پنجشنبه, ۲۲ آذر, ۱۴۰۳ / 12 December, 2024
مجله ویستا
خیار Cucumber
خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده میكردهاند.
ایالت فلوریدا مهمترین تولیدكننده خیار در آمریكا است و حدود یكسوم خیار كل آمریكا را تولید میكند. خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازك و خشن است. برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانهدار است. گلهای آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی یك پایه قرار دارند میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچك و یا دراز باشد.
تركیبات شیمیائی:
خیار دارای ساپونین و آنزیمهای مختلفی مانند پروتئولی تیك و غیره و ویتامینها و مواد معدنی مختلف میباشد.
در صد گرم خیار مواد زیر موجود است.
انرژی ۸ كالری
آب ۹۵ گرم
پروتئین ۰/۶ گرم
مواد چربی ۰/۱ گرم
مواد نشاستهای ۲/۵ گرم
فسفر ۳۰ میلی گرم
آهن ۰/۲ میلی گرم
كلسیم ۲۵ میلی گرم
پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
ویتامین آ ۲۵۰ واحد
سدیم ۶ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۴ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث ۷ میلی گرم
خواص داروئی:
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنككننده بدن میباشد و به هضم غذا كمك میكند.
۱) خیار حل كننده اورات و اسید اوریك است بنابراین مرض نقرس را درمان میكند.
۲) خیار ادرار آور است.
۳) خیار خون را تصفیه میكند.
۴) سوپ خیار حبسالبول را از بین میبرد.
۵) عصاره برگهای له شده خیار ایجاد تهوع میكند بنابراین در مسمومیتها و اختلالات دستگاه جهاز هاضمه مصرف میشود.
۶) خیار عطش را تسكین میدهد.
۷) خیار ملین است.
۸) خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروكهای صورت را از بین میبرد و صورت را جوان میكند.
۹) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو دهید.
۱۰) اگر میخواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید :
یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود بعد ۵۰ گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید و بههم بزنید و با پارچه صاف كنید و به محلول صاف شده ۲۵۰ گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملاً هم بزنید هر روز از این لوسیون طبیعی بهصورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
مضرات:
اشخاصی كه ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیادهروی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه هضم گردد.
خیار نفاخ است چون سریعاً در معده فاسد میشود همیشه باید آن را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانیكه نمیتوانند خیار را خوب هضم كنند باید آن را با نمك بخورند.
منبع : انجمن درمانگران ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست