پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا
عدس Lentil
گیاه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است. عدس از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است و در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد. عدس گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتیمتر نیست. برگهای آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه میباشد كه در انتهای آن پیچك قرار دارد. گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگههائی به رنگ بنفش است. میوه آن غلاف كوچكی است و معمولاً در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد.
عدس دو نوع است:
۱) عدس رسمی كه دانه آن گرد و سنبتاً درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است.
۲) عدس ریز یا عدس قرمز كه دانههای آن ریز و به رنگ قرمز میباشد.
تركیبات شیمیائی:
عدس منبع غنی پروتئین و ویتامینهای گروه B میباشد.
مواد موجود در ۱۰۰ گرم عدس به قرار زیر است:
انرژی ۳۴۰ كالری
پروتئین ۲۵ گرم
چربی ۱ گرم
مواد نشاستهای ۶۰ گرم
كلسیم ۸۰ میلی گرم
فسفر ۳۸۰ میلی گرم
آهن ۷ میلی گرم
پتاسیم ۸ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰ واحد بین المللی
ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۲ میلی گرم
آرسنیك ۱ میلی گرم
خواص داروئی:
عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشك است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یكدیگر میباشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. بهعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال میباشد. عدس یك غذای كامل است و انرژی لازم را برای كارهای بدنی برای انسان تأمین میكند.
عدس دارای خواص زیر است:
۱) عدس زیاد كننده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتما باید از آن استفاده كنند.
۲) عدس را آرد كنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف میكند.
۳) برای درمان زخمهای دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آن را غرغره كنید.
۴) برای تقویت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه میل كنید.
۵) آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذا است.
۶) پماد در عدس با سركه برای ترك دست و پا كه بهعلت سرما عارض شده سودمند است.
۷) عدس را میتوان بهعنوان مسهل هم مصرف كرد چون دارای لعاب زیادی است كه در درمان ناراحتیهای روده نیز مؤثر است.
۸) عدس پخته را بهعنوان مرهم برای زخم نیز میتوان بهكار برد.
مضرات:
عدس با تمام مزایائی كه دارد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولاً دیر هضم است و تولید نفخ میكند ثانیاً قابض است و جریان خون را در رگها آهسته میكند. البته میتوان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن كنجد و یا روغن بادام و با سركه خورد. ضمناً عدس بهعلت داشتن میكروپروتئین برای افرادی كه ناراحتی كلیه مخصوصاً تقویت كلیه دارند زیانبخش است.
منبع : روزنامه جوان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران اسرائیل حمله ایران به اسرائیل گشت ارشاد ایران و اسرائیل سفر استانی ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت وعده صادق جنگ ایران و اسرائیل جنگ دولت سیزدهم
سیل قوه قضاییه هواشناسی تهران قتل آموزش و پرورش سیلاب شهرداری تهران سازمان هواشناسی پلیس وزارت بهداشت محیط زیست
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو بازار خودرو تورم ایران خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان بورس دلار قیمت سکه
تلویزیون احسان علیخانی تبلیغات سینمای ایران کتاب شبکه نمایش خانگی سریال تئاتر موسیقی دفاع مقدس ژیلا صادقی سینما
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی عملیات وعده صادق فلسطین آمریکا غزه جنگ غزه روسیه چین حزب الله لبنان اسراییل طوفان الاقصی حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید منچسترسیتی بارسلونا بازی کشتی فرنگی لیگ برتر تراکتور پاری سن ژرمن
هوش مصنوعی سامسونگ تلگرام اپل وزیر ارتباطات عیسی زارع پور دوربین ایلان ماسک ناسا
سلامت ورزش استرس چاقی مغز دیابت درمان و آموزش پزشکی کاهش وزن سلامت روان