سه شنبه, ۱۵ آبان, ۱۴۰۳ / 5 November, 2024
مجله ویستا

پیش‌غذایی به نام سالاد


پیش‌غذایی به نام سالاد
این روزها نام سالاد مترادف با غذاهای رژیمی است اما این برداشت از سالاد اشتباه است. سالاد در مفهوم اصلی و کاربرد تاریخی خودش ترکیبی از مواد غذایی سرد اغلب سبزیجات و میوه‌هاست که با یک نوع سس سرو می‌شود. گاهی نیز گوشت، مرغ، ماهی، پاستا و حبوبات به یک سالاد اضافه می‌شوند تا آن را غنی‌تر کنند. سالاد با هر نوع موادغذایی که تهیه شود، همیشه به عنوان یک پیش‌غذا شناخته شده است. تعداد نوع سالادهایی که در دنیا پخته می‌شود قابل شمارش نیست. اگر یک‌بار واژه سالاد را در اینترنت جست‌وجو کنید، به بیش از ۳۰۰۰ دستور تهیه انواع سالاد دست خواهید یافت.
ابداع یک نوع سالاد تنها یک ذائقه خوب و کمی آشنایی با مواد غذایی می‌خواهد تا بتوانید انواع مواد را به خوبی با هم ترکیب و معجون تازه‌ای ارائه دهید. سالادهای محبوب و همه‌گیر دنیا مانند سالاد تن ماهی، سالاد الویه از نوآوری یک سرآشپز شکل گرفته‌اند. سرآشپزان دنیا معتقدند آنچه یک سالاد را خوشمزه می‌کند، سس سالاد و ادویه‌ای است که برای طمع دادن به آن به کار برده می‌شود. رایج‌ترین سس سالاد، سس مایونز است که از تخم‌مرغ و روغن تهیه می‌شود. وقتی مایونز مایه اصلی سس سالاد باشد، سس غلیظی به دست می‌آید.
در کنار مایونز با استقاده از موادی چون سرکه بالزامیک، آبلیمو، روغن زیتون، سس سویا و سرکه می‌توان سس رقیق سالاد تهیه کرد. نمک، فلفل، آبلیمو و مایونز ترکیب ثابت و تایید شده‌ای است که می‌توان برای بیشتر سالادها به کاربرد.
● باغچه سبزیجات
آنچه سالاد رژیمی تعبیر و به افراد رژیمی توصیه می‌شود، سالاد سبزیجات یا سالاد سبز است. سالاد سبزیجات گویاست که از ترکیب انواع سبزیجات تهیه می‌شود. سالاد سبز که در بعضی فرهنگ‌ها به آن سالاد باغ گفته می‌شود، هیچ دستور خاصی ندارد. هر آشپز خلاقی می‌تواند، سبزیجات فصل را با هم ترکیب و سالاد خوشمزه‌ای عرضه کند. کاهو، اسفناج، انواع کلم، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه‌ای، قارچ، انواع جوانه، هویج و هر نوع دیگری از سبزیجات را می‌توان در یک سالاد سبز جای داد.
جان اولیان، روزنامه‌نگار و تاریخ‌نگار در کتابی که در سال ۱۶۹۹ میلادی درباره سالاد نوشت، محل تولد سالاد سبز را ایتالیا عنوان کرد ولی این روزها سالاد سبز غذایی بی‌مرز و در بعضی اوقات با اضافه کردن سبزیجات محلی، غذایی محلی است.
معروف‌ترین سالادهای سبز دنیا، سالاد فصل و سالاد سزار هستند. سالاد فصل ترکیب کاهو با سایر سبزیجاتی است که در هر فصلی موجود هستند. در تهیه سالاد سزار از تکه‌های مرغ در کنار سبزیجات استفاده می‌شود.
● بزرگ‌ترین سالاد دنیا
بزرگ‌ترین سالاد دنیا در ۲۹ سپتامبر سال ۲۰۰۷ در اسپانیا تهیه شد. در تهیه این سالاد از ۶۷۰۰ کیلوگرم کاهو، گوجه‌فرنگی، پیاز، زیتون و فلفل دلمه‌ای استفاده شده بود. این سالاد رکوردشکن را ۲۰ آشپز در سه ساعت تهیه کردند. برای نگهداری این سالاد تاریخ ظرفی به طول ۱۸ متر و عرض ۵ متر پیش‌بینی شده بود.
منبع : روزنامه کارگزاران