یکشنبه, ۱۵ مهر, ۱۴۰۳ / 6 October, 2024
مجله ویستا
نگاهی بر پورت USB
هر كامپیوتری كه شما امروزه برای خانه یا محل كار خود می خرید دارای یك یا چند رابط USB می باشد كه در پشت آن است. این رابطهای USB این اجازه را به شما می دهند كه هر گونه وسیله ای اعم از Mouseیا printer را به راحتی و آسانی به كامپیوتر خود وصل كنید. سیستم عامل (OS) نیز USB را پشتیبانی می كند بنابراین نصب راه انداز سخت افزار (Driver) نیز سریع و راحت می باشد.
در مقایسه با سایر روشهای اتصال سخت افزارها به كامپیوتر مثل parallel port وserial port و یا كارتهای مخصوصی كه در Caseكامپیوتر خود نصب می كنید سخت افزارهای دارای USB به طور باورنكردنی ساده هستند. هر فردی كه حداقل دو تا سه سال با كامپیوتر آشنایی داشته باشد مشكلی را كه USB سعی در حل آن دارد را می داند. در گذشته اتصال وسایل به كامپیوترها یك دردسر واقعی بود.
printer ها به وسیله Parallel port مخصوص پرینتر به كامپیوتر وصل می شود كه در بیشتر كامپیوتر ها بیشتر از یك درگاه نبود. وسایل دیگری مثل ZIP Drive كه در اتصال با كامپیوتر احتیاج به سرعت بالا دارند نیز از درگاه موازی استفاده می كردند كه اغلب با موفقیت نسبی و سرعت كم همراه بودند. ولی مودم ها از درگاه سری استفاده می كردند و همچنین برخی از چاپگرها و چیزهای مثل Palm Pilots و دوربین های دیجیتالی.
اغلب كامپیوتر ها حداكثر دو درگاه سری دارند و در اغلب موارد بسیار كند می باشند. سخت افزارهای دیگری كه نیاز به اتصال با سرعت بیشتری داشتند با كارت های خودشان ارایه می شدند كه این كارت ها می بایست در شیار كارت در داخل Case كامپیوتر قرار می گرفتند. متاسفانه تعداد این شیار های كارت محدود می باشد و شما احتیاج به یك متخصص برای نصب نرم افزار برخی از این كارت ها خواهید داشت.
هدف USB پایان دادن به این دردسرها می باشد. USB یك راه استاندارد شده و راحت را برای اتصال تا ۱۲۷ سخت افزار مختلف به یك كامپیوتر در اختیار شما قرار می دهد. هر سخت افزار می تواند حداكثر تا ۶ مگابایت در ثانیه از پهنای باند استفاده كند كه برای تعداد بسیاری از سخت افزارهای جانبی كه اغلب مردم می خواهند به كامپیوتر خود متصل كنند به اندازه كافی سریع است.
امروزه تقریبا تمام سخت افزارهایی كه ساخته می شوند USB را دارا می باشند. اتصال یك سخت افزار USB به كامپیوتر بسیار آسان است. درگاه USB را در پشت كامپیوتر پیدا كنید و اتصال دهنده USB را به آن متصل كنید. چنانچه دستگاه شما جدید باشد سیستم عامل آن را به طور خودكار شناسایی كرده و دیسك راه انداز را می خواهد.
چنانچه دستگاه نصب شده باشد كامپیوتر USB را فعال ساخته و شروع به ارتباط می كند. (USB می تواند در هر زمان به كامپیوتر وصل و یا از آن جدا شود). اغلب سخت افزارهای USB با كابل مخصوص خود ارایه می شوند و كابل یك فیش A دارد. در غیر اینصورت فیش آن به صورت B می باشد. اتصال A به صورت Upstream به سمت كامپیوتر عمل می كند در حالی كه اتصال B در جهت Downstream عمل كرده و به واحدهای مجزا متصل می شود.
با استفاده از اتصال دهنده های مختلف در حالت Upstream و Downstream اختلال غیر ممكن است. اگر شما یك كابل اتصال دهنده B را به یك سخت افزار متصل كنید می دانید كه كار خواهد كرد. به طور مشابه شما می توانید هر اتصال دهنده A را به هر سوكت A متصل كنید. USB استاندارد تا ۱۲۷ دستگاه را پشتیبانی می كند و USB HUB ها نیز یكی از شاخه های این استاندارد هستند.
یك هاب معمولا دارای ۴ پورت می باشد ولی ممكن است بیشتر باشد. شما هاب مورد نظر را به كامپیوتر خود وصل كنید و بقیه دستگاه ها یا حتی هاب دیگری را به این هاب وصل می كنید. با زنجیری شدن این HUBها به یكدیگر شما می توانید ده ها در گاه USB قابل دسترس با یك كامپیوتر داشته باشید. HUBها می توانند روشن و یا خاموش شوند. چنانكه جلوتر خواهید دید USB استاندارد به دستگاه ها این اجازه را می دهد تا برق خود را از USB Connection بگیرند. مشخص است كه یك دستگاه پر مصرف مثل یك پرینتر و یا یك اسكنر خودشان برق مورد احتیاجشان را تامین می كنند اما دستگاه های كم ولتاژ مثل Mouseها یا دوربین های Digital به منظور ساده تر شدن برقشان را از USB دریافت می كنند. برق (تا ۵۰۰ میلی آمپر در ۵ ولت) از كامپیوتر می آید.
اگر شما تعداد زیادی از دستگاه های Self Powered مثل پرینتر و اسكنر داشته باشید در آن صورت Hub شما احتیاجی به برق نخواهد داشت. هیچ كدام از این دستگاه ها كه به Hub متصل شده اند احتیاج به برق اضافه ندارند بلكه كامپیوتر آن را تامین می كند. اگر چنانچه تعداد زیادی دستگاه های بودن منبع تغذیه مثل Mouse و دوربین ها را داشته باشید احتمالا به یك هاب با منبع تغذیه احتیاج پیدا خواهید كرد. هاب Transformer مخصوص خود را دارد كه برق لازم برای bus را تامین می كند. بنابراین دستگاه ها بار زیادی به منبع تغذیه كامپیوتر شما وارد نمی كنند.
منبع : روزنامه جوان
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست