شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

«بوندس لیگا» زیر ذره بین


«بوندس لیگا» زیر ذره بین
شالكه می تازد، وردربرمن قهرمانی را می جوید، بایرن مونیخ همچنان به توانایی های هیتزفلد می نازد و در پس تمام تب و تاب ها، بوندس لیگا در حال سپری كردن یكی از هیجان انگیز ترین فصول تاریخ خود است. آیا شالكه، سرانجام به رؤیای قهرمانی جامه عمل می پوشاند؟ وردربرمن در ادامه روند رو به رشد چند سال اخیر جام را بالای سر می برد؟ بایرن مونیخ، طبق معمول در آخرین روزها صدر جدول را به تسخیر خود درمی آورد؟ شاید هم تیمی به جز آنها فاتح این فصل رؤیایی نام بگیرد! آنچه خواهید خواند، نگاهی است به وضعیت تیم های حاضر در بالاترین سطح فوتبال آلمان.
۱) شالكه؛ پیش به سوی قهرمانی
شالكه قدرتمند با ۲ امتیاز برتری نسبت به وردربرمن به سوی قهرمانی می تازد.تیم«میركو اسلومكا » مربی فعلی و كمك مربی سابق قوی و بدون حاشیه، به خوبی مسیر قهرمانی را می پیماید و پس از كنار گذاشتن «فرانك روست» دروازه بان باتجربه تیم كه به هامبورگ پیوست، با معرفی «مانوئل نویر» جوان، درواقع یك پدیده جدید دروازه بانی را به فوتبال ملی آلمان عرضه كرد.او با ۲۱ سال سن، باسابقه ترین بازیكن این تیم می باشد؛ چراكه فوتبال خود را از رده نونهالان شالكه آغاز كرده و همچنان به آبی ها وفادار مانده است.
از بازیكنان شاخص تیم در این فصل می توان به«مارسلو بوردن» دفاع برزیلی، «كوین كورانی» گلزن ملی پوش و فابین ارنست و همچنین «مانوئل نویر» اشاره كرد. آلتین توپ تنها بازیكن ناامیدكننده این تیم به هیچ وجه نتوانست شایستگی های خود را نشان دهد و گلزنی های خود در كایزرسلاترن را تكرار كند. به هر حال شالكه هنوز امید اول قهرمانی این فصل بوندس لیگا محسوب می شود. آنها در این راه به دفاع بتونی خود تكیه دارند.
۲) وردربرمن؛ به دنبال راهی به سوی قهرمانی
«توماس شائوف» سرمربی موفق وردربرمن با وجود اینكه روزگاری در پست دفاع بازی می كرد، تیمی بسیار هجومی ساخته؛ به حدی كه اكنون سبزها با ۶۴ گل زده بهترین خط حمله بوندس لیگا را دارا می باشند. این تیم با اتكا به گل های میروسلاو كلوزه (كه البته اخیراً مانند ابتدای فصل گلزنی نمی كند) و بازیسازی دیه گو، ستاره برزیلی اش به رده دوم جدول رده بندی تكیه زده و خواهان كسب مقام قهرمانی است. یك غفلت از شالكه كافی است تا یاران كاپیتان «تورستن فرینگس» گوی سبقت را ربوده و قهرمانی را جشن بگیرند. وردربرمن در كنار هدایت عالی توماس شائوف، مدیون مدیریت بی نقص كلاوس آلوفس می باشد كه با خریدهای عالی خود (مانند دیه گو) و فروش بازیكنان كم كار (مانند میكود) خون تازه ای در رگ های این تیم جاری كرده است.
۳) اشتوتگارت؛ جوان و شگفت انگیز
پس از جدایی جیوانی تراپاتونی هیچ كس فكر نمی كرد دوران مربیگری «آرمین فه» این قدر دوام بیاورد. این تیم جوان نه تنها در رده سوم جدول تكیه زده بلكه بازیكنانی مانند گومز و هیلبرت را به تیم ملی آلمان معرفی كرده است. «فه» در ابتدا با اضافه كردن ۲ مكزیكی جنگنده به نام های «پاردو» و«ازوریو» بر قوای فیزیكی تیم افزود و در حال حاضر با اتكا به گلزنی «گومز» و«كاكائو» به هدف (حضور در لیگ قهرمانان) نزدیك می شود .
۴) بایرن مونیخ؛ كمی بهتر اما نه عالی
بایرن از ابتدای فصل جاری دچار مشكلات عدیده ای بود كه منجر به اخراج فلیكس ماگات و انتصاب اتمار هیتزفلد شد. هالیوود فوتبال آلمان پس از حذف از لیگ قهرمانان عزم خود را جزم كرده حداقل مجوز حضور در بازی های فصل آینده این رقابت ها را بگیرد. در این تیم مشكلات دفاعی موج می زند و ون بویتن و لوسیو نتوانسته اند خلأ والرین اسماعیل مصدوم را پر كنند .
در مجموع تنها ون بومل، صالی حمیدزیچ و روی ماكای تا حدودی انتظارات را برآورده ساخته اند. مدیران باشگاه خواستار تمدید قرارداد هیتزفلد هستند چون اعتقاد دارند او بایرن را دوباره به اوج بازخواهد گرداند.
۵) نورنبرگ؛ شگفتی ساز واقعی
«هانس مه یر» مربی كهنه كار آلمانی كه متخصص نجات تیم های در حال سقوط نام گرفته این بار پس از بقای تیم در فصل قبل، رتبه پنجم این فصل را به ارمغان آورده است. او كه علاقه خاصی به بازیكنان شرق اروپا دارد با تكیه بر گالاسك،ویتك ، پولاك و همچنین یك خط دفاع قوی به جام یوفا می اندیشد.
۶) بایرلوركوزن؛ با نوسانات بسیار
بایراز نیمكت نشینی «هانس یورگ بوت »و معرفی «آدلر» ستاره جدید دروازه بانی آلمان، به چند نتیجه خوب دست یافت. مدیران باشگاه تا حد زیادی از عملكرد «اسكیبه» سرمربی تیم راضی هستند. هدف لوركوزن ربودن گوی سبقت از نورنبرگ و شركت در جام یوفای سال آینده تلقی می شود كه با وجود بازیكنان شاخصی مانند آولر، خوان، آتریسون ورونین و باربارز دور از دسترس نمی نماید. استفان كیسلینك نیز پس از جدایی رونین و پیوستن او به لیورپول در فصل آینده، امید اصلی گلزنی خواهد بود اما بدون شك ستاره بی چون و چرای این تیم برند اشنایدر باسابقه است. او با بازیسازی عالی، پاس های گل فراوان و ارایه عملكردی یكنواخت، یكی از عوامل موفقیت نایب قهرمان سابق اروپا نامیده می شود.
۷) كوتبوس؛ از دسته دوم تا میانه های جدول دسته اول
«ساندر »مربی تیم( او تا ابتدای این فصل مدرك لازم برای مربیگری در بوندس لیگا را دارا نبود و در طول فصل با گذراندن دوره های ویژه موفق به اخذ این مدرك شد.) با اتكا به قدرت گلزنی زوج رومانیایی موفقترین تیم صعودكننده به بوندس لیگا را معرفی كرد و حیرت كارشناسان فوتبال آلمان را برانگیخت. بازی فیزیكی «كیویو» در خط حمله و وجود دروازه بان مطمئنی به نام «پی یلتزا» از دیگر عوامل موفقیت تیم بوده است. مردان ساندر كه از شهركوتبوس در آلمان شرقی سابق می آیند، امیدوار هستند در نیمه بالای جدول بوندس لیگا باقی مانده و در فصل آینده به سمت مكان های بالاتر یورش ببرند.
۸) هرتابرلین؛ فراز و نشیب
تیم اول پایتخت آلمان پس از یك شروع خوب افت كرده و فالكو گوتز ، سرمربی این تیم كه اعتقاد خاصی به جوانان دارد، نتوانست تیم را به رده های بالای جدول سوق دهد. این اتفاق موجب بركناری او وجایگزینی مربی تیم آماتور هرتابرلین شد. «دیتر هوینس» سرپرست این تیم امیدوار است هرتا در جایگاه فعلی باقی بماند و یا حداقل از رده های پایین جدول فاصله بگیرد. با این وجود حضور بازیكنان جوان و آینده داری مانند بواتنگ، مالك فاتیح و گلزنان قهاری همچون پانتلیچ و خیمنز، برلینی ها را به حضوری قدرتمندانه در فصل آینده بوندس لیگا امیدوار نگه داشته است؛در حالی كه سران باشگاه، حضور در جام یوفا را هدف خود اعلام كرده اند.
۹) هامبورگ؛ ۹ پله صعود
هامبورگ نتوانست جایگزین های مناسبی برای ون بویتن و «خالد بولاهروز» بیابد و به همین خاطر فصل را بسیار بد آغاز كرد. این تیم پس از حضور فضاحت بار در لیگ قهرمانان، روند نزولی خود در بوندس لیگا را ادامه داده و جایی بهتر از مكان های پایانی جدول به دست نیاورد تا اینكه سرانجام صبر سران باشگاه و در رأس آنها«دیتمار بایرسدورفر »به پایان رسید.
آنها هوب استیونس هلندی را جانشین «توماس دال» مربی موفق فصل گذشته خود كردند. مربی سابق شالكه خیلی زود توانست جایگاه این تیم را تا مكان نهم ارتقا دهد. استیونس كه به دلیل بیماری همسرش بین آلمان و هلند در تردد است، با احیای بازیكنانی مانند ون دروارت، مهدوی كیا، یارولیم و راینهارت هامبورگ را به سمت بقا در بوندس لیگا پیش می برد و قصد دارد فصل آینده با خرید چند بازیكن جدید این تیم قدیمی را به دوران اوج خود بازگرداند.نكته جالب اما ناامیدكننده خریدهای بیهوده این فصل بوده كه هزینه هنگفتی روی دست باشگاه گذاشته است. كمپانی همیشه مصدوم، دی یونگ، سانوگو و لیوبویا، به خوبی ضعف مدیریتی باشگاه هامبورگ را نشان داده اند!۱۰) ولفسبورگ؛ شیر بی دندان
آنها این فصل با هدایت «كلاوس اوگن تالر» تا حدودی به وضعیت خود سر و سامان داده اند. ولفسبورگ، مارسلینیو را كه مدتی در تركیه توپ می زد به تیم خود افزود.
بازی نسبتاً خوب این برزیلی در كنار آمادگی مجدد مایك هانكه ملی پوش، كیلیموویچ بلندقامت و چینوك لهستانی امید به بقا را زنده كرده است. گفته می شود اگر مردان «اوگن تالر» سقوط نكنند، مهدوی كیا قدیمی ترین بازیكن هامبورگ به جمع ستارگان تیم افزوده خواهد شد.
۱۱) هانوفر؛ زشت و زیبا
تیمی كه در ابتدای فصل با هدایت «نویرورر» ۳ شكست پیاپی را پذیرفته و در قعر جدول قرار گرفته بود پس از بركناری این مربی و حضور هكینگ، به یكباره مدعی صعود به جام یوفا شد اما دوباره افت كرد و اكنون خطر سقوط را احساس می كند.
۱۲) اینتراخت فرانكفورت؛ از جام یوفا تا...
«فونكل» سرمربی تیم، یك تئوریسین با سابقه و خوشنام محسوب می شود. او فصل گذشته فرانكفورت را به فینال جام حذفی رساند اما امسال با توجه به خارج شدن از گردونه رقابت های جام حذفی و جام یوفا فقط به بقا می اندیشد. این تیم ۲ مهره مؤثر یونانی به نام های «كریاكو» گلزن و آماناتیدیس، همچنین اشتریت و تاكاهارا را در اختیار دارد.
با این حال مصدومیت بازیكنان كلیدی درآمیخته با مشكل گلزنی، روند پرنوسان فعلی را به وجود آورده كه در صورت عدم تمركز لازم شاید حتی منجر به سقوط ضعیف ترین خط دفاعی بوندس لیگا (با ۵۰ گل خورده) شود.
۱۳) بوخوم؛ ترس و لرز
بوخوم از ابتدای فصل خطر سقوط را حس كرده اما «مارسل كولر» سرمربی تیم مصمم است با تكیه بر بازیكنان ارزان قیمت و یكپارچگی اعضای باشگاه، فصل آینده نیز در بالاترین سطح فوتبال آلمان به مربیگری بپردازد. «گكاس» ستاره یونانی بوخوم در كمال تعجب با ۱۷ گل در صدر جدول گلزنان قرار گرفته است. او كه كشف اوتو ری هاگل، سرمربی تیم ملی یونان محسوب می شود، به بهترین نحو جواب اعتماد مسؤولان باشگاه را داد.
۱۴) آلمانیا آخن؛ غول كش
پس از جدایی هكینگ و حضور «میشاییل فونسكه» روی نیمكت مربیگری تیم، غول كش جدیدی به فوتبال آلمان معرفی شد، شلایدراف (او فصل بعد در بایرن مونیخ خواهد بود) ساشا دوم، ژسلر و رگه كامف از ستارگان تیم به شمار می روند و اگر موفق شوند آخن را در دسته اول حفظ كنند، كار بزرگی صورت داده اند. فونسكه تاكنون كارنامه قابل قبولی به جای گذاشته است.
۱۵) دورتموند؛ ركورددار تعویض مربی
خلاء روسیچكی و كولر پرنشدنی به نظر می رسد و از سویی پرطرفدارترین تیم آلمان مشكلات مالی فراوانی دارد. ابتدا روبر ( كه مدتی بیكار بود) به جای ون مارویك هلندی هدایت تیم را به عهده گرفت و در ادامه دال مغرور روی نیمكت نشست اما تغییری در شرایط بحرانی زرد و مشكی ها به وجود نیامد.
تنها بازیكن امیدواركننده تیم «فرای» سوئیسی نام دارد كه با ۱۳ گل، بهترین گلزن بروسیا به حساب می آید. در سوی مقابل وایدن فلر و والدز چندان خوب عمل نكرده اند و مصدومیت های پی در پی بازیكنان هم دیگر عامل دست و پا زدن قهرمان فصل ۱۹۹۷ - ۱۹۹۶ اروپا در باتلاق صعود
تلقی می شود.
۱۶) بیله فلد؛ محله برو بیا
پس از نتایج درخشان ابتدای فصل كه تحسین كارشناسان فوتبال آلمان را برانگیخت، مسؤولان بیله فلد قرارداد فن هسن، سرمربی موفق تیم را تمدید نكردند. این مسأله باعث دلسردی مرد اول نیمكت تیم شد و او در نهایت به خاطر كسب نتایج ضعیف جای خود را به دستیارش داد.
با گذشت چند هفته «میدن دروپ» به تیم سابق خود بازگشت اما نتوانست تحولی ایجاد كند در حال حاضر ماتیاس هین، ویچنیارك و میسیموویچ تنها بازیكنان درخشان تیمی هستند كه فقط برای بقا می جنگند.
۱۷) ماینتس؛ حمایت
«یورگن كلوپ» با وجود قرار گرفتن تیمش در رده های پایین جدول محبوب ترین چهره ورزشی شهر ماینتس است. او با امید فراوان از نجات تیم می گوید. ماینتس با جذب ۲ بازیكن وردربرمن به نام های محمد زیدان و آندریانسن، در ۵ هفته متوالی به پیروزی رسید و تا هفته بیست و هفتم موفق ترین تیم نیم فصل دوم نام گرفت؛ ضمن اینكه زیدان پس از زدن ۶ گل در ۵ مسابقه به عنوان بهترین بازیكن خارجی ماه فوتبال آلمان برگزیده شد.
دوران خوش، پایدار نبود و این تیم با نزولی فاحش در جمع تیم های قعرنشین قرار گرفت. تنها امید ماینتس، روحیه بالای سرمربی است كه اگر به تمام تیم تزریق شود راه فرار از سقوط را هموار خواهد كرد. حمایت همیشگی هواداران را نیز فراموش نكنید!
۱۸) مونشن گلادباخ؛ تیم بی دفاع
بازگشت «یو هاینكس» اسطوره تیم به نیمكت مربیگری، حاصلی جز شكست و ناامیدی نداشت. بركناری او و حضور لوهوكای هلندی نیز تغییری در وضعیت بحرانی غول دهه ۷۰ فوتبال آلمان به وجود نیاورد.در واقع خط حمله ضعیف گلادباخ، كار خوب مدافعان این تیم را كه فقط ۳۶ گل خورده اند، خنثی كرده است. چنانچه مردان لوهوكای سقوط كنند، بازیكنانی مانند كلر (ستاره آمریكایی تیم)، یانسن و رافائل راهی باشگاه دیگری خواهند شد. ضعیف ترین بازیكن؟ «اینسوا» پدیده آرژانتینی كه باسرو صدای فراوان به این تیم پیوست.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید