جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

برخی از رازهای الف لام میم در قرآن


برخی از رازهای الف لام میم در قرآن
سوالات بسیار زیادی در مورد حروف مقطعه که در ابتدای بعضی از سوره ها آمده است مطرح شده است. چرا خداوند این حروف را در ابتدای بعضی از سوره ها قرار داده است؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که خداوند بعضی از این راز ها را برای ما مکشوف سازد؟ آیا این حروف می تواند در این روزگار که تکنولوژی بر اساس اعداد پایه ریزی شده است،‌ راهگشایی برای ما در فهم رموز آن باشد؟
این چیزی است که ما در این مقاله آن را بررسی می کنیم و خواهیم دید که قرآن کریم ساختاری بسیاردقیق و پیچیده دارد و هیچ کس نمی تواند مانند آن را بیاورد. چیزی که خواهیم دید هارمونی عددی زیبایی بر اساس عدد ۷ و مضارب آن بر پایه یک روش عددی علمی است.
ابتدا باید این حروف را "حروف مخصوص بنامیم" زیرا خداوند آن ها را به صورت مخصوصی در ابتدای سوره ها قرار داده است. تعداد این حروف ۱۴ مورد است که مضربی از ۷ می باشد و حتی تکرار آن ها بر اساس عدد ۷ است.
چیزی که محققان ( رحمت خداوند بر آن ها باد) ابتدا متوجه آن شدند این است که تعداد این حروف ۱۴ تا است و در ۱۴ سوره آمده اند. ( تکراری ها را هم حساب نمی کنیم) پس اولین نکته را به صورت زیر داریم:
تعداد حروف مقطعه ۱۴ تا است.
تعداد دفعات استفاده ۱۴ مورد است.( تکراری ها را هم حساب نمی کنیم)
۱۴ مضربی از ۷ است، ‌معنای این چیست؟
قبل از بررسی اهمیت این عدد، قصد دارم نامی را که بر این حروف نهاده اند اصلاح کنم: حروف مقطعه( حروف جدا از هم). زیرا آن ها به صورت متصل نوشته شده اند نه جدا از همدیگر.
عده ای به این ها حروف تابان می گویند، به نظر شما آیا بقیه حروف تاریک هستند؟ بعد از بررسی های زیاد من آن ها را "حروف مخصوص می نامم" که خداوند آن ها را در ابتدای بعضی سوره ها قرار داده است.
پس در بقیه این مقاله ما این حروف را، حروف مخصوص می نامیم و ابتدای سوره هایی را که این حروف در آن ها هستند را شروع مخصوص می نامیم و سوره هایی را که دارای این حروف هستند را می توان سوره های مخصوص نامید.
● عدد مخصوص
هیچ کس نمی تواند رمزآلود بودن عدد ۷ را انکارکند. اولین عددی است که در قرآن آمده است، بیشترین تکرار را در قرآن بعد از عدد ۱ دارد، عددی که خداوند برای هر اتم در دنیا انتخاب کرده است ( تعداد مدار های اتم ها ۷ است، زمین دارای ۷ لایه است، تعداد روزهای هفته،‌۷ تا است و ...) .
حتی پیامبر عزیز ما (صلوات خداوند بر او باد) غالبا این عدد را تکرار می کردند. ما کعبه را در هنگام حج ۷ دور می زنیم،‌ سعی صفا و مروه ۷ بار است، تعداد ستون های رمی جمرات ۷ تا است،‌ در هنگام رکوع ۷ جای بدنمان را روی زمین می گذاریم و اگر بخواهیم همه آن ها را پیدا کنیم به هزاران مورد بالغ می شوند.
خداوند تعداد سوره هایی را که با این حروف آغاز می شوند ۱۴ مورد یعنی ۲*۷ قرار داده است، ولی برای چه عدد ۲ ؟ اگر این حروف مخصوص و نحوه قرار گیری آن ها را در این سوره ها بررسی کنیم، باید به یک وابستگی زیبای ریاضی برسیم.
بنابراین من چندین سال پیش شروع به بررسی این حروف کردم و آن ها را از لحاظ تکرار و پراکندگی شان مورد تفقد قرار دادم و یک سیستم دقیق و عجیبی پیدا کردم. سپس کتابی در این زمینه نوشتم به نام رازهای الف لام میم که در آن به بررسی این قضیه پرداختم. عقیده محکمی داشتم در مورد اینکه رابطه ای بین عدد هفت و مضاربش در قرآن وجود دارد.
اولین کاربرد حروف مخصوص الف لام میم در اولین آیه از سوره بقره است. درست بعد از این آیه، تاکیدی از جانب خداوند می آید که شکی در قرآن مجید وجود ندارد و خداوند می فرمایند :
"الم (١)ذَلِکَ الْکِتَابُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدًی لِلْمُتَّقِینَ (٢)" بقره
الم(۱) به درستی کتابی است که هیچ شکی در آن وجود ندارد و راهنمایی برای پرهیزکاران است.(۲) بقره
اگر به سراغ آخرین سوره ای که دارای این حروف است برویم ( سوره سجده) می بینیم که دوباره خداوند تاکید می کند که شکی در این کتاب وجود ندارد و از طرف خداوند نازل شده است:
"الم (١)تَنْزِیلُ الْکِتَابِ لا رَیْبَ فِیهِ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِینَ" (٢) سجده
الم(۱) کتابی است که از طرف پروردگار جهانیان فروفرستاده شده است و هیچ شکی در آن نیست.(۲) سجده
این تاکید را خداوند همواره در قرآن ذکر می کنند.
همیشه از خودم می پرسیدم که چرا خداوند از بین این همه حروف تنها این سه مورد را انتخاب کرده است؟ آیا نمایانگر یکی از اسامی او یا اسامی سوره ها است؟ هیچ کدام از این دو مورد ثابت نشده است و اگر این حروف را حذف کنیم هیچ تغییر ظاهری در معنای قرآن پدید نمی آید و باید این حروف در ارتباط با اسامی خدا یا اسامی سوره ها باشند.
منطقا خداوند نباید این حروف را به صورت اتفاقی در کتابش قرار داده باشد و قطعا این حروف استفاده ای در جهت ثابت کردن یکتا بودن و حق بودن قرآن دارد. در این صورت حتما با تغییر آن ها، کل قرآن به هم می ریزد. حال چگونه می توان این این ساختار را کشف کرد و عدد ۷ را به آن مربوط ساخت؟
برای اینکه به نتایج خوبی برسم، از یک روش علمی استفاده کردم و کار خود را با پاسخ به این سوال شروع کردم: آیا می توان از این حروف در جهت اثبات یکتا بودن قرآ» استفاده کرد؟
● توزیع حیرت انگیز حروف خاص
من دومین آیه از سوره بقره را در زیر آورده ام و زیر هر حرف تعداد حروف الف و لام و میم را قرار داده ام.
ذَلِکَ الْکِتَبُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدًی لِلْمُتَّقِینَ
۳ ۰ ۰ ۰ ۲ ۲ ۱
بدین ترتیب عدد ۳۰۰۰۲۲۱ به دست می آید. این عدد مضربی از ۷ می باشد:
۳۰۰۰۲۲۱ = ۷ * ۴۲۸۶۰۳
بنابراین عددی که توزیع این حروف را بیان می کند،‌ مضربی از ۷ است. اما آخرین سوره ای که الف لام میم دارد چه طور؟
آیه دوم سوره سجده را می نویسیم و زیر هر کلمه تعداد تکرار این حروف مخصوص را می نویسیم. همچنین باید توجه کنیم که کلمه الکتاب در عربی بدون الف نوشته شده بود....... این رازی است که بعدا به آن اشاره می کنیم.
تَنْزِیلُ الْکِتَبِ لا رَیْبَ فِیهِ مِنْ رَبِّ الْعَلَمِینَ
۴ ۰ ۱ ۰ ۰ ۲ ۲ ۱
که عدد ۴۰۱۰۰۲۲۱ به دست می آید و مضربی از ۷ است
۴۰۱۰۰۲۲۱ = ۷ * ۵۷۲۸۶۰۳
می بینیم که این توزیع چه قدر دقیق است. این توزیع دقیق فقط شامل حروف نمی شود بلکه کلمات را نیز در بر می گیرد.
● توزیع حیرت انگیز کلمات
در قسمت قبلی کلماتی را بررسی کردیم که یا این حروف خاص را داشتند یا نداشتند. حال می پرسیم که آیا توزیع این حروف در آیه و در تمامی کلمات، رابطه ای با عد ۷ دارند؟ کلماتی که این حروف را دارند چه طور؟ آیا رابطه مشابهی وجود دارد؟
می گوییم که : اگر حروف الف لام میم بر اساس رابطه ای با عدد هفت توزیع شده اند، کلماتی نیز که آن ها را دارند،‌به طور مشابهی پراکنده شده اند. دوباره این دو آیه را می نویسیم و عدد ۱ را برای کلماتی که این حروف را داردن و عدد صفر برای کلماتی که آن ها را ندارند که این روشی علمی شناخته شده ای می باشد.
ذَلِکَ الْکِتَبُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدًی لِلْمُتَّقِینَ
۱ ۰ ۰ ۰ ۱ ۱ ۱
بدین ترتیب عدد ۱۰۰۰۱۱۱ به دست می آید که به صورت زیر مضربی از عدد هفت است.
۱۰۰۰۱۱۱ = ۷ * ۱۴۲۸۷۳
همین کار رابرای آیه دوم سوره سجده می کنیم:
تَنْزِیلُ الْکِتَبِ لَا رَیْبَ فِیهِ مِنْ رَبِّ الْعَلَمِینَ
۱ ۰ ۱ ۰ ۰ ۱ ۱ ۱
می بینیم که باز هم مضربی از عدد ۷ است به صورت زیر:
۱۰۱۰۰۱۱۱ = ۷ * ۱۴۴۲۸۷۳
خواننده عزیز این رابطه ها به نظر شما اعجاب بر انگیز نیست؟ فکر می کنید اتفاقی به وجود آمده اند؟ واگر اتفاقی باشد آیا ممکن است که در تمام قرآن بدین صورت باشد؟
● یک رابطه اعجاب برانگیز
این رابطه اعجاب برانگیز به همین جا خاتمه نمی یابد و با کل قرآن سازگار است.
اگر تعداد حروف آیه دوم سوره بقره را بشمریم به عدد ۲۶ می رسیم و آیه دوم سوره سجده ۲۹ حرف دارد. و اگر این دو عدد را در کنار هم قرار دهیم به عدد ۲۹۲۶ می رسیم که مضربی از عدد هفت است.
۲۹۲۶ = ۷ * ۴۱۸
این نشان دهنده رابطه بین حروف و عدد هفت است. علاوه بر این رابطه عجیب دیگری داریم که بین حروف و کلمات دارای سه حرف الف لام میم است.
● رابطه شگفت انگیز بین حروف و کلمات
در آیه دوم سوره بقره تعداد کلماتی که در این آیه دارای این سه حرف مخصوص هستند برابر با ۴ می باشد و تعداد دفعاتی که الف لام میم استفاده شده است برابر با ۸ است یعنی دو برابر. یعنی داریم:
تعداد کلماتی که الف لام میم دارند: ۴
تعداد دفعاتی که الف لام میم که به کار برده شده اند: ۸
اگر این دو عدد را در کنار هم قرار دهیم باز هم مضربی از ۷ است. یعنی:
۸۴ = ۷ * ۱۲ علاوه بر این عدد ۱۲ نیز از حاصلجمع ۸ و ۴ به دست می آید.
در آیه دوم سوره سجده تعداد کلماتی که دارای این سه حرف مخصوص هستند برابر با ۵ است و تعداد دفعات استفاده از این حروف برابر با ۱۰ است. یعنی دو برابر! و همان رابطه قبلی بر قرار است و داریم:
تعداد کلمات دارای این سه حرف: ۵
تعداد دفعات استفاده از این حروف: ۱۰
با در کنار هم قرار دادن این دو عدد، عدد ۱۰۵ حاصل می شود که به صورت زیر مضربی از ۷ است:
۱۰۵= ۷ * ۱۵ علاوه بر این عدد ۱۵ نیز حاصلجمع دو عدد ۵ و ۱۰ است.
حتی اعدادی که در این دو مرحله استفاد شد یعنی ۱۵ و ۱۲ را اگر در کنار هم قرار دهیم یعنی ۱۵۱۲ نیز مضربی از هفت است:
۱۵۱۲= ۷*۲۱۶
عددی که در این جا استفاده شد یعنی ۲۱۶ به طور حیرت انگیزی با عدد سوره هایی که با این سه حرف مخصوص شروع می شوند مرتبط است یعنی:
۲۱۶=۶*۶*۶
● یک طراحی بسیار زیبا
به آیه دوم سوره بقره و آیه دوم سوره سجده اگر نگاهی بیاندازیم می بینیم که کلمه الکتاب بدون الف استفاده شده است یعنی به صورت الْکِتَبِ است. حال متوجه می شوید که اگر این کلمه با الف نوشته می شد آن وقت نه تنها این رابطه ، بلکه تمامی قرآن به هم می ریخت. حتی اگر کاتبان قرآن هم اشتباهی به این سادگی می کردند، کل قرآن به هم می خورد.
● تکرار اعجاب برانگیز حروف
اگر حروف و کلمات قرآن را بررسی کنیم به همین نتیجه می رسیم. یعنی نظمی پیچیده و مستتر. اگر تعداد این سه حرف مخصوص را در آیه شریفه بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ بشماریم به نتیجه زیر می رسیم.
تعداد حرف میم: ۳
تعداد حروف لام: ۴
تعداد حروف میم: ۳
این سه عدد را اگر در کنار هم قرار دهیم باز هم مضربی از عدد ۷ است آن هم به چه زیبایی:
۳۴۳=۷*۷*۷
آخرین عدد، ۱ است و شماره این آیه نیز ۱ است و آیه اول نیز می باشد. آیا این روابط اثباتی در یگانه بودن کتاب خداوند نیست؟
هنوز این سوال برایم مطرح بود که چرا این سه حرف در ابتدای ۶ سوره آمده است؟ و علت انتخاب سوره هایی خاص که با این حروف انتخاب شده اند چیست؟
اجازه دهید تمامی سوره هایی که با این حروف آغاز می شوند را بنویسیم. چیدمانی حیرت انگیز از سوره هایی که با سه حرف الف لام میم شروع می شوند:
همانطور که گفتیم در قرآن ۶ سوره هستند که با این حروف آغاز می شوند. حال آیا ساختاری بر اساس عدد ۷ وجود دارد؟
خداوند والا و بلند مرتبه سیستمی برای سوره هایی که با این حروف آغاز می شوند قرار داده است. حال این ما هستیم که باید به دنبال آن برویم. چرا برخی از این سوره ها طولانی و برخی کوتاه هستند؟ چرا چهار تای این سوره ها در مکه ( سوره های عنکبوت، روم، لقمان و سجده) و ۲ تا در مدینه ( سوره های بقره و آل عمران) نازل شده اند؟
ما این سوالات را با دلایلی ریاضی و علمی ثابت می کنیم.
▪ حقیقت اول
چرا سه حرف الف لام میم در ابتدای سوره آمده اند و شماره آیه آن ها ۱ است؟ علت این کار به عدد هفت برمی گردد.
اگر عدد ۱ را شش بار( به تعداد سوره ها) در کنار هم قرار دهیم به عدد ۱۱۱۱۱۱ می رسیم که مضربی از ۷ است:
۱۱۱۱۱۱=۱۵۸۷۳*۷
▪ حقیقت دوم
سوره هایی که دارای این سه حرف الف لام میم هستند توسط خداوند علیم به گونه ای زیبا در بین ۲۹ سوره ای که دارای حروف مخصوص هستند چیده شده است به طوری که وقتی این اعداد را در کنار هم قرار دهیم باز هم مضربی از عدد ۷ می شود.
سوره بقره: ۱
سوره آل عمران:۲
سوره عنکبوت: ۱۵
سوره روم: ۱۶
سوره لقمان: ۱۷
سوره سجده: ۱۸
اگر اعداد را در کنار هم قرار دهیم عدد ۱۸۱۷۱۶۱۵۲۱ به دست می آید به گونه زیبایی مضربی از ۷ است:
۵۲۹۷۸۴۷*۷*۷*۷=۲۱ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸
حتی عدد آخر که ۵۲۹۷۸۴۷ می باشد ترکیبی از عدد هفت به صورت زیر است:
۶*۷ = ۴۲ = ۷+۴+۸+۷+۹+۲+۵
خواننده عزیز فراموش نکنید که عدد ۶ آخری بی جهت نیست. بلکه اگر به یاد داشته باشید تعداد سوره هایی که با حروف الف لام میم شروع می شود ۶ است.
▪ حقیقت سوم
دو سوره ای که بر پیامبر اکرم در مدینه نازل شد، سوره های بقره و آل عمران موقعیت های ۱ و ۲ را به ترتیب دارند. ۲ در کنار عدد یک می شود ۲۱ که مضربی از عدد ۷ است:
۲۱=۷*۳
در مورد سوره های دیگر که با این حروف آغاز می شوند چه طور؟ سوره های دیگر که در مکه نازل شده اند به ترتیب ۱۵، ۱۶،۱۷ و ۱۸ هستند که این عدد نیز مضربی از عدد ۷ است:
۲۵۹۵۹۴۵*۷=۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸
هر دو نوع این سوره ها با عدد هفت در ارتباط هستند. علاوه بر این اگر به قرآن نگاه بیاندازیم، دو نوع از سوره ها را می بینیم که با حروف مخصوص الف لام میم آغاز شده اند. دو تا از آن ها که بقره و آل عمران هستند پشت سر هم هستند و ۴ تا از آن ها نیز پشت سر هم هستند که سوره های عنکبوت، روم،لقمان و سجده هستند. اگر دو عدد ۴ و ۲ را نیز در کنار هم قرار دهیم نیز مضربی از عدد ۷ هستند.
گروه اول: ۴
گروه دوم: ۲
۶*۷=۴۲
باز هم می بینید که عدد ۶ بی جهت این جا نیامده است و تعداد سوره هایی که با حروف الف لام میم آغاز شده اند شش است.
▪ حقیقت چهارم
حال محاسباتمان را با تعداد آیه های سوره ها ادامه می دهیم و می نویسیم:
بقره:۲۸۶
آل عمران: ۲۰۰
عنکبوت:۶۹
روم:۶۰
لقمان :۳۴
سجده: ۳۰
اگر این اعدا را به ترتیب زیر بچینیم باز هم مضربی از عدد هفت است:
۴۳۳۵۱۵۲۷۴۲۸۹۸*۷=۲۸۶ ۲۰۰ ۶۹ ۶۰ ۳۴ ۳۰
اگر اعداد این آیه ها را با هم جمع بزنیم باز هم مضربی از عدد هفت است:
۹۷*۷=۶۷۹=۲۸۶+۲۰۰+۶۹+۶۰+۳۴+۳۰
حال اگر تک تک اعداد را با هم جمع بزنیم باز هم مضربی از عدد ۷ است:
۷*۷=۴۹=۶+۸+۲+۰+۰+۲+۹+۶+۰+۶+۴+۳+۰+۳
خواننده عزیز توجه کنید که عملیات ریاضی ما به مضربی از دو عدد ۷ پشت سر هم خاتمه یافت. آیا بشر قادر به ایجاد چنین نظمی است؟
● بیشتر چه؟
بعد از بیش از ۲۰ عملیات ریاضی باز هم چیز های زیادی برای یافتن وجود دارد.
من می خواهم از کسانی که یکتایی قرآن را زیر سوال می برند بپرسم که: آیا حضرت محمد(ص) متخصص ریاضی و اعداد بوده است؟ آیا وسیله ای برای محاسبه این عملیات در اختیار داشته است؟ یا اینکه خداوند این نظم را قرار داده است؟
اگر فقط و فقط یک حرف در قرآن کم می شد،‌ سوره ای جابجا می شد، آیه ای جابجا می شد، این نظم به کلی از بین می رفت. آیا این یافته ها اثباتی محکم برای آسمانی بودن این کتاب در دوره ماتریالیسم ما نیست؟
▪ علت انتخاب این حروف برای شروع سوره ها چیست؟
ممکن است بگوییم که شاید این کار خودش نوعی معجزه باشد. معجزه این حروف اثباتی برای یکتایی قرآن است و هیچ کس نمی تواند چنین کتابی بنویسد. همچنین ثابت می کند که این کتاب از طرف خداوند نازل شده است. کسی نمی تواند کتابی بنویسد که ترتیب حروف آن را تحت کنترل داشته باشد و همه آن با یک عدد در ارتباط باشند. یک علت دیگر برای استفاده از این حروف آن است که عدم تحریف قرآن ثابت شود.
▪ چرا بعضی از حروف تکرار شده اند و برخی دیگر نه؟
بعضی از حروف تکرار شده اند و برخی دیگر ظاهرا دارای معجزه نیستند،( منظور نویسنده آن است که برخی از حروف را خداوند عمدا این گونه در ابتدای برخی سوره ها قرار داده اند تا ما به دنبال علت این کار برویم و در نتیجه آن به معجزه بودن قرآن اطمینان کنیم و در مرحله بعد به دنبال دیگر معجزات حروف و اعداد برویم. مترجم) همان طور که در حروف الف لام میم دیدیم.
خداوند خواستار این بوده اند که این حروف عاملی برای به اسلام گرویدن برخی از غیر مسلمانان باشد که در عین حال خردمند و روشنفکر هستند. علاوه بر این، معجزه این حروف می تواند دلگرمی خوبی برای مسلمانان و باعث غرور و افتخار آن ها باشد که چنین کتاب و دینی دارند.
▪ آیا فقط همین بود؟
این تنها یکی از بی شمار معجزات قرآن است. من اعتقاد دارم که خداوند تمامی حروف کتابش را به همین ترتیب چیده است. نایافته های بسیاری در مورد حروف مخصوص باقی مانده است.
برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر شما خواننده عزیز می توانید کتاب " The Secrets of Alif Lam Mim’s Miracle" را مطالعه کنید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد عدد ۷ در قرآن، مطالعه کتاب" The Encyclopaedia of Numeric Miracle" توصیه می شود.
احسان اشرفی
نوشته: Abd Adaem Alkaheel
ترجمه به انگلیسی: Dalal Mustapha Sarnou


همچنین مشاهده کنید