سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

با عفونت های تابستانی مقابله کنیم


با عفونت های تابستانی مقابله کنیم
عفونت های روده ای و اسهال یكی از مهمترین علت های بستری شدن و حتی مرگ و میر كودكان در فصل تابستان است. مهمترین دلیل بروز این نوع بیماری در فصل گرما عدم رعایت موارد بهداشتی نظیر مصرف آب و یا غذای آلوده به خصوص میوه ها و سبزیجات ضدعفونی نشده است كه به مسمومیت غذایی منجر می شود. از آنجا كه تكثیر باكتری ها در محیط گرم و در غذاهایی با رطوبت بالا مثل غذاهای نشاسته ای و یا غذاهای حاوی تخم مرغ با سرعت بالا انجام می گیرد، توجه به سلامت مواد غذایی از زمان خرید تا طبخ برای جلوگیری از بروز هرگونه مسمومیت و عفونت روده ای بسیار ضروری است. راهكار های متعددی وجود دارد كه با به كارگیری آنها می توان سلامت خانواده را از ابتلا به بیماری های فوق مصون نگه داشت؛ گرچه بسیار ساده و پیش پا افتاده اند ولی در كمتر خانه ای رعایت می شوند.
هنگام خرید ابتدا به تاریخ تولید و انقضای محصول دقت كنید و هرگز مواد غذایی كه تاریخ آن قابل خواندن نیست را خریداری نكنید. تا حد امكان مواد غذایی با بسته بندی مطلوب را انتخاب كنید. سعی كنید مواد غذایی را انتخاب كنید كه از تاریخ تولید آن مدت كوتاهی گذشته باشد. اینگونه با خیال راحت می توانید آن را برای مدت بیشتر در یخچال یا فریزر قرار دهید. چاقوی آشپزخانه مهمترین عامل انتقال باكتری است. توصیه می شود از دو چاقوی متفاوت برای تهیه و آماده سازی مواد غذایی خام و پخته استفاده كنید تا از انتقال میكروب جلوگیری شود. از خریدن كنسروی كه روی آن آثار برآمدگی، فرورفتگی و یا نشت مواد غذایی مشاهده می شود خودداری كنید. قوطی های كنسرو را قبل از بازكردن بشویید تا از ورود آلودگی موجود در سطح خارجی به داخل مواد غذایی جلوگیری شود. تخم مرغ ها را نیز قبل از گذاشتن در یخچال بشویید و هرگز تخم مرغ هایی را كه دارای شكاف و یا ترك هستند مصرف نكنید. از قراردادن گوشت و مرغ كنار سبزیجات آلوده خودداری كنید. آخرین اقلام روزانه خود را به خرید غذاهای دریایی، گوشت و دیگر غذاهای فاسدشدنی قرار دهید تا مدت كمتری در هوای گرم بمانند.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید