پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

محمدرضا فیاض (۱۳۴۱-)


محمدرضا فیاض (۱۳۴۱-)
محمدرضا فیاض آهنگساز و منتقد و مدرس موسیقی و نوازنده سنتور در سال ۱۳۴۱ در تهران متولد شد
وی نوازندگی سنتور و موسیقی ایرانی را نزد پرویز مشکاتیان، مجید کیانی، پشنگ کامکار فرا گرفت و در ادامه نزد مهدی جوانفر آشنایی با مبانی اجرایی موسیقی را آموخت و هارمونی مقدماتی را نزد علیرضا مشایخی و تئوری موسیقی و سلفژ را نزد کامران امید فراگرفت.
وی دانش آموخته زبان فرانسه از دانشگاه تهران است (۱۳۶۸) و در کارنامه کاری خود آلبوم‌های «که شاید واکنی بالی» روی اشعار بیدل دهلوی (صداو سیما-۱۳۷۲)، «در گذر» (کارگاه هنر- ۱۳۷۶)، «یه گنجشک و یه غوزه» تئاتر موزیکال روی اشعار علی معلم(آوای برگ- ۱۳۷۷)، «به سرمای درون» روی شعر سپید شاملو در مجموعه گوش۲ (ماهریز - ۱۳۷۸ و ۱۳۸۱)، «در خانه آفتاب» (حوزه هنری- ۱۳۸۰)،«می شنیدم از پرنده؛ده ترانه برای کودکان و نوجوانان» (حوزه هنری -۱۳۸۲)، «ترانه های اول دبستان»، اشعار کتاب فارسی اول دبستان (وزارت آموزش و پرورش -۱۳۸۲)،«پرسه در آینه» (حوزه هنری -۱۳۸۶) و «گر چهره بنماید» اشعار مولانا با صدای محسن کرامتی (حوزه هنری- در دست انتشار) را دارد.
فیاض تدریس نوازندگی سنتور رااز سال ۱۳۶۸ در آموزشگاه‌های مختلف آغاز کرده در سال ۸۲ به مدت یک ترم مبانی زیبایی شناسی و فلسفه هنر را در دانشگاه سوره تدریس کرد و از سال ۱۳۸۴ هم گروه نوازی را در هنرستان موسیقی درس می‌دهد.
وی همچنین به همراه گروه آْفتاب در قالب نوازنده یا سرپرست گروه اجراهای صحنه‌ای موسیقی هم داشته است.
فیاض علاوه بر تدریس و کار عملی و خلاقه، در زمینه‌های نظری نیز دستی چیره دارد و مقالات و نوشته‌هایش در نقدو تحلیل موسیقی ایرانی در نشریاتی چون آدینه، ماهور ومقام به چاپ رسیده است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به «بازخوانی اصالت» شماره یک ماهور/ رمزگشایی رازنو (شماره دو ماهور) و ... اشاره کرد.
فیاض در ترجمه مقالات موسیقی نیز دستی دارد که برخی از این ترجمه‌ها در نشریه ماهور به چاپ رسیده و یا در دست چاپ است.
منبع : همشهری آنلاین


همچنین مشاهده کنید