش مثل زیر استفاده کنید:
روی صندلی یا زمین به راحتی بنشینید. در صورت امکان، چراغ‏ها را خاموش کنید. سپس از راه بینی، نفس عمیقی بکشید، به نحوی که مسیر هوا را تا ته ریه‏هایتان حس کنید. آن‏گاه هوا را از طریق بینی، آهسته بیرون دهید و تجسّم نمایید که چگونه هوا به آرامی از بدنتان به سمت بالا و به سوی سرتان حرکت می‏کند. این مراحل را چند دفعه تکرار کنید تا وقتی که احساس آرامش نمایید.
۶) با دوستان خود، دردِ دل کنید.
هیچ قاعده و قانونی نیست که شما را ملزم بدارد، گِره هر نوع گرفتاری را خودتان، یکّه و تنها باز کنید. چنانچه مشکل تحمّل‏ناپذیری مانند: درگذشت یکی از اعضای خانواده یا بیماری کشنده‏ای، اسباب نگرانی‏تان را فراهم ساخته یا حتّی اگر مورد جزئی‏ای هست که تحمّلش برایتان دشوار است، به دیدار دوست خود یا پزشکی بشتابید و احساستان را درباره ی آن وضعیت با کسی که همدردی می‏کند و دلهره‏تان را تسکین می‏دهد، مطرح سازید.

منبع:مجله ی حدیث زندگی - ترجمه: ابوالفضل امیر دیوانی
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید