دوشنبه, ۲۱ آبان, ۱۴۰۳ / 11 November, 2024
مجله ویستا

ماسک خانگی پیلینگ


ماسک خانگی پیلینگ
پیلینگ شیمیایی پوست در واقع یک نوع لایه‌برداری پوست است که در آن بخش کمی از لایه سطحی یعنی اپی‌درم را جدا می‌کنند تا با از بین رفتن سلول‌های مرده سطحی، سلول‌های پوست به نوسازی بپردازند و جزو مراقبت‌های پس از این عمل شیمیایی روی پوست، آن بود که نباید در برابر آفتاب قرار می‌گرفتید چون لایه‌های نو که پس از ترمیم پوست در حال رشد بودند، در معرض آفتاب تیره می‌شدند و حالت لک و نازیبا پدید می‌آمد...
. در پاییز و زمستان که نور آفتاب به شدت تابستان نیست می‌توانید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا به منظور از بین بردن ضایعات پوستی مانند لکه‌های قهوه‌ای، جای جوش و زخم، منافذ گشاد پوست و زخم سطحی، برای شما پیلینگ انجام دهد و اما قصد من از نوشتن این یادداشت، پاسخ به آن گروهی از خوانندگان بود که تمایل داشتند در منزل و با استفاده از ماسک‌ها یا کرم‌های موجود در بازار، لایه‌برداری سطحی پوست انجام دهند.
کرم‌های موجود در بازار ۳ تا ۱۵ درصد از انواع اسیدهای میوه را در خود دارند. اسیدهای میوه، منابع طبیعی هستند که خود شما هم می‌توانید با استفاده از آنها و مالیدن آن روی پوست (بسته به عکس‌العمل پوست، از ۳ دقیقه تا ۱۰ دقیقه و گاهی بیشتر) از اثرات مفیدش بهره‌مند شوید. اسیدهای میوه باعث سست شدن اتصالات سلول‌های سطحی و مرده پوست از لایه زیرین و نوسازی سلولی می‌شود.
ضمنا روی سلول‌های رنگساز هم اثر می‌کند و جلوی فعالیت آنها را به طور محدود می‌گیرد بنابراین تا حدی پوست شما را روشن خوهد کرد. بهتر است با برخی از آنها آشنا شوید. به خاطر بسپارید پس از مالیدن آن روی پوست، کمی جوش شیرین را در آب حل کرده و با آن محلول آبکی و خنثی صورتتان را پاک کنید. سیب درختی (مالیک اسید)، لیموترش، پرتقال، ماست ترش و در نهایت آب انگور (پیروویک اسید که از خربزه و انگور است و شاید نام آن را شنیده باشید). این ماسک خانگی پیلینگ، ممکن است روی پوست‌های حساس و خشک سبب سوزش و خارش یا قرمزی شود بنابراین اگر پوست‌های حساسی دارید قبل از مصرف آنها با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید و با به کارگیری آنها پوست شاداب و جوانی داشته باشید.

دکتر غلامحسین غفارپور
مدیر گروه پوست و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
منبع : روزنامه سلامت