شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

درمان اعتیاد به سیگار با جراحی


درمان اعتیاد به سیگار با جراحی
یافتن افرادی با آسیب مغزی كه آسان‌تر سیگار كشیدن را ترك می‌كنند، می‌تواند راهی به «درمان» سیگار كشیدن از طریق جراحی بگشاید. به نظر می‌رسد منطقه خاصی از ناحیه آسیب دیده كه «اینسولا‌» خوانده می‌شود، مركز تمایل به سیگار كشیدن است. مردی كه روزانه ۴۰ سیگار می‌كشید، بلا‌فاصله پس از آنكه ناحیه اینسولا‌ در مغزش در اثر سكته مغزی آسیب دید، این عادت را ترك كرد.
جراحی در این منطقه از مغز ممكن است بتواند این اعتیاد را از بین ببرد.
اینسولا‌ همچنین در برگیرنده كاركردهای معمول بسیاری در زندگی روزمره نیز هست، به همین دلیل ما می‌خواهیم مطمئن شویم كه تنها در كاركردهایی مربوط به توقف عادات بد مانند سیگار كشیدن مداخله كنیم . در سال‌های اخیر، پزشكان از جراحی اعصاب كاركردی برای ایجاد آسیب‌های عمدی در مناطق كاملا‌ مشخص شده‌ای از مغز استفاده كرده‌اند تا بیمار را از درد و یا تومورهای اختلا‌ل پاركینسونز برهانند و یا همچنین افسردگی بالینی را درمان كنند.
اینسولا‌، اطلا‌عاتی از سایر نقاط بدن دریافت می‌كند و تصور می‌شود كه به تببین این علا‌ئم به چیزی كه احساس می‌شود، مانند گرسنگی، درد و یا تمایل، كمك می‌كند. گروه دكتر بچارا، ۶۹ سیگاری را كه دارای آسیب مغزی بودند مورد بررسی قرار دادند كه ۱۹ نفر از آنها از آسیب در ناحیه اینسولا‌ رنج می‌بردند. ۱۳ نفر از آنها سیگار را ترك كرده بودند و دیگرهیچ تمایل دیگری به آن ندارند. پژوهشگران نمی‌دانند كه چرا شش نفر دیگر نتوانسته‌اند سیگار را ترك كنند. بی‌بی‌ری در گزارشی در این زمینه به نقل از پرفسور پال ماتئوس، یك متخصص در عصب شناسی از دانشگاه آكسفورد و كالج سلطنتی لندن می‌افزاید: مشكل مردم برای ترك سیگار، تمایل و اشتیاق به سیگار و سیگار كشیدن است. وی اضافه می‌كند كه مهمترین یافته مشخص این مطالعه آن بوده است كه آسیب در یك منطقه مشخصی از مغز می‌تواند این تمایل را از میان ببرد. این متخصص عصب شناسی می‌گوید اكنون ما با این پرسش روبرو هستیم كه آیا می‌توان سیگار كشیدن را با جراحی درمان كرد؟

منبع: مجله ساینس
منبع : روزنامه حیات نو


همچنین مشاهده کنید