جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

ایران ، تولدی دوباره


ایران ، تولدی دوباره
پیروزی انقلاب مردم ایران یکی از مهمترین رویدادها و حوادث تاریخی قرن بیستم بود.انقلابی که سرانجام ابهت پوشالی دو ابرقدرت غرب و شرق را به زباله دان تاریخ فرستاد.جای تردیدی نیست که این پیشینه پر از افتخار می تواند بهانه ای برای نتیجه گیری هایی متفاوت درباره انقلاب اسلامی مردم ایران باشد. نتایجی که بسیاری از آنها تاثیر قابل توجهی بر روند تاریخ ، نه تنها در منطقه گسترده و آشوب زده ی خاورمیانه ، بلکه بر سراسر جهان داشتند.و بحق آن گفته ی جیمی کارتر که ۳۰ سال پیش از این ، ایران را جزیره ی ثبات در منطقه ی آشوب زده ی خاورمیانه خوانده بود ، امروز معنای واقعی خود را پیدا کرده تا جاییکه امریکا که خود رهبر بی چون و چرای جهان می داند امروز پس از سالیانی دراز دشمنی و جنایت بر علیه مردم ایران دست نیاز به سمت ایرانیان دراز کرده و مصرانه خواستار برقراری ارتباط مجدد بین دو کشور است . اگر ارزیابی های مختلف از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران طی سال های پس از انقلاب شکوهمند اسلامی را کنار هم بگذاریم، می بینیم که حتی دشمنان این آب و خاک ، اعتراف می کنند که ایران توانسته است به یک "شاخص سیاسی ، نظامی ، و علمی" در سطح جهانی تبدیل شود.
این عقیده ای عادلانه است که جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین و موثرترین "پروژه های تحقیقاتی" در دهه های اخیر را دربین کشورهای در حال توسعه داراست. ایران دارای یکی از متنوع ترین اقتصادهای منطقه است. در ایران امروز از ساده ترین قطعات ، تا پیچیده ترین دستگاه ها برای سامانه های نظامی و صنعتی کشور گرفته ، تا صنایع فضایی که از پیچیدگی های خاصی برخوردارند ، تولید می شوند.امروزه مردم ایران از آخرین فناوری ها و دستاوردهای جدید روز دنیا در زندگی شخصی و اجتماعی خود استفاده می کنند.جمهوری اسلامی کاملاً می تواند عضو گروه "G۲۰" باشد. ایران از ذخایر قابل توجه نفت و گاز و معادن گوناگونی در سرزمینش ، برخوردار است که این خود به تنهایی ایران را به کشوری بی مانند تبدیل کرده است.اورانیومی که برای صنایع بومی هسته ای ایران ، استفاده می شود، تنها تولید داخلی است. از نظر استخراج نفت ایران در جایگاه دوم اوپک قرار گرفته است و از نظر ذخایر گاز بعد از کشور روسیه در مقام دوم در جهان جای دارد.در تمامی هزاران سال تمدن پارسیان ، دولت ایران متشکل از ملیت ها و گروه های قومی مختلف بوده است. بعنوان مثال در دولت صفویه ، که پادشاهانی ترک زبان بر سر قدرت بودند، در ایران زبان رسمی هم ترکی و هم فارسی بود، امروزه آذربایجانی ها به همراه کردها، اعراب، بلوچ ها و سایرین ، بخش زیادی از جمعیت ایران را تشکیل می دهند و در دولت نیز نقش های گوناگونی را عهده دار هستند ، و به همراه فارسی زبانان بخشی از ملت ایران محسوب می شوند و همه با هم ، یکپارچه و متحد در استقلال ، پیشرفت ، آزادی و قدرت سرزمین شان ، ایران سهیم هستند.تمام اقوام ایرانی با زبان ها و قومیت های مختلف ، در طول هشت سال جنگ تحمیلی زورگویان جهان بر علیه ایران و مردمش ، برای دفاع از آب و خاک و ناموس کشورشان به پا خواستند و جانشان را در راهش نثار کردند.
امروزه تمام اقلیت های مذهبی در مجلس شورای اسلامی دارای نمایندگانی هستند .در بین دستاوردهای انقلاب اسلامی می توان به تغییر نقش زنان در جامعه ایران اشاره کرد. حقیقتاً نیز اگر با زمان شاه مخلوع مقایسه کنیم، امروز زنان حضور بیشتری در مناصب اداری کشور دارند و نقش محرزتری را در سیاست دارند. کافی است به این اشاره کرد که بیش از ۶۰ درصد از دانشجویان در ایران دختران هستند.چندی پیش رئیس جمهور ضمن صحبت درباره موفقیت های ایران در تحقق برنامه فضایی کشور، ایران را "قدرتی جهانی" نامید. و باید گفت که دستاوردهای ایران در تحقق برنامه های فضایی و هسته ای را می توان بدون مبالغه انقلابی نامید، بویژه با در نظر داشتن فشاری که در همه ی این سالهای گذشته بر کشور و ملت ایران از خارج اعمال می شد و می شود و همچنین هشت سال جنگ که به ملت مظلوم ایران توسط زور گویان تحمیل شد. پس می توان گفت که انقلاب در ایران همچنان ادامه دارد و خواهد داشت.
امیررضا صمیمی
www.gentex.blogfa.com


همچنین مشاهده کنید