سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

دیدار در روزهای خاکستری


دیدار در روزهای خاکستری
مرحله یك هشتم نهایی لیگ قهرمانان بوی تكرار می دهد. از بازی چلسی با پورتو كه نبرد مورینیوی مغرور مقابل تیم سابقش محسوب می شود تا جدال آرسنال و آیندهوون كه یادآور سریعترین گل تاریخ لیگ قهرمانان است، بازی لیورپول و بارسلونا (آنها همواره در حساس ترین برهه به هم رسیدند و در بیشتر اوقات تیم میهمان موفق بوده) همچنین رئال مادرید و بایرن (خاطره آن شیئی كه كنار خط كرنر زمین برنابئو بازیكن بایرن را مصدوم كرد، فراموش نشدنی است) و البته بازی اینتر مقابل والنسیا و آن بازی فوق العاده تولدو، یك دنیا خاطره تداعی می شود.
● بارزو
رئال مادرید و بایرن مونیخ در فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ لیگ قهرمانان به دفعات مقابل هم صف آرایی كردند. در یكی از به یادماندنی ترین بازی های ۲ تیم بایرن در شب خداحافظی، لوتار ماتیوس ۴ بر یك میهمان خود را درهم كوبید و جالب آنكه گل آخر درست لحظاتی بعد از تعویض ماتیوس در دقیقه ،۹۰ شكل گرفت.
خاطره خاص آن نبردها اعتماد به نفس فوق العاده اولیور كان بود كه صدم ثانیه ای پس از دریافت گل روی هوا توپ را گرفت و از همتیمی های خود خواست بلافاصله بازی را شروع كنند! بایرن، رئال را برد اما در نهایت سفیدپوشان اسپانیا به فینال و در نهایت جام رسیدند. یك فصل بعد، ۲ تیم در مرحله یك چهارم نهایی به مصاف هم رفتند. بایرن سرمست از انتقام گیری مقابل منچستریونایتد راهی برنابئو شد و به كمك شوت البر كه انگار با زانو به تور دروازه حریف چسبید، با پیروزی گام به میدان دور برگشت گذاشت.
تصویر البر در حال بوسه زدن بر زانو جلد نشریات مختلف را به خود اختصاص داد. بازی ورزشگاه المپیك مونیخ با ۲ گل زودهنگام میزبان، قبل از سوت پایان داور تمام شده به نظر می رسید. واقعاً هم این گونه بود. تك گل رئال مادرید هیچ ثمری نداشت تا بایرن با برتری مجموع ۳ بر یك راهی فینال شود و آنجا در ضربات پنالتی با دست های كان، والنسیا را شكست دهد. بازی فصل بعد با جوسازی بایرنی ها جذاب تر شد.
دیدار دور رفت با گل ماكلله، اخراج یك بایرنی و پنالتی هدر رفته افنبرگ كه توسط كاسیاس مهار شد به سود رئال مادرید در جریان بود كه حریف به یكباره متحول شد و با ۲ گل دقایق پایانی نتیجه را عوض كرد. شادی تحریك آمیز افنبرگ و كان درآمیخته با روحیه جنجال ساز ژرمن ها نوید یك بازی برگشت پرهیجان را می داد. «صالی حمیدزیچ» بوسنیایی ملقب به «بارزو» (یك اصطلاح آلمانی به معنای آقای نه چندان محترم) قبل از نبرد برنابئو با زشت ترین كلمات رئالی ها را تحقیر كرد. حرف های وی آنچنان توهین آمیز بود كه برنابئو آبی هم سراپا خشم آماده یك پذیرایی بزرگ شد. تا دقیقه ۷۰ اتفاق خاصی رخ نداد اما وقتی افنبرگ كنار خط رفت تا كرنر را ارسال كند با شیئی كه از طرف یك هوادار عصبی رئال پرتاب شد، به زمین افتاد.
رئالی ها با تمام وجود جشن انتقام را برپا كرده بودند. دقایقی بعد بایرن سختكوش تسلیم جو سنگین ورزشگاه شد و با گل «سولاری» عملاً كابوس حذف را ملاقات كرد. گوتی در دقیقه ۸۵ با خطا روی كان گل دوم را زد. داور چشم های خود را بست، باران آرزوهای بایرن را شست و رئال در یك شب زیبا راهی جدال بزرگ مقابل بارسلونا شد. در نهایت آنها لیگ قهرمانان را فتح كردند.
● دیوار آهنین
لیورپول و بارسلونا در مرحله نیمه نهایی جام یوفای فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ مقابل هم صف آرایی كردند.عصر بیداری لیورپول آغاز شده بود و آنها با یك بازی كثیف درنوكمپ تساوی ارزشمند بدون گل را كسب كردند. بازی انگلیسی ها آنچنان دفاعی بود كه «كارلوس ركساچ» سرمربی وقت بارسلونا در كنفرانس مطبوعاتی پس از بازی با تندترین الفاظ لیورپول را یك تیم با شیوه ای ضدفوتبالی توصیف كرد. بازی برگشت تحت تأثیر جو ویژه آنفیلد زیباتر شد. با این حال لیورپول بازهم دفاع كرد و تنها با اشتباه «كلایورت» كه در آخرین دقایق نیمه اول كرنر ارسالی میزبان را با دست دفع كرد، صاحب یك ضربه پنالتی منجر به گل شد.
مك آلیستر زننده گل برتری آنفیلدی ها همراه سایر همتیمی های خود تا پایان دفاع كردند و زیر باران احساس هواداران به فینال راه یافتند. بازی تاریخی با آلاوز را كه به یاد دارید؟ ۵ بر ۴ به سود لیورپول!بارسا و لیورپول در مرحله دوم گروهی فصل ۲۰۰۲-،۲۰۰۱ ۲ بار به مصاف هم رفتند. گل اوون در بازی رفت امید میزبان را افزایش داد اما در نهایت «كلایورت» و «موتا» تراژدی آنفیلد را رقم زده و باعث پیروزی ۳ بر یك بارسا شدند.
لیورپول به سنت خود در نوكمپ دفاع كرد تا با كسب اولین پیروزی در آخرین بازی همراه بارسای صدرنشین راهی مرحله یك چهارم نهایی شود. لیورپول مقابل لوركوزن مغلوب شد اما بارسا به سختی از سد «پاناتینایكو» گذشت و به جمع ۴ تیم برتر راه یافت.آنجا پایان راه بود. رئال مادرید در حساس ترین جدال های سال های ابتدایی قرن جدید با پیروزی مجموع ۳ بر یك جلوی پیشروی ارتش كاتالان ها را گرفت.
● تولدو
اینتر و والنسیا در مرحله یك چهارم نهایی فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ لیگ قهرمانان اروپا به مصاف هم رفتند. بازی رفت با تك گل ویه ری به سود ایتالیایی های میزبان خاتمه یافت. شاید فقط حركت شادی او (ایستادن مقابل هواداران، درآوردن پیراهن، نقاشی زیر پیراهن كه قلب قرمز را مورد اصابت تیر آبی نشان می داد و همچنین قرار دادن دست ها پشت ۲ گوش) در خاطره ماند؛ آنچه در دقایق ابتدایی بازی برگشت نیز تكرار شد. والنسیا برای صعود باید ۳ گل به ثمر می رساند. تا دقایق ابتدایی نیمه دوم ۲ گل زده شد اما از آنجا به بعد تولدو، دروازه بان وقت اینتر كه اكنون دیگر نامی از او شنیده نمی شود،
یك تنه مقابل حملات میزبان ایستاد و اینتر را به نیمه نهایی فرستاد. آنجا میلان منتظر بود و سرانجام با ۲ تساوی موذیانه به خاطر گل زده در خانه حریف!(ورزشگاه میلان و اینتر مشترك است) راهی فینال شد. پسرعموهای ناتنی یووه را نیز به عنوان آخرین سد از سر راه برداشتند تا پائولو مالدینی ۴۰ سال پس از پدرش با سمت مشابه (كاپیتانی میلان) جام لیگ اروپا را بالای سر ببرد.
● آقای شكلات
مورینیو مقابل تیم سابقش قرار می گیرد، اتفاقی كه ۲ فصل پیش در مرحله گروهی رخ داد و راحت تر از حد تصور به سود تیم جدید «خوزه» پایان یافت. نبرد ۲ تیم در بازی رفت لبالب از كینه ونفرت هواداران پورتو نسبت به مرد پرتغالی بود. دیدار استمفوردبریج در فضای آرامتری انجام شد. با این وجود برای مورینیو (مردی از جنس جنجال) آرامش و هیاهو تفاوتی نداشت و به راحتی نتیجه هر ۲ رقابت را از آن خود كرد. بعدها یك روزنامه نگار نوشت: «مورینیو مانند یك پسربچه عاشق شكلات است كه با بی توجهی به نگاه توأم با حسرت دوستانش، پشت شیشه سوپرماركت، هرچه پول دارد به پای شكلات های محبوبش می ریزد!»
● شب سیاه
آرسنال و آیندهوون در تقابل با هم یك شب ویژه را رقم زدند. گیلبرتوسیلوا در ۲۰ ثانیه اول بازی سریعترین گل تاریخ لیگ قهرمانان را وارد دروازه میزبان كرد. طرفداران نژادپرست آیندهوون تاب نیاورده و از اواسط نیمه دوم یادگار های دوران نازیسم را زنده كردند! آنها تیه ری آنری را مورد هدف قرار دادند و هرچند در نهایت با نتیجه ۳ بر صفر مغلوب شدند اما به خاطر ساختن «هالویین» فوتبال بیش از تیم پیروز در معرض توجه قرار گرفتند.
● سختكوش ها
لیل در آغاز قرن جدید به بالاترین سطح فوتبال فرانسه بازگشت و با صدرنشینی چند هفته ای همه را شگفت زده كرد. هرچند آنها در نهایت مقام سوم را كسب كردند اما به درستی فراتر از نانت قهرمان و لیون در حال پوست انداختن، «پدیده» شدند. تیم «هودزیچ» به لیگ قهرمانان راه یافت و در اولین جدال رویاروی منچستریونایتد قرار گرفت. جو سنگین اولدترافورد تیمی را كه بخشی از افتخارات خود را در بحبوحه جنگ جهانی دوم به دست آورده بود، از پای درنیاورد. جنگ تا دقایق پایانی ادامه داشت تا اینكه سرانجام بر اثر یك اشتباه كوچك رشته های لیل پنبه شده و یونایتد به گل رسید.
پس از آن بازی خاطره انگیز نه لیل آن تیم شگفتی ساز ماند و نه منچستریونایتد غول بزرگ بریتانیا. نبرد ۲ تیم در مرحله گروهی فصل گذشته لیگ قهرمانان اروپا داستان خاص خود را داشت. لیل این بار منچستریونایتد را مغلوب كرد اما هیچ كس از آنها تمجید نكرد. آنها چند فصل پیش با همین نتیجه مغلوب شده و بارها مورد تحسین قرار گرفتند اما این بار به درستی چنین اتفاقی رخ نداد. تیم فرانسوی، منچستریونایتد ضعیف را شكست داد و این موضوع، تنها تفاوت ماجرا بود.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید